Σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η ομάδα μας. Το σωματείο μας καλεί τους οπαδούς μας να είναι προσεκτικοί από δω και πέρα χωρίς όμως να χάνεται η οπαδική κουλτούρα από τα γήπεδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ομονοιάτισσες/Ομονοιάτες, Ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

 

Όπως έχουμε ενημερωθεί η ομάδα μας μετά το επίσημο φιλικό στο Ζακάκι θεωρείται υπότροπη για άναμμα φωτοβολίδων και ως εκ τούτου στο επόμενο άναμμα θα τιμωρηθούμε με πρόστιμο (χρηματικό ποσό).

 

Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε ως Σωματείο να επικοινωνήσουμε την επίσημη θέση μας όσον αφορά τις φωτοβολίδες.

Καταρχάς, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θεωρούμε λανθασμένη οποιαδήποτε τιμωρία για άναμμα πυρσών. Η θέση μας ως Σωματείο είναι ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί το άναμμα και να τιμωρείται μονάχα η ρίψη στον αγωνιστικό χώρο. Η νομιμοποιήση του ανάματος των φωτοβολίδων θα διαχωρίσει επιτέλους το τι είναι βία στα γήπεδα και τι είναι οπαδική κουλτούρα και ατμόσφαιρα. Μόνο εάν γίνει αυτός ο διαχωρισμός θα μπορέσουμε ως κοινωνία και ως κράτος να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που πραγματικά καταστρέφουν το ποδόσφαιρο μας.

Στα διάφορα πάρτυ, στους γάμους και στις συναυλίες οι πυρσοί θεωρούνται όμορφη ατμόσφαιρα. Δεν μπορεί ξαφνικά να θεωρούνται εγκληματική πράξη όταν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Με την τιμωρία των πυρσών το μόνο που κτυπούν οι αρμόδιοι είναι την οπαδική ατμόσφαιρα και όχι την βία στα γήπεδα, για αυτό και δεν μπορούμε παρά να τους καλέσουμε να επανεξετάσουν τη συγκεκριμένη θέση και να ανοίξουν διάλογο με τα Σωματεία, τους οργανωμένους οπαδούς και άλλους κοινωνικούς φορείς έτσι ώστε να βρούμε πραγματικά από πού πηγάζει η βία.

Όσον αφορά την πρεμιέρα της ομάδας μας το Σάββατο δεν μπορούμε να καλέσουμε τους οπαδούς μας να μην δημιουργήσουν την όμορφη ατμόσφαιρα που και σε εμάς αρέσει. Εκείνο που θα τους καλέσουμε είναι να αφήσουν κροτίδες και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα μακρυά από το γήπεδο και να δημιουργήσουν την όμορφη ατμόσφαιρα με τους πυρσούς και τα καπνογόνα χωρίς ούτε και ένα να πέσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Γνωρίζουμε ότι πιθανότατα θα τιμωρηθούμε με πρόστιμο όμως ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορεί ένα παιχνίδι να είναι αθλητοπρεπέστατο και ταυτόχρονα στις κερκίδες να δημιουργείται η όμορφη ατμόσφαιρα με τους πυρσούς, το τραγούδι και τις σημαίες. Το Σωματείο μας που δημιουργήθηκε «Από το Λαό για το Λαό» πρέπει να προστατευτεί από το Λαό του όμως ταυτόχρονα πρέπει να δείξει και ότι ένα άλλο ποδόσφαιρο είναι εφικτό.
Ραντεβού το Σάββατο στα τσιμέντα.

ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΟΧΙ ΚΡΟΤΙΔΕΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΠΥΡΣΩΝ

 

 

Image may contain: text

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.