Θυμάστε εκείνη την μέρα; εγώ την θυμάμαι, δεν είχα κλείσει μάτι όλη νύχτα.

Η ομάδα μας πουλήθηκε για ένα χρυσό ρολόι κι ο εργατοπατέρας ακόμα καλοτρώει που λέει και ο Τζαμαλ στο τραγούδι “η κούπα του ιούδα” και συνεχίζει “παλέψαμε με της μιζέριας την αρκούδα, μα δεν ήπιαμε ποτέ από την κούπα του ιούδα”
Μας είπαν 50 αλήτες, χασικλήδες, αποστάτες, προδότες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ακούσαμε και διαβάσαμε όλο αυτό το καιρό, ε λοιπόν ακόμα είμαστε εδώ!

Πάνε 2 χρόνια και κάτι από τότε που ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε τίποτα, αλλά δεν άργησε το όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά, πάνε δύο χρόνια και κάτι από το βράδυ που είπαμε “πάμε να φτιάξουμε κάτι με τα χέρια μας να το αφήσουμε στα παιδιά μας” ε λοιπόν ακόμα είμαστε εδώ!

Πανσόλειος ομοσπονδία, η μοναδική ομοσπονδία που έκλεισε τα αφτιά της στις σειρήνες που μας ήθελαν εκτός αγωνιστικής δράσης, μια μικρή αλλά δύσκολη ομοσπονδία που μας σεβάστηκε και την σεβόμαστε και εμείς με την σειρά μας!Σε μια χρονιά με όλα τα παιχνίδια μας να είναι ουσιαστικά εκτός έδρας και σε κάποιες περιπτώσεις λόγο του υψομέτρου που ήταν το γήπεδο οι συνθήκες να είναι αντίξοες η ΟΜΟΝΟΙΑ νταπλούχος στο τέλος της σεζόν, και να λοιπόν που είμαστε ακόμα εδώ!

Πρωτόγνωρη και η επόμενη χρονιά, στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ η ομάδα μας αρχίζει με το καλό νέο ότι θα αγωνιζόμαστε σε σταθερό γήπεδο και έπειτα από ένα καλό ξεκίνημα αλλά και με κάποιες ατυχίες, πήρε μπρος η μηχανή, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ακόμα εδώ, και εκεί που πηγαίναμε ολοταχώς για πανηγύρια μας χτύπησε την πόρτα η πανδημία τα λοκνταουν και ο τερματισμός της αγωνιστικής δράσης κάτι που μας προκάλεσε στεναχώρια, το θέλαμε το πρωτάθλημα, πήραμε την άνοδο και συνεχίζουμε, μαντέψτε, είμαστε ακόμα εδώ!

Ανακοίνωση βόμβα από το Δ.Σ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η απόκτηση ιδιόκτητου γηπέδου, και να που οι 50 αλήτες με τα τόσα κοσμητικά επίθετα βρήκαν τον τρόπο να στοιχειώνουν για πολύ καιρό ακόμα πολλούς τα βράδια, φυσικά κινήθηκε ο μηχανισμός λασπολογίας με γοργούς ρυθμούς και άρχισαν τα όργανα, “που βρήκαν λεφτά, ο υπόκοσμος, ο Κατσουρίδης, πουλούν ναρκωτικά, κλπ κλπ κλπ” και έφτασε η μέρα της Γ.Σ όπου ξεκαθαρίζει το τοπίο από που και πόσα λεφτά στοίχισε η αγορά του γηπέδου, και κάποιες γλώσσες δέθηκαν κόμπο!Μας ανακοίνωσαν ακόμα κάτι εκείνη την μέρα, ότι ο πόλεμος συνεχίζεται, με τους διοικούντες του ΑΣΟΛ να διεκδικούν να φύγει το 1948 από το όνομα του σωματείου μας, να μας λένε να αλλάξουμε χρώματα, σήμα, γενικά αν ήταν εφικτό να μην υπάρχουμε, και σε όλο αυτό εκπρόσωπος νομικός για την διοίκηση του ΑΣΟΛ να είναι ο Τριανταφυλλίδης (μπορούν και σε πιο μεγάλες ξεφτίλες, μην τους υποτιμάτε). Και να που ακόμα είμαστε εδώ!
 
Ε σήμερα λοιπόν ο ΛΑΟΣ ακόμα μια φορά έδειξε τον δρόμο, από τον ΛΑΟ για τον ΛΑΟ, όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους, όλοι έχουμε ποτίσει αυτή την γη με τον ιδρώτα μας, όλοι μαζί μια οικογένεια, παιδιά να παίζουν στο φρεσκοφυτρωμένο γρασίδι και να τα κοιτάς και να λες “σας ανήκει ρε μάγκες”. Να που ακόμα είμαστε εδώ!
 
Πάμε στην νέα χρονιά στην Γ’ κατηγορία, και μια δύσκολη χρονιά ξεκινάει, αλλά είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα, έχουμε σημαίες μας αυτούς που αντιστάθηκαν και φάρο μας το 1948! Και είμαστε ακόμα εδώ!
 
υ.γ “Είμαστε αυτοί που δεν έχουν τίποτα και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο”
~Τ. Λειβαδίτης~
 
υ.γ 2 “Κι είν’ ο δρόμος δύσβατος με πείσμα προχωράμε
Ψηλότερα τα λάβαρα με θάρρος τα κρατάμε
Με φάρο και πυξίδα το ‘ 48
ΟΜΟΝΟΙΑ για πάντα στο ΛΑΟ”
 
υ.γ 3 ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ

Αυγουστίνος Ματθαίου – Μέλος ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.