Γιατί Fuser; Fuser γιατί έτσι αποκαλούσαν τον Che Guevara στην παιδική του ηλικία. Γιατί σύνδεε την οργή που τον διακατείχε, El Furibundo (οργή), και το επώνυμο της μητέρας του, Serna. Γιατί και εμείς έχουμε οργή. Οργή γι’ αυτούς που μας έκλεψαν την ομάδα φασιστικά και πραξικοπηματικά σε μια νύχτα για να καλύψουν τα εγκλήματα τους. Οργή γι’ αυτούς που ασελγούσαν πάνω στο όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν όμως. Και δεν το πέτυχαν γιατί η ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ μεγάλη για να θαφτεί με λίγες δεκάρες.

Ας τους αφήσουμε αυτούς και πάμε να παίξουμε για εμάς. Πάμε να επαναφέρουμε το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε και αυτό που θέλουμε να αφήσουμε σαν κληρονομία για τα παιδία μας. Πάμε να ζητήσουμε από τους ποδοσφαιριστές να παίξουν για τα χαμένα μας όνειρα.

Για εμάς να παίξετε αδέρφια.

Για εμάς που υποφέρουμε παθολογικά.

Για εμάς που ξέρουμε τον λόγο που ζούμε.

Για εμάς που δεν αφήσαμε την φλόγα να σβήσει.

Για εμάς που δεν αφήσαμε την ιστορία σου να χαθεί.

Για εμάς που δεν αλλοιωθήκαμε με τα χρόνια και μείναμε αιώνια πιστοί.

Για εμάς που θα αποδείξουμε ότι θα μεγαλουργήσεις ξανά και ας περάσουν κάποια χρόνια.

Για εμάς λοιπόν. Πεισμώστε και ποτίστε με χαρά τον διψασμένο μας λαό. Παίξτε για τους τελευταίους ρομαντικούς και για τους πιο πιστούς σου στρατιώτες. Για την ασήκωτη μας φανέλα. Για το τιμημένο ένδοξο 1948 και για το έμβλημα που κουβαλάμε σαν φυλακτό. Για την ΙΔΕΑ που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γιατί εμείς είμαστε αριστεροί, με την έννοια της λέξης, και δεν καπηλευόμαστε απλά το όνομα. Πάμε να αποδείξουμε ότι η ΙΔΕΑ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν είναι υλικό αγαθό που μπορεί να εξαγοραστεί. Και να ξέρετε πως αν αυτή είναι η μάχη που πρέπει να αποδείξουμε ότι ένα άλλο ποδόσφαιρο είναι εφικτό, τότε να είστε σίγουροι πως θα την κερδίσουμε. Και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.

Hasta la Victoria siempre!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.