Χέρι – χέρι με το σύστημα πορεύτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια οι γνωστοί άγνωστοι που ήθελαν να κάνουν ζημιά στην ομάδα μας. Χέρι – χέρι με το σύστημα, με αυτούς στους οποίους δήθεν κάνουν αντιπολίτευση μπροστά στις κάμερες και πίσω από αυτές τρώνε και πίνουν μαζί. Με αυτούς συνεργάστηκαν, με το σάπιο σύστημα που κατηγορούν, με το κατεστημένο που στην πρώτη ευκαιρία βρίζουν, με αυτούς που ο ιδιοκτήτης τους κατηγορούσε πριν κάτι μήνες.

Ακούσαμε τα όσα μας είπαν οι νομικοί του Σωματείου μας στη Γενική Συνέλευση για το παρασκήνιο που παίχτηκε τους τελευταίους μήνες. Για το ότι ενώ η προσφυγή του ΑΣΟΛ έπρεπε να εξεταστεί σε διάστημα 90 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της, την εξέτασαν 2 χρόνια μετά, για το ότι προσπάθησαν να μας πάρουν τη λέξη «Λαϊκό», το τιμημένο Τριφύλλι, ακόμα και το Πράσινο και το Άσπρο! Για το ότι ήθελαν να βάλουν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του Λαού για να την κάνουν να μοιάζει με σωματείο της γειτονιάς και Μορφωτικό Σύλλογο. Για το ότι ενώ όλες οι δικαστικές υποθέσεις είχαν παγοποιηθεί λόγω του κορωνοϊού, η δική μας ως διά μαγείας έτρεχε κανονικά.

Καμιά έκπληξη δε μας προκάλεσαν αυτά που ακούσαμε, δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αντίθετα έκπληξη θα ήταν αν δεν κινούσαν γη και ουρανό για να μας χτυπήσουν. Αυτοί δεν ήταν πάντα; Είναι αυτοί που ξεπούλησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΣΟΛ για να καλύψουν τα εγκλήματα τους, χρησιμοποίησαν τις ίδιες τακτικές το Μάη του 2018 για να περάσει το δικό τους, στήριξαν την κάρτα οπαδού, έβγαλαν φωτογραφία μαζί της, έβαλαν ταφόπλακα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, σκότωσαν το οπαδικό κίνημα και ήρθαν στη συνέχεια να το παίξουν οπαδοπατέρες. Είναι οι ίδιοι που χαριεντίζονταν με τον Κούμα στο Fan Day τους, που του έδωσαν να φορέσει τη φανέλα με το όνομα και το σήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που τον Γενάρη μιλούσαν για παράγκα και για στημένα και τον Μάη ψήφισαν διακοπή του πρωταθλήματος και αύξηση ομάδων, που πανηγυρίζουν πρωτάθλημα χωρίς να το έχουν κατακτήσει στο γήπεδο.

Είναι αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζαν αποχή στις εκλογές της κοπ, που ανέχονταν τον κάθε βαλτό διαιτητή να μας ξεφτιλίζει στο γήπεδο, που αναφώνησαν το γνωστό «τι σας έκαμεν η κοπ;», που το 2014 έλεγαν ότι η κάρτα οπαδού είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και το 2020 ότι περιόρισε τα επεισόδια και με κάποιες τροποποιήσεις θα γίνει λειτουργική. Είναι αυτοί που διέλυσαν τον ΑΣΟΛ, που πήραν μίζες να φάνε και τα εγγόνια τους, που κατάστρεψαν τη μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο, την καταχρέωσαν, την έκαναν ένα κουρέλι στο γήπεδο, την χρεοκόπησαν και στο τέλος την πούλησαν και ησύχασαν. Eίναι αυτοί που εξαφάνισαν ως δια μαγείας 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα ομόλογα, τα οποία βρέθηκαν στον λογαριασμό των παιδιών τους.

Είναι αυτοί που πούλησαν το εργατικό κίνημα, που ξεφτίλισαν κάθε έννοια κεκτημένου, που έκαναν τον κόσμο μια άβουλη μάζα χωρίς ταξική συνείδηση, που έγιναν ένα με το κεφάλαιο και τη δεξιά, που παρακολουθούν αμέτοχοι τους κεφαλαιοκράτες να χτυπούν την εργατική τάξη και δεν αντιδρούν, που άφησαν το ελαμ να αλωνίζει για «να χάνει ψήφους ο Συναγερμός» και αφού το φίδι εκκολάφθηκε θυμήθηκαν να το πολεμήσουν.

Δε θα αναρωτηθώ γιατί δεν έχουν πρόβλημα με τις άλλες Ομόνοιες που χρησιμοποιούν το Τριφύλλι, το Πράσινο και το Άσπρο, τη λέξη «ΟΜΟΝΟΙΑ» και έχουν ακριβώς το ίδιο σήμα με τον ΑΣΟΛ. Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. Η δική μας ΟΜΟΝΟΙΑ, η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού, τους πονάει περισσότερο, εμείς πάμε κόντρα στα σχέδια τους, εμείς αντιστεκόμαστε και κρατάμε τη σημαία ψηλά, μόνο εμείς μπορούμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο. Εμείς είμαστε το αγκάθι, εμείς είμαστε που θα τους θυμίζουμε για μια ζωή ποιοι είναι και τι έκαναν.

Για να καταλάβετε πόσο χαμηλά έχουν πέσει και πόσο διασύρεται το όνομα του ΑΣΟΛ, ο δικηγόρος που τους εκπροσώπησε τους τελευταίους μήνες σε αυτή την υπόθεση – παρωδία είναι ο Άντης Τριανταφυλλίδης, ο αδερφός του Κρις Τριανταφυλλίδη του πρώην προέδρου του αποελ και στελέχους του ΔΗΣΥ, αδερφός αυτού που σε κάθε ευκαιρία βγαίνει στα μέσα και μιλά υπέρ της ομάδας του, αυτού που κάθε φορά που βγαίνει και μιλά οι οπαδοί της ΛΤΔ τον κράζουν και τον βρίζουν. Αυτόν επέλεξε ο ΑΣΟΛ για να τον εκπροσωπήσει σε μια δικαστική διαμάχη απέναντι σε ποιους; Στους «ψηφοφόρους του Λιλλήκα», στους «βαλτούς», στους «δούρειους ίππους της δεξιάς» όπως μας έχουν χαρακτηρίσει ουκ ολίγες φορές. Και τον επέλεξαν ποιοι; Αυτοί που δεν έγραφαν μέλη στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να μην έρθουν να μας την πάρουν οι δεξιοί, που διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πόσο Αριστεροί και ΟΜΟΝΟΙΑτες είναι, που βγάζουν αριστερόμετρα και ομονοιατόμετρα σε όποιον διαφωνεί έστω και στο ελάχιστο μαζί τους.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως όλο αυτό που κάνουν θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι εμείς είμαστε οι συνεχιστές του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΣΟΛ, ότι εμείς κουβαλάμε τις αξίες και τα ιδανικά του 1948 και θα τα μεταδώσουμε και στα παιδιά μας, ότι αν μπορεί κάποιος να πει ότι αξίζει να φέρει στο όνομα του το 1948, τότε σίγουρα δεν είναι αυτοί. Γι’ αυτό μας πολεμούν. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι το 1948 δεν είναι απλά μια χρονολογία, δεν είναι μάρκετινγκ, δεν είναι στάμπα σε φανέλα. Είναι ιδεολογία, είναι αντίσταση, είναι τρόπος ζωής. Και το ποιος τιμά την ιδεολογία μας και τους προγόνους μας φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια.

Ήδη στις συνειδήσεις του κόσμου και στην κοινή γνώμη καθιερωθήκαμε ως η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948. Όποιον ρωτήσεις μας ξέρει ως «η 48». Ο κόσμος δεν είναι παλαβός, μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί συνεχιστές του 1948 και ποιοι κάνουν ό,τι κάνουν για το θεαθήναι. Ο απλός κόσμος, της εργατιάς και της φτωχολογιάς, δε χρειάζεται ταμπέλες για να θεωρείται αριστερός και επαναστάτης. Αυτό το δείχνουν οι πράξεις του.

Και στην τελική αν υπάρχει κάτι που κατάφεραν οι εγκάθετοι είναι να μην ξεχαστεί ποτέ η ημερομηνία που ξεπούλησαν τον ΑΣΟΛ στον Παπασταύρου. Ανάμεσα στα τιμημένα Στάχυα των αγροτών, κάτω από το Αστέρι της επανάστασης και πάνω από τη σημαία με το Τριφύλλι των προοδευτικών και ριζοσπαστικών ανθρώπων, θα υπάρχει για πάντα αυτή η ημερομηνία, η 29η Μαΐου 2018. Μια ημερομηνία που θα σας στοιχειώνει για πάντα, μια ημερομηνία που θα μείνει εκεί χαραγμένη στο μέρος της καρδιάς και δε θα σβηστεί ποτέ. Η πιο σκοτεινή και ταυτόχρονα η πιο φωτεινή ημερομηνία. Η μέρα που σκότωσαν τη μάνα μας αλλά και η μέρα που γεννήθηκε το παιδί μας. Η μέρα που πέθαναν τα όνειρα μας και που αναστήθηκαν μέσα απ’ τις στάχτες τους. Η μέρα που θα λέμε στα παιδιά μας ότι έγινε η μεγαλύτερη επανάσταση από το 1948. Η μέρα που ακούτε και τρομάζετε. Τρομάζετε διότι ξέρετε…

ΥΓ. ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ – ΟΛΟΙ SEASON. Φέτος πάμε και πάλι να παραδώσουμε μαθήματα.

ΥΓ2. Στις 10 του Ιούλη στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Θύρας 9 η Ετήσια Γενική Συνέλευση των οργανωμένων μας. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.