Τι θα μας μείνει που το 2020? Για πολλούς θα μείνει ένα μαύρο κενό, μια χρονιά που ακόμα δεν εκαταλάβαμε πότε έμπηκε τζιαι πότε έφκηκε. Παράλληλα ήταν τζιαι μια χρονιά που έμοιαζε με αιώνα! Φόβοι για την υγεία μας, φόβοι για την υγεία τζιαι την ζωή συγγενών μας, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλείσιμο των δουλειών μας, μηνύματα για άδεια μετακίνησης στο περίπτερο, απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα, τζιαι τελευταίως απαγόρευση εισόδου σε σπίτι γονιών ή αδερφών μας. Ούλλα ένα μπάχαλο, ένας ομαδικός βιασμός της λογικής, μια γενική κατάρρευση της κοινωνίας, τζιαι μια ολοκληρωτική ψυχολογική εξαθλίωση. Τι μας έμεινε για να μας κρατεί σε ισορροπία? Η ΟΜΟΝΟΙΑ μας! Όμως εκαταφέραν να στερήσουν την φυσική παρουσία του λαού που την Ομόνοια του λαού! Τζιαι ενώ που την Α’κατηγορία η αρχική απόφαση ήταν για 33% της χωρητικότητας των γηπέδων, από την Β΄κατηγορία τζιαι κάτω αποφασίσαν παρουσία 300 ατόμων μόνο, έστω τζι αν η έδρα μας χωρεί 4,000 κόσμο, πράμα που θα αναλογούσε σε 1,333 άτομα! Καμιά ομάδα στις χαμηλές κατηγορίες δεν παίρνει παραπάνω κόσμο που 300 άτομα, άρα η μόνη ομαδα που επηρεάστηκε ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ. Δυστυχώς σύντομα εχάσαμε και την “πολυτέλεια” των 300 ατόμων, αφού ούλλα τα παιχνίδια εγινήκαν κεκλεισμένων των θυρών.

Όμως δαμέ αναλάβαν ούλλοι που απαρτίζουν το οικοδόμημα του Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου Ομόνοια τον δικό τους ρόλο, που το Δ.Σ., την προπονητική ομάδα, τους παίχτες, τους οπαδούς, τους εθελοντές, τζιαι εκαταφέραμε ούλλοι μαζί να μετατρέψουμε μια «χαμένη» χρονιά σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά!

⚽️Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι είδαμε την ομάδα να κάμνει τζείνο που ξέρει. Να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της. Χωρίς να πτοηθεί που το ποιός εν φαβορί, ποιός παίζει στην έδρα του, ποιός έχει budget, ποιός έχει ανάγκη τους βαθμούς. Στατιστικά το 2020 η ΟΜΟΝΟΙΑ εμάζεψε το 89% των διαθέσιμων βαθμών στα παιχνίδια που έπαιξε στα πρωταθλήματα Δ’ και Γ’ κατηγορίας. Ένα ποσοστό τεράστιο, εξωπραγματικό, όμως πέρα για πέρα πραγματικό όταν δεις τι δουλειά κάμνει ο Μιχάλης Σεργίου με την ομάδα!

⚽️Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, στις 04/01, μέσα στην Αγλατζιά, η ομάδα μας επέτυχε την πρώτη ανατροπή στην σύντομη ιστορία της, σε ένα υπέροχο παιχνίδι με μαγική κερκίδα! Τελικά η πρώτη ανατροπή ήταν σημαδιακή, αφού επαναλήφθηκεν πολλές φορές φέτος, πράμα που δείχνει τον χαρακτήρα του νικητή που διακατέχει τους ποδοσφαιριστές μας! Ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι ήταν η κομβικής σημασίας νίκη πάνω στην Πέγεια, νίκη που μας απογείωσε στην κορυφή, την οποία εκρατήσαμε άνετα μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος. Διακοπή που μας αφήννει μια πικρή γεύση, αφού εκτός της τεράστιας μας διαφοράς που την επόμενη ομάδα στην βαθμολογία, είχαμε ένα τρομερά ευνοϊκό πρόγραμμα. Δικαιολογημένα μπορούμε να πούμε ότι εστερηθήκαμε της ευκαιρίας να κατακτήσουμε ένα τίτλο τζιαι να τον πανηγυρίσουμε.

⚽️Στην νέα σεζόν η ομάδα μας είναι πολλά πιο τρομερή τζιαι ώριμη. Χωρίς πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ, είδαμε τους ήδη καλούς ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται! Είδαμε την ομάδα να κερδίζει παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους με τακτική, με επιμονή, με πάθος, με ικανότητες! Ανατροπές στο σκορ, νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις, πλήρης επιβολή στο γήπεδο, συντριβές, τζιαι η ομάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο που ήταν στην διακοπή του περασμένου πρωταθλήματος. Μόνη της στην πρώτη θέση, με απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο, λες τζιαι δεν εφκήκαμε πάνω κατηγορία. Πράμα που αποδεικνύει ότι η ομάδα επήεν πολλά επίπεδα πάνω!

⚽️Όμως το μεγαλύτερο κατόρθωμα της χρονιάς ήταν η αγορά ιδιόκτητου προπονητικού κέντρου για την ομάδα μας! Μια διοίκηση με όραμα τζιαι τόλμη, ήβρεν μια μοναδική ευκαιρία στην μέση του lockdown τζιαι άρπαξεν την, τζιαι ήδη άρκεψεν να έχει οικονομικά οφέλη. Το πιο σημαντικό όφελος είναι οι σωστές προπονήσεις της ομάδας, η διευκόλυνση των προπονήσεων, το χτίσιμο της ομάδας, τζιαι η σωστή δουλειά. Ένα γήπεδο του οποίου η ετοιμότητα οφείλεται στις εθελοντικές εργασίες των φίλων της Ομόνοιας!

⚽️Ένα γήπεδο το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από την νεοσύστατη ομάδα U-19 της Ομόνοιας, κάτι που μας γεμίζει με περηφάνια τζιαι όνειρα για το μέλλον! Γιατί θυμόμαστε ότι πριν 2 χρόνια, στο ξεκίνημα της ομάδας, εψάχναμε παίχτες για να στήσουμε ομάδα, αλλά τζιαι πρωτάθλημα να μας δεχτεί. Τωρά έχουμε δικό μας φυτώριο παιχτών που προπονείται στο δικό μας γήπεδο!

Η χρονιά τούτη δεν επεριορίστηκε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι! Παρά την πανδημία τζιαι την αποκοπή της ομάδας που τον κόσμο, εφροντίσαμε ούλλοι να κρατήσουμε την φλόγα αναμμένη! Κυρίως, είδαμε κάποια πράματα που εξεχωρίσαν φέτος:

☘Είδαμε την σύσταση του Omonoia Radio, η οποία ήταν καταλυτική στο να έρτουμε ούλλοι πιο κοντά στην ομάδα μας, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια! Εθελοντές, χωρίς να έχουν κανένα κέρδος (αντιθέτως, με σημαντικό κόστος για κάθε μετάδοση) να μεταδίδουν τον αγώνα δωρεάν, στις πιο αντίξοες συνθήκες, με αυτοσχέδιες ανθρώπινες ομπρέλλες για να μην καταστραφεί ο εξοπλισμός από τις βροχές, μεταδόσεις μέσα σε ανέμους ή χαλάζι ή με μεταδόσεις από δύσβατες γωνιές του γηπέδου.

☘Είδαμε το τεράστιο κάλεσμα της Διοίκησης για διαδικτυακό έρανο για να καλύψει τους μισθούς του προσωπικού της ομάδας, ενώ εύκολα θα μπορούσαν να χωστούν πίσω που την πανδημία τζιαι να αφήσουν τους πάντες απλήρωτους. Είδαμε συγκλονιστική ανταπόκριση που τον πράσινο λαό τζιαι όταν εκοντέψαμε τον στόχο μας, εδιοργανώσαμε ένα διαδικτυακό «καραντινάτο» bingo (μαζί με το olaomonoia.com) δίνοντας επιπλέον οικονομική ώθηση στο σωματείο μας!

☘Είδαμε μια μεγαλειώδη live διαδικτυακή εκπομπή από το olaomonoia.com με συνεντεύξεις από πολλούς συντελεστές της Ομόνοιας, με αφορμή τα 2 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας!

☘Είδαμε μια οργανωμένη συνέλευση στο αμφιθέατρο Λακατάμιας (με δεκαπλάσιο κόσμο από την συνέλευση του πρώην λαοφιλέστερου σωματείου που έγινε λίγο καιρό πιο μετά), η οποία απέδειξε ότι η ομάδα έχει όλες τις βάσεις για να πετύχει τους στόχους της. Ανθρώποι με όραμα, ανθρώποι που τολμούν, ανθρώποι που κάμνουν τα λόγια τους πράξεις, εδώκαν το σύνθημα για να πάμε ακόμα πιο ψηλά!

☘Είδαμε μια συγκέντρωση αποκλειστικά για τις λεπτομέρειες για την αγορά του γηπέδου, αλλά τζιαι πλάνα λειτουγίας του, δείχνοντας ότι η διαφάνεια αλλά τζιαι η συμμετοχή του λαού εν το άλφα τζιαι το ωμέγα!

☘Είδαμε το “νεκρό” καλοκαίρι με τα κεκλεισμένων των θυρών φιλικά προετοιμασίας να γεμίζει με δύο beach parties, ένα τρελό από την Θύρα 9, και ένα ζεστό beach party με live από τους Las Manzanas Podridas που συνδιοργανώσαμε με το olaomonoia.com και το Omonoia Radio!

☘Είδαμε κοινωνική αλλά τζιαι φιλανθρωπική δράση που τους οργανωμένους μας, αλλά τζιαι που το σωματείο με εκδηλώσεις όπως τίμη πεσόντων Β’παγκοσμίου πολέμου, στήριξης νοσηλευτών και ιατρών, αιμοδοσίες, εκδήλωση «Ρε Αλέξη, ρε λαός!», εκδήλωση μνήμης Γ.Τσικουρή, εκδήλωση στήριξης στον μεγάλο αγώνα του μικρού Γιώργου έξω από το Μακάρειο Νοσοκομείο!

☘Είδαμε το σωματείο μας να αποκτά το δικό του οίκημα με όνομα «Κολεκτίβα “Το 48”»! Ένα πανέμορφο οίκημα που εγίνηκεν γρήγορα το σπίτι του κάθε Ομονοιάτη, ένα οίκημα που μας κάμνει να περιμένουμε πως τζιαι πως να τελειώσουν τα μέτρα για να το επισκευτούμε ξανά!

☘Είδαμε το τμήμα marketing του σωματείου να αναβαθμίζεται στα social media, με οργάνωση, αναφορές τζιαι υλικό που πολλά λλίες ομάδες της Α’κατηγορίας προσφέρουν!

☘Είδαμε το διαδικτυακό κατάστημα της ομάδας μας να ξεκινά την λειτουργία του, τζιαι είδαμε τον κόσμο να αγκαλιάζει ζεστά τα προϊόντα της ομάδας μας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το περισσότερο στοκ σε λίγες μέρες!

Δυστυχώς το πιο μαύρο κομμάτι της χρονιάς ήταν ο άδικος και πρόωρος χαμός της αδερφής μας, Σκεύης Οδυσσέως, η οποία θα είναι πάντα μαζί μας, στα πανό μας, στις φανέλλες μας και στις καρδιές μας! Η δράση της ζωής και το μεγαλείο της ψυχής της θα είναι πάντοτε ένας φάρος για όλους μας!

Το 2020 ήταν η χρονιά του social distancing για όλο τον πλανήτη, όμως για το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ, ήταν η χρονιά που όλοι ήρθαμε πιο κοντά από ποτέ! Γιατί το «ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ» ποτέ δεν ήταν απλά ένα σύνθημα για εμάς, αλλά τρόπος ζωής!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.