“Πάλη για μια πατρίδα πραγματικά ελεύθερη

60 χρόνια ανεξαρτησίας γιορτάζει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία και όσοι νιώθουν Κύπριοι.

Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία του τόπου μας. Όπως για δεκαετίες πράττουν οι οργανωμένοι οπαδοί μας και όπως πράττουμε ως σωματείο από την πρώτη στιγμή που ιδρυθήκαμε με φάρο το 1948. Εξού και η κυπριακή σημαία περήφανα δίπλα από το ένδοξο τριφύλλι κοσμεί τη φανέλα της ομάδας μας.

60 χρόνια (και κάτι μήνες) μιας ανεξαρτησίας δοτής και κουτσουρεμένης που γιορτάζεται άνευ λόγου μια τέτοια μέρα αντί στη σωστή επέτειο. Μιας ανεξαρτησίας που στοχοποιήθηκε από τον ιμπεριαλισμό αξιοποιώντας πλήρως και εργαλειοποιώντας τους φασίστες εθνικιστές και τα εγκλήματα τους και στις δυο κοινότητες. Μιας κολοβής ανεξαρτησίας που λαβώθηκε ακόμη περισσότερο από το δίδυμο ΝΑΤΟϊκό έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Όπως εδώ και 60 χρόνια ο στόχος του λαού μας δεν μπορεί παρά να είναι η ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας και η επανένωση του κοινού μας σπιτιού. Ο ευρύτερος αγώνας του λαού μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων δεν μπορεί παρά να στοχεύει και σε μια ελεύθερη, πραγματικά ανεξάρτητη και ενωμένη πατρίδα απαλλαγμένη από την τουρκική κατοχή και τις όποιες ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Μια πατρίδα χωρίς στρατούς, συρματομπλέγματα, οδοφράγματα και βάσεις.

Μια πατρίδα για όλα τα παιδιά της.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.