Ανάρτηση της Επιτροπής Μορφωτικής Δράσης της Ομόνοιας για την δολοφονία Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη. 

Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση:

55 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την άνανδρη δολοφονία των Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη από τους φασίστες της ΤΜΤ. Ακόμη ένα έγκλημα εις βάρος του κυπριακού λαού από σοβινιστές εθνικιστές που απέδειξε ότι η φασιστική βαρβαρότητα και στην Κύπρο δεν ξεχώριζε εθνική καταγωγή και γλώσσα. Ταυτόσημα και παράλληλα είναι τα εγκλήματα των φασιστών, Ε/κ και Τ/κ.

Στις 11 του Απρίλη 1965 οι δυο κομμουνιστές που έδωσαν μάχες μαζί στη ζωή, βρέθηκαν αγκαλιά και στο θάνατο. Έκτοτε παραμένουν σύμβολα της κοινής ταξικής πάλης όλων των Κυπρίων, της φιλίας και της συνεργασίας Ε/κ και Τ/κ και της αντιφασιστικής κι αντι-ιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας.
Για άλλη μια φορά τιμούμε τη μνήμη των δυο κομμουνιστών ηρωομαρτύρων που συνεχίζουν να εμπνέουν την αναγκαιότητα για κοινή αντικατοχική πάλη, απελευθέρωση και πραγματική επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, χωρίς στρατούς, βάσεις και κηδεμόνες.

Καβάζογλου και Μισιαούλης εμπνέουν τον αγώνα για λύση του Κυπριακού μακρυά από το ΝΑΤΟ κι άλλους ιμπεριαλιστικούς κύκλους, οι οποίοι ευθύνονται για την κορύφωση του αιματοκυλίσματος του κυπριακού λαού με το δίδυμο έγκλημα του 1974. Εμπνέουν τη διαρκή μας πάλη ενάντια στους φάσιστες, ανεξάρτητα της μητρικής τους γλώσσας, που έγιναν οι καλύτεροι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων. Εμπνέουν τον αγώνα μας ενάντια σε όλους όσους, παράλληλα με τους σοβινιστές, υπηρετούν σήμερα ξένα συμφέροντα αντίθετα με την επιδίωξη λύσης που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, δεν μπορούμε παρά να αποτίσουμε φόρο τιμής και στα υπόλοιπα θύματα του φασισμού στον τόπο μας. Στους δολοφονηθέντες από τους μασκοφόρους της ΕΟΚΑ (1956 και 1958) και την ΤΜΤ (1958) κομμουνιστές και προοδευτικούς Κύπριους. Στους δολοφονηθέντες από την ΤΜΤ ήρωες της προάσπισης της κυπριακής ανεξαρτησίας Aϊχάν Xικμέτ και Aχμέτ Γκιουρκάν (23/4/1962). Σε όλους τους δολοφονηθέντες από την ΕΟΚΑ Β’ προ του Ιούλη του 1974 και σε όλους τους ήρωες της αντίστασης στο προδοτικό πραξικόπημα και στη βάρβαρη τουρκική εισβολή. Στους δολοφονηθέντες στην Τουρκία την περίοδο 1976-79 από τους φασίστες «Γκρίζους Λύκους», Κύπριους κομμουνιστές φοιτητές που αγωνίζονταν και ενάντια στον ιμπεριαλισμό για τερματισμό της κατοχής (Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir, Mustafa Ertan, Ercan Turgut, Sadık Cemil).

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.