Με μια ανακοίνωση βγαλμένη από την ιστορία μας, επέλεξε η Θύρα 9 να ευχηθεί στην μάνα μας, την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον ΑΣΟΛ, χρόνια πολλά.

Πιο κάτω, η ανακοίνωση της Θύρας 9: 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Συμπληρώνονται σήμερα 72 ολόκληρα χρόνια από την ιστορική μέρα που ιδρύθηκε το μεγαλύτερο ΣΩΜΑΤΕΙΟ στην Κύπρο, ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. 72 χρόνια από την επανάσταση στον κυπριακό αθλητισμό. 72 χρόνια από την αντίσταση στον φασισμό, που γέννησε την Ομάδα του ΛΑΟΥ, που έδωσε πνοή στα όνειρα των κολασμένων αυτής της γης.

Την ΟΜΟΝΟΙΑ την γέννησαν το αντάρτικο σινιάλο από την Ελλάδα, που οι ιδρυτές μας τίμησαν τον ηρωικό αγώνα τους και βάδισαν στα χνάρια τους, γιατί δεν δέχθηκαν να υπογράψουν το χαρτί καταδίκης τους, δεν υπόγραψαν καμιά δήλωση μετανοίας και υποταγής όπως εκβιαστικά τους δόθηκε διαταγή, σαν αυτή που στην Ελλάδα έδιναν σε όσους συλλάμβαναν, δηλαδή δήλωση αποκήρυξης των πιστεύω τους για να ζήσουν, για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την εξορία και την φυλακή, τα βασανιστήρια και την θανατική καταδίκη.

Την γέννησαν στην Κύπρο αυτοί που έδιναν την ζωή τους κυριολεκτικά για ένα μεροκάματο, στα ορυχεία, στις στοές, στα μεταλλεία, εκεί που αντίκριζαν τον θάνατο καθημερινά, μα έδωσαν όρκο ζωής και αγώνα και μεγαλούργησαν με τους μεγαλύτερους εργατικούς αγώνες στην κυπριακή ιστορία που έμειναν γνωστοί ως οι απεργίες του 1948.

Γι αυτό η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν γεννήθηκε τυχαία, δεν ήταν σπορά της τύχης όπως λέει ο ποιητής, μα τέκνο της Ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής. Η ΟΜΟΝΟΙΑ γεννήθηκε από τον ΛΑΟ για τον ΛΑΟ, ως ένα σωματείο που έσπασε τα δεσμά και προασπίστηκε τις ιδέες του γνήσιου, λαϊκού αθλητισμού. Γι αυτό και η πορεία της ήταν μεγαλειώδης, έγινε το πιο δημοφιλής και το πιο ένδοξο σωματείο.

…Όσοι δε θέλουν να θυμούνται πότε και που αντισταθήκαν, ποια τείχη γκρέμισες και βγήκαν, ποιες φυλακές να μη φοβούνται, τώρα σε θέλουνε σκυφτό, τώρα σε θέλουν νικημένο, ανήμπορο κι υποταγμένο για να ξεχνάνε αυτό που ήταν…

Μα εμείς δεν ξεχνάμε όσα χρόνια κι αν περάσουν, γιατί η ιστορία δεν ξεγράφεται, γιατί εμείς ορκιστήκαμε να υπηρετούμε τον ΑΣΟΛ, το όνομα, την ιστορία, τα ιδανικά που τον γέννησαν. Παραμένουμε αμετανόητοι και αδιάλλακτοι, πιστοί στην ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κι αυτή θα μας καθοδηγεί για όλη μας την ζωή. Θα συνεχίσουμε αυτήν την ιδέα να την ακολουθάμε και να την διαδίδουμε στις επόμενες γενιές, γι αυτό και όσο υπάρχει ΑΣΟΛ εμείς θα είμαστε εκεί.

Επειδή ακριβώς εμείς δεν ξεπουλάμε τις ιδέες μας και δεν βάζουμε υπογραφή σε κανένα χαρτί που μας υποβάλουν για να απαρνηθούμε ποιοι είμαστε κι από πού ήρθαμε, θα δώσουμε μέχρι τέλους την μάχη ενάντια στην περιβόητη κάρτα φιλάθλου, για να μπορέσουμε να είμαστε χωρίς απαγορεύσεις και περιορισμούς κοντά στα τμήματα του ΑΣΟΛ. Αυτά τα τμήματα που στηρίξαμε ακόμα και μόνοι μας στις πιο δύσκολες στιγμές και τα κρατήσαμε στην ζωή ακόμα και με το όνομα μας στην φανέλα τους, την ΘΥΡΑ 9 δίπλα από το τιμημένο τριφύλλι.

Όσο για το ποδόσφαιρο, είναι γνωστά τα όσα έγιναν και πως φτάσαμε ως εδώ και δεν θα επαναληφθούμε. Κάποιοι σήμερα θα μας πουν άλλαξαν οι εποχές και πρέπει να εναρμονιστούμε με το μοντέρνο ποδόσφαιρο, ότι πρέπει να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς, να συμμαχήσουμε ακόμα και με αυτούς που μας πολεμούσαν.

Εμείς τους λέμε: Κι αν μας πουν ότι είμαστε σχεδόν ρομαντικοί, ότι είμαστε αδιόρθωτοι ιδεαλιστές, ότι σκεφτόμαστε το αδύνατο, εμείς πρέπει χίλιες φορές να απαντήσουμε, «Ναι, Είμαστε…»

ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ 1948

ΖΗΤΩ Η ΟΜΟΝΟΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΘΥΡΑ 9

Υ.Γ- Οι φωτογραφίες πιο κάτω από τις τελευταίες μας παρουσίες στα κλειστά γήπεδα το 2018-2019 δίπλα στην γυναικεία πετοσφαιρική ομάδα οπου έπαιζε στην 2η κατηγορία. Στην κεντρική φωτογραφία το κορεο που σχηματίσαμε στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Dinamo batumi στις 09/07/2015.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.