Αδέρφια της ΘΥΡΑ 9 Περήφανε Πράσινε Λαέ,
Μετά από την παρέμβαση των μαθητών μας στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ το Υπουργείο Παιδείας, προφανώς ενοχλημένο, ένοιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί με ανακοίνωση του. Το Υπουργείο Παιδείας λοιπόν την ενέργεια αυτή την είδε ως τραμπούκικη εισβολή ενός φανατισμένου όχλου που σκοπό είχε να εκμεταλλευτεί το περιστατικό που έγινε στις 16/11/2020. Διαβεβαίωσε επίσης πως τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός πως το Υπουργείο αποφάσισε να τοποθετηθεί για την ενέργεια μας, ενώ για το περιστατικό που συνέβη από μεγάλη μερίδα μαθητών την προηγούμενη Δευτέρα στο ίδιο σχολείο και είχε εθνικιστικό και ρατσιστικό χρώμα το έκανε γαργάρα και δεν το βρήκε άξιο περιστατικό για να επέμβει. Αντίθετα όταν διάφοροι οργανισμοί αλλά και μεμονωμένα άτομα αντέδρασαν είπε ότι είναι θέμα της διεύθυνσης του σχολείου. Μιας διεύθυνσης που αρκέστηκε να πάρει απόσταση από το περιστατικό και να καταλογίσει ευθύνες και στις δύο μαθήτριες που αντέδρασαν στο κρεσέντο εθνικισμού που λάβανε χώρα στο σχολείο από μερίδα συμμαθητών τους. Γιατί για αυτούς το να βλέπουν ένα τσούρμο μαθητές να φτύνουν, να σπρώχνουν, να κτυπούν, να ρίχνουν αντικείμενα και να χλευάζουν δύο μαθήτριες είναι στα πλαίσια του δημοκρατικού ήθους και της σωστής πολιτότητας που προάγουν τα σχολεία.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα υπουργείο που αντί να εργάζεται για ένα σύγχρονο ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο, στελεχώνεται από καρεκλοκένταυρους κομματικούς χαραμοφάηδες που ενδιαφέρονται μόνο για το πως η εκπαίδευση ως κρατικός ιδεολογικός μηχανισμός, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εκκολαπτήριο νέων ψηφοφόρων και στελεχών του κυβερνητικού κόμματος. Ενός κόμματος που ενώ αυτοπροβάλλεται δημοσίως και διεθνώς ως δήθεν μια φιλελεύθερη παράταξη, στο εσωτερικό του ενσωματώνει συντηρητικά και ακροδεξιά στοιχεία, αντιστρατεύεται κοινωνικά κάθε τι προοδευτικό και υποθάλπει με την πολιτική του εθνικιστές και νεοναζί, γιατί γνωρίζει πως είναι η χρήσιμη εφεδρεία που σε δύσκολους καιρούς θα την χρησιμοποιήσει. Γιατί γνωρίζει πως είναι τα «άτακτα» παιδία που αυτοί ανέθρεψαν για να κάνουν την βρώμικη δουλεία.

Είναι το ίδιο υπουργείο που δια στόματος προηγούμενου υπουργού της τωρινής κυβέρνησης, δήλωσε μετά από συνάντηση του με το ΕΛΑΜ, ότι πρεσβεύει και έχει τις ίδιες αρχές και αξίες με το νεοναζιστικό κόμμα, που ο πρόεδρος του παρουσίαζε ως η Χρυσή Αυγή της Κύπρου (κι ας τρέχει τώρα να τα μπαλώσει).

Ένα υπουργείο που προστατεύει και επιβραβεύει ένα ρατσιστή διευθυντή, με παράπονα μαθητών και γονέων για τον συγκεκριμένο κύριο από το 2007, που τιμωρήθηκε μόλις 2 μήνες όταν ξέσπασε κοινωνική κατακραυγή για τις ενέργειες του και κατόπιν διορίστηκε ξανά διευθυντής σε άλλο σχολείο.
Ένα υπουργείο που στην προσπάθεια του να διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση, προκάλεσε την μεγαλύτερη κινητοποίηση στην σύγχρονη κυπριακή ιστορία, με 10 χιλιάδες κόσμο να διαδηλώνει μαζί με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, κι ακόμα κι όταν έγινε αυτό, αρνήθηκε ως υπουργείο κάθε διάλογο και συνέχισε να προωθεί την ποινικοποίηση και απαγόρευση του συνδικαλισμού των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Το ίδιο ακριβώς επιχείρησε να πράξει και ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα του μαθητικού συνδικαλισμού, κωφεύοντας και περιφρονώντας τα αιτήματα του οργανωμένου μαθητικού κινήματος, αποφασίζοντας με περίσσιο αυταρχισμό χωρίς καμιά διαβούλευση, για την ύλη, τα τρίμηνα-τετράμηνα, τα μαθήματα που θα διδάσκονται κλπ.

Τα πιο πάνω είναι ενδεικτικά για το πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο υπουργείο και το ότι έσπευσε να καταδικάσει την παρέμβαση μας, επιβεβαιώνει ακριβώς τα όσα έλεγαν στο σχετικό κείμενο τους οι μαθητές μας. Αποδείξατε ως υπουργείο με τις επιλεκτικές ευαισθησίες και καταδίκες, ότι εσείς ευθύνεστε για την κατάντια των σχολείων μας. Μεταξύ άλλων δημιουργείτε τυφλό εθνικό και θρησκευτικό φανατισμό, όταν μέσα από την μισαλλοδοξία και τον σκοταδισμό, εδραιώνετε την άγνοια ή ημιμάθεια μεγάλης μερίδας της μαθητικής νεολαίας σε ιστορικά και μείζων θέματα μέσα από την παραχάραξη της ιστορίας, γιατί έτσι σας συμφέρει.

Η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΘΥΡΑ 9 όχι μόνο δεν ήταν τραμπούκικη αλλά ήταν πέρα για πέρα δημοκρατική αφού δεν προκλήθηκε ούτε μια ζημία, δεν κτυπήθηκε αλλά ούτε και προπηλακίστηκε κανείς. Επομένως, η ενέργεια μας έχει μια ποιοτική διαφορά με την ενέργεια των φασιστοειδών μαθητών. Κάθε ενέργεια πρέπει να αναλύεται ως προς τα μέσα που χρησιμοποίησε, ως προς το αίτιο που ανάγκασε τα άτομα να προβούν στην ενέργεια αυτή καθώς και ως προς το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε. Το γνωρίζουμε πως για εσάς είναι βολικό να τσουβαλιάζεται τις ενέργειες γιατί έτσι σας βολεύει. Η θεωρία των δύο άκρων, εξάλλου, είναι η θεωρία που χρησιμοποιεί η αστική τάξη για να συγκρατήσει τις μάζες προς την ουδετερότητα. Με αυτό τον τρόπο καταργείτε η κριτική σκέψη και η σωστή ανάλυση των γεγονότων και το άτομο αδυνατεί να αντιληφθεί το διακυβευμά της εκάστοτε ενέργειας.

Εμείς με την σειρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το Υπουργείο Παιδείας αλλά και όλους τους κρατικούς φορείς ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας όπου και όποτε χρειάζεται και πως δεν πρόκειται να μας εμποδίσει ούτε η αστυνομία ούτε και πιθανές ποινικές διώξεις που ενδεχομένως να υποστούμε. Γνωρίζουμε ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με όλους τους μηχανισμούς ασφαλείας του κράτους, εντούτοις αξίζει και με το παραπάνω η οποιαδήποτε θυσία.
Ραντεβού στους δρόμους, εκεί που μάθαμε να δίνουμε τις μάχες μας για έναν καλύτερο κόσμο στον μπόι της ανθρωπότητας που ονειρευόμαστε.
ΥΓ. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η ΘΥΡΑ 9 δεν παρακινείται από κανένα πολιτικό κόμμα, καθώς κανένα κόμμα δεν έχει σαν πρόγραμμα την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.