Gate 9:

Παρέμβαση ΘΥΡΑΣ 9 για την εξέγερση του Πολυτεχνείου:

Σαν ΘΥΡΑ 9 αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση για το Πολυτεχνείο σε όλες τις πόλεις σαν ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Τοποθετήσαμε πανιά σε κεντρικά σημεία σε κάθε πόλη, ενώ στην Λευκωσία πήγαμε στην Ελληνική Πρεσβεία και μοιράσαμε το παρακάτω κείμενο.

‘’Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια εκατοντάδες νέοι, άνδρες και γυναίκες, έγραψαν με το αίμα τους ακόμη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ελληνικής αντίστασης. Με μοναδικό τους όπλο την επιθυμία τους για ελευθερία και ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών δεν δίστασαν να τα βάλουν με την αστυνομία, την ασφάλεια και τον στρατό. Οπλισμένοι, με τις αξίες και τα ιδανικά τους, πρόταξαν τα γυμνά τους χέρια και στήθη εναντίον των όπλων των παρακρατικών και των τανκς του στρατού.

Από την πρώτη χρονιά παραμένει άσβεστη η επιθυμία της δεξιάς να διαγράψει από την μνήμη του ελληνικού λαού την ημέρα αυτή. Η αστική τάξη και οι αυλικοί τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι νέοι αυτοί διεκδικούσαν έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που θέλουν εκείνοι, έναν κόσμο που μαζί με την ανατροπή της χούντας θα φέρει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της κοινωνίας και όχι τα κέρδη του επιχειρηματία και του εφοπλιστή. Η επέτειος λοιπόν του πολυτεχνείου ξυπνάει μνήμες που δεν είναι καθόλου βολικές για την εξουσία τους.

Αντίθετα ο λαός και η νεολαία αντιλαμβανόμενοι την ιστορική σημασία της ημέρας αυτής, την κράτησαν σαν φάρο για να τους δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούν εάν θέλουν να ανατρέψουν ένα αντιλαϊκό καθεστώς. Χρόνια τώρα ο ταξικός πόλεμος σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της, την Αθήνα, καλά κρατεί. Ο ελληνικός λαός από την ημέρα εκείνη έδωσε πολλές μάχες με την αστική εξουσία και τα σκυλιά τους. Άλλες φορές νίκησε, άλλες φορές έμαθε. Το σίγουρο είναι ότι κατάφερε να αποκτήσει πολλά κεκτημένα, αλλά και την γνώση για την ολική αναμέτρηση με το κεφαλαίο και το καπιταλιστικό μοντέλο παραγωγής.

Τα κεκτημένα αυτά προσπαθεί με λύσσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που κέρδισε τις πρωθυπουργικές εκλογές με ρητορική ακροδεξιάς, να διαλύσει. Συντονισμένα και μεθοδικά με μπροστάρη τα όργανα καταστολής κτυπά καταλήψεις, συλλογικότητες, κουμμουνιστικές και αναρχικές οργανώσεις, κτυπά χώρους συμβολικούς για την αριστερά, διαλύει χώρους εστίασης μεταναστών και προσφύγων, κτυπά τα Εξάρχεια, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και κάνει προτάσεις για πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η συστηματική προσπάθεια διάλυσης του ανταγωνιστικού κινήματος δεν πρόκειται να περάσει, ούτε και να μείνει αναπάντητη. Όσο και να επιθυμούν οι αστοί και οι δυνάμεις καταστολής να τελειώσουν μαζί μας, ωθούμενη από την στροφή στην δεξιά όλης της ευρώπης, δεν θα αφήσουμε να χαθούν όσα καταφέραμε να κερδίσουμε στα τόσα χρόνια αγώνα.

Στεκόμαστε στο πλάι των συντρόφων και των συντρόφισσών μας.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας ενάντια στα μέσα φίμωσης μας.’’

ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΥΡΑ 9

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.