Ο Αθλητικός Πνευματικός Όμιλος Νεολαίας Ανάγυιας ιδρύθηκε το 1956 από προοδευτικούς κατοίκους του χωριού και είχε σαν σκοπό την πρόοδο και προκοπή της κοινότητας αλλά καταρτίστηκε σε σώμα το 1959.   Η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε μέχρι σήμερα αρκετούς τίτλους της ομοσπονδίας ΠΟΕΛ στον όμιλο της οποίας αγωνίζεται.

Ο ΑΠΟΝΑ θεωρείται από τις παραδοσιακές ομάδες του αγροτικού ποδοσφαίρου της Κύπρου. Παρόλα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια είχε πολύ σημαντικές επιτυχίες που συνοδεύτηκαν με ανόδους στις πιο ψηλές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα την χρονιά 2017-2018 η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της ομοσπονδίας της ΠΟΕΛ και στην συνέχεια κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΣΤΟΚ και το πρωτάθλημα ένταξης και έτσι να εξασφαλίσει μια θέση για την επίλεκτη κατηγορία ΣΤΟΚ για την περίοδο 2018-2019.
Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και την περσινή χρονιά με τον ΑΠΟΝΑ να τερματίζει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Επίλεκτης κατηγορίας κερδίζοντας την άνοδο στην Γ΄ κατηγορία.
Φέτος ο ΑΠΟΝΑ βρίσκεται στην 11η θέση με 20 βαθμούς, 5 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Θεωρούμε την κλήρωση μια ευκαιρία για την ομάδα μας να μετρήσει δυνάμεις κόντρα σε μια ομάδα τρίτης κατηγορίας.
Η Ομόνοια με την ποιότητα που διαθέτει αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας. Για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι ειδικά μέσα στη έδρα μας οι παίχτες μας θα παρουσιαστούν όπως πρέπει και θα φέρουν τη πρόκριση στον Πράσινο Λαό.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.