Κίνηση εντυπωσιασμού η πορεία της περασμένης Τετάρτης. Στο πιο κάτω άρθρο του goal μπορούμε να διακρίνουμε την ασυνεννοησία μεταξύ διοίκησης και οπαδών των απέναντι. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε αυτούσια την ανάρτηση του goal.

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είμαι υπέρ των διαδηλώσεων, αρκεί φυσικά να είναι ειρηνικές. Δημοκρατία έχουμε και όποιος έχει αιτήματα ή θέλει να διαμαρτυρηθεί, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Είναι καλό λοιπόν σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας ή απαίτησης ή αιτήματος, να είναι κατανοητό το μήνυμα. Καθαρό και ξάστερο. Ομολογώ όμως πως με μπέρδεψε η πορεία του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που έγινε στην παρουσία παραγόντων και ποδοσφαιριστών των πρωταθλητών. Μη βιαστείτε, όμως, να με πάρετε για βλάκα. Υπάρχει εξήγηση…

Πάμε από την αρχή. Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων Πρόδρομος Πετρίδης, υπογράφει επιστολή μαζί με άλλους πέντε ομολόγους του (της ΑΕΛ, της Αλκής Ορόκλινη, της Δόξας, της Νέας Σαλαμίνας και της Ομόνοιας). Αποδέκτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με κοινοποίηση προς τους Πρόεδρο της Βουλής, προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων και πρόεδρο της ΚΟΠ, με θέμα την κάρτα φιλάθλου.

Σε κανένα σημείο της επιστολής δεν τίθεται θέμα κατάργησης της κάρτας. Αντιθέτως, συμπεριλαμβάνεται η εξής εισήγηση: «η ευθύνη δημιουργίας Μητρώου να μεταβιβαστεί στα σωματεία και αυτά να καθορίσουν διαχειριστές Αρχείων». Επομένως, με την υπογραφή του ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, άρα και η διοίκηση που εκπροσωπεί, είναι υπό προϋποθέσεις υπέρ της κάρτας φιλάθλου. Ένα το κρατούμενο.

Πάμε τώρα στη διαδήλωση των οργανωμένων της περασμένης Τετάρτης. Σε αυτή συμμετείχαν παράγοντες του συλλόγου της Λευκωσίας, καθώς και οι Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Νούνο Μοράις, Στάθης Αλωνεύτης και Τομάς ντε Βινσέντι εκ μέρους των ποδοσφαιριστών. Η ακόλουθη πρόταση στην ανακοίνωση που ακολούθησε από το μεγαλύτερο οργανωμένο σύνολο οπαδών του ΑΠΟΕΛ, τα λέει όλα: «Ο ΠΑΝΣΥΦΙ έχει παραδώσει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά την κατάργηση της κάρτας. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της κάρτας».

Καταλαβαίνετε λοιπόν το μπέρδεμά μου ή ακόμα; Να σας το κάνω απλό με το ακόλουθο ερώτημα: Είναι δυνατόν η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να ζητά όπως περάσει ο έλεγχος της κάρτας φιλάθλου στα χέρια των σωματείων, οι οργανωμένοι οπαδοί του να απαιτούν κατάργησή της και όμως, να διαδηλώνουν μαζί; Αν ναι, μιλάμε για τη δημοκρατία στην πιο εξιδανικευμένη μορφή της: «θα πορεύομαι μαζί σου ειρηνικά, ακόμα και αν μία εβδομάδα προηγουμένως υπέγραψα για το αντίθετο από αυτό που ζητάς…»!

goal.philenews.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.