15/11/1983 Η Τουρκία και η τ/κ εθνικιστική ηγεσία στα κατεχόμενα με επικεφαλή τον Ντενκτάς προκαλoύν προβαίνοντας αυθαίρετα σε ανακήρυξη της λεγόμενης «Τούρκικης Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου».Αυτή τους η κίνηση ήταν το επιστέγασμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην Κύπρο μετά και τα τραγικά γεγονότα του 1974 με το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, με στόχο τον οριστικό διαμελισμό της Κύπρου με την σφραγίδα του ΝΑΤΟ.

Η «Τούρκικη Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», αλλιώς ψευδοκράτος, αναγνωρίζετε μόνο από την Τουρκία.
Από τότε, μέχρι σήμερα, η Τουρκία και το ψευδοκράτος συνεχίζουν να προκαλούν καθημερινά και
κυρίως τέτοια μέρα παρελαύνοντας στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εθνικισμός για ακόμα μια φορά καταστρέφει την Κύπρο , αυτή την φορά από την πλευρά της Τουρκίας.

 

Εμείς δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε οποιαδήποτε τετελεσμένα απόφαση, η οποία νομιμοποιεί την διχοτόμηση, ούτε θα εγκαταλείψουμε την πάλη για επανένωση-απελευθέρωση της πατρίδας και του λαού μας.

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και την διχοτόμηση, δεν εφησυχαζόμαστε , μα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό για μια Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένους στρατούς, βάσεις και “εγγυήτριες δυνάμεις”.

 

Όνειρο μας , να δούμε τον Κυπριακό λαό μονοιασμένο, σε μια Κύπρο ενωμένη, αφήνοντας πίσω εθνικιστικές αντιπαλότητες και ακραίες απόψεις.
Ένα όραμα που είναι ανολοκλήρωτο ασφαλώς χωρίς τον στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948:

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.