Μετά από όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν γράψαμε τις απόψεις μας για τα γεγονότα.

Προς το παρόν δεν θα το πράξουμε αλλά θα παραθέσουμε τις απόψεις δύο οπαδών της ομάδας μας.

Μιχάλης Κουκκουλής- Στέλεχος Θύρας 9- Μέλος ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948:
“Η δεύτερη μέρα του Δεκέμβρη (02/12) του 2019 ήταν άλλη μια μαύρη ημερομηνία για την άλλοτε ομάδα του Λαού και της αντίστασης. Όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα με τους ακατανόμαστους ήταν η τρανή απόδειξη πως οι δρόμοι έχουν χωρίσει οριστικά με μια (μεγάλη) μερίδα του κόσμου.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή όμως… Όλες οι εξευτελιστικές κινήσεις της εταιρείας από την σύστασή της με το κάλεσμα του Κούμα στο fan day, τα πάρε δώσε με γνωστούς κύκλους του κατεστημένου αλλά και η μεγαλοπρεπής φωτογράφιση με τις κάρτες, ποζάροντας περήφανα (πάντα με τις ευλογίες του σωματείου) όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου τυχαίες.

Το ντελίριο ενθουσιασμού που υπήρχε σε συγκεκριμένες σελίδες και σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για το εξωπραγματικό νούμερο προσέλευσης όπως το χαρακτήρισαν προχθές μετά την εφαρμογή της κάρτας δεν περιγράφεται. Δυστυχώς όπως φαίνεται πλέον, ξεκάθαρα, το όπλο τους για να κρατηθεί η κάρτα οπαδού είναι η προώθησή της από την εταιρεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια ώρα που το σωματείο είναι στην κυριολεξία άφαντο και η απέναντι μαζί με την Αελ και τους υπόλοιπους οργανωμένους οπαδούς κάνουν αγώνα ενάντια!

Όσον αφορά την οργανωμένη χορωδία της Λακατάμιας είναι πασιφανές ότι οι “μαστόροι” οι οποίοι δεν είναι περισσότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού, δεν έχουν αντιληφθεί τι έχουν προκαλέσει. Η προχθεσινή είσοδος δεν ήταν απλά προσβλητική αλλά εμετική, τόσο προς την ίδια την ΘΥΡΑ 9 και τα στελέχη της όσο και σε όσους για τον Α ή Β λόγο δεν ακολουθούν την εταιρεία.

Τέλος, δεν θα αναλωθώ για το ποιοί είμαστε εμείς. Θα αρκεστώ μόνο στο ότι η ιστορία είναι τόσο καθαρά γραμμένη που θα φωτίζει γενιές και γενιές ακόμα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο χαμηλά μετά τα πιο πάνω. Το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι πως η απόφαση μας για συνέχιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο υπάρχει. Για να μας κρατήσει εμάς ζωντανούς και να Την κρατήσουμε και εμείς…

ΩΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Υ.Γ – Η ΘΥΡΑ 9 με την προχθεσινή της τοποθέτηση δεν ανάφερε κάτι διαφορετικό αλλά ούτε κάτι που δεν ήξερε ο μέσος ΟΜΟΝΟΙΑτης. Εξάλλου οι θέσεις μας και οι απόψεις μας είναι εκεί. Δεν πρόκειται να πάψουμε να ασχολούμαστε με τον ΑΣΟΛ και ας το χωνέψουν κάποιοι. Ήμασταν και θα είμαστε το κακό αγκάθι που θα σας τρυπά, το βουητό που θα σας κουφαίνει τα αυτιά αλλά και ότι πιο αγνό έσπειρε το 48.”

 

Ηλίας Ηλία – Μέλος ΟΜΟΝΟΙΑΣ 1948:
“Εν να πω τζαι γω την άποψη μου γιατί πραγματικά ο καθένας νομίζει ότι πίσω που ένα πληκτρολόγιο τζαι εκμεταλλευόμενος την απουσία μας μπορεί να ισοπεδώσει τα πάντα τζαι να λαλεί ότι θέλει.
Αλλά πρώτα ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.
Φέτος είναι προφανές ότι η Ομόνοια Ποδόσφαιρο ΛΤΔ, για όσους θεωρούν ότι είναι η συνέχεια του Α.Σ.Ο.Λ. αλλά και για όσους δεν θέλουν η δεν μπορούν να καταλάβουν λόγο του ότι αγαπούν τούτο το πράμα που ονομάζεται ΟΜΟΝΟΙΑ ότι εκτός που τα εξωτερικά χαρακτηριστικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ευρύτερη ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κάνει την καλύτερη πορεία των τελευταίων δέκα χρόνων.

Εχτές η ΘΥΡΑ 9 εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ήρθε κάπως να ταράξει τούτον το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του κόσμου ξεστομίζοντας για ακόμα μια φορά αλήθειες.
Αλήθειες οι οποίες σε καμία περίπτωση εν είχαν σαν στόχο τον κόσμο αλλά ξεκάθαρα όπως που την πρώτη μέρα του ξεπουλήματος είναι στοχευμένες προς τους υπαίτιους τούτης της κατάστασης.
Αλήθειες οι οποίες έπρεπε να μεν αφήνουν κανένα να κοιμάται τες νύχτες τζαι όχι να μας ενοχλούν όταν κάποιος μας τες λαλεί να μας ξυπνήσει.

Παρακολουθώντας την αναταραχή που δημιουργήθηκε στις τάξεις του κόσμου κατάλαβα ότι κανένας ίσως να μην πειράχτηκε με το τι είχε να πει η ανακοίνωση αλλά με το ότι τα είπε τώρα που «εν ούλλα καλά».
Κάτι σαν να παίζουν οι σειρήνες να μας θυμίζουν το πραξικόπημα τζαι την εισβολή αλλά όχι την ώρα που τζοιμούμαστεν γιατί χαλά ο ύπνος μας (σε καμία περίπτωση εν εξισώνω το ξεπούλημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την εισβολή, για να προλάβω κάποιους).

Κύριοι και κυρίες, δυστυχώς όσο υπάρχει ακόμα ο Α.Σ.Ο.Λ. (πριν να ξεπουληθεί τζαι τζίνος ή να παττήσει εντελώς) εμείς περήφανα που την τελευταία κατηγορία του κόσμου θα «φτύνουμε» αλήθειες οι απλά καλά να πιέννει η εταιρεία, ας θέλει ας πιάσει τζαι το Champions League. Προχωρώ… Στους «δωδέκατους» που ξαφνικά έγιναν μου τζαι οπαδοί με αξίες τζαι αιώνια πιστοί ενώ είχαν που το 2010 να πατήσουν γήπεδο εν θα πω πολλά γιατί έχουν να πουν ότι όσον ασχολείσαι με κάποιον τόσο παραπάνω αξία πιάνει. Άρα τζαι γω εν να αρκεστώ σε μια παροιμία που αποτυπώνει πλήρως το τι θέλω να πω. «Όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια» τζαι το ποιος εν ο γάτος τζαι ποιοι τα ποντίκια αφήνω το στην κρίση του καθενός. (σε καμία περίπτωση δεν απευθύνομαι στα μωρά αλλά στους 3-4, γιατί τόσοι είναι όχι παραπάνω, που μόλις μυρίστηκαν χρήμα Αμερικάνικο μεταμορφώθηκαν σε οπαδοπατέρες).

Είσαστε τυχεροί που έσχει κάρτα τζαι εν μπορούμε να πάμε στα τμήματα του Α.Σ.Ο.Λ. τζαι τζιαμέ ήταν να δούμε τζαι ποιος εν ο 12ος τζαι ποιος εν ο 13ος. Αφού αναφέρθηκα στην κάρτα οπαδού να πω τζαι για τούτον κάτι με αφορμή τα ψεσινά στο Γ.Σ.Π. Τούτην τη φορά η ΘΥΡΑ 9 έλειπε άρα να υποθέσω ότι όσοι τα έκαμαν ένεν αλήτες, χασικλίες τζαι παιθκιά που διαλυμένες οικογένειες ενεν; Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η βία στα γήπεδα τζαι τα πρόστιμα στην Ομόνοια τόσα χρόνια εν ήταν προϊόν της ΘΥΡΑΣ 9. Επίσης αποδεικνύεται ότι η βία στα γήπεδα δεν καταπολεμείται με καμιά κάρτα τζαι με καμιάν ταυτοποίηση.

Αν θέλουμε σαν πολιτεία πραγματικά να καταργήσουμε την βία στα γήπεδα ας δημιουργήσουμε μια δίκαιη και ίση διαιτησία, να καταπολεμήσουμε της προκαταλήψεις στην ομοσπονδία και το κυπριακό ποδόσφαιρο, μια πιο ανθρώπινη αστυνόμευση στα γήπεδα τζαι όχι μια αστυνομία προκλητική τζαι που να σπέρνει καταστολή αλλά τζαι πιο ευρύτερα με τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και ίσης κοινωνίας μακριά που την εκμετάλλευση, την περιθωριοποίηση τζαι την φτωχοποίηση του πληθυσμού της. Επίσης ειδικά με το ψεσινό αποδείχθηκε ότι η κάρτα εν πέφτει με ενέργειες του τύπου φκάλλω για να την πολεμήσω εντός αλλά έσχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα τζαι σε τούτον η άποψη μου είναι ότι η ΛΤΔ αλλά τζαι ο κόσμος της Ομόνοιας έσωσε την κάρτα.
Ειδικά εψές την ώρα που στο Γ.Σ.Π. είσχεν 14,000+ κόσμο στο γήπεδο ταυτόχρονα εγώ έκαμνα εικόνα κάπου τον υπουργό δικαιοσύνης και μαζί με ανθρώπους του Κ.Ο.Α. να τρυφούνε τα χέρια τους και να πανηγυρίζουν για το νομοσχέδιο που κατάφεραν να περάσουν τζαι να εδραιωθεί στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Κάτι τελευταίο, την ώρα που αρκετοί με βάση την ρίψη αντικειμένων χτες ζητούν ταυτοποίηση και αποκλεισμό από τα γήπεδα όσων τα έκαμαν, περιμένουν με περιέργεια να δουν πως θα λειτουργήσει το μέτρο, εγώ εύχομαι τούτον το συμβάν να είναι η αφορμή να ξυπνήσει ο κόσμος (που το αμφιβάλλω) τζαι να δράσει πραγματικά κατά της κάρτας οπαδού με αποχή τζαι πραγματική αντίσταση προς τούτον το μέτρο που σκοτώνει το πάθος, την ατμόσφαιρα τζαι το συναίσθημα που το ποδόσφαιρο τζαι τον αθλητισμό γενικότερα. 

Υ.γ. Προσωπικά εν είδα το παιχνίδι εχτές γιατί προφανώς τζαι έθελα να τες φαν οι λαστιχάριες αλλά τζαι που την άλλη σε περίπτωση που η ΛΤΔ έδερνε εν θα εμπορύσα να χαρώ με τον ίδιο τρόπο που χαιρόμουνα παλιά.
Τζαι όσοι εχτές ενομίζαν ότι θέλαμε να δέρουν οι λαστιχάριες, νομίζω εν όσοι εν έζησαν ποττέ μαζί μας ένα πραγματικό ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ-αποερλ που τα παλιά, το οποίον για μας εξεκίναν εβδομάδες πριν για να καταλάβουν το πόσο μίσος μπορεί ν
α υπαρχει μεσα μας σε τουντο πραμα που ονομαζεται αποερλ.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.