Είδαμε τις ποινές που επέβαλε ο Αθλητικός Δικαστής σε Απόλλωνα και αποελ για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας. 

“Πρόστιμο και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με αναστολή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου” και στις δύο ομάδες.

Για επεισόδια στα οποία πραγματικά για κλάσματα του δευτερολέπτου δε θρηνήσαμε τον πρώτο νεκρό στα κυπριακά γήπεδα (χάρις στην έγκαιρη και ηρωική αντίδραση του Νίκου Γενναδίου), επιβλήθηκε ποινή προστίμου και ενός αγώνα κεκλεισμένων με αναστολή!!!

Να θυμηθούμε την ποινή που επιβλήθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ έντεκα μήνες πριν για τα επεισόδια στο Παραλίμνι, τα οποία έγιναν μετά το τέλος του αγώνα και τα οποία είχαν πολύ μικρότερη διάρκεια και έκταση: “Ποινή διεξαγωγής τριών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο.”

Να θυμηθούμε επίσης ότι, μετά από απόφαση της αστυνομίας δίνονταν ελάχιστα εισιτήρια για τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας τα οποία ουσιαστικά διεξάγονταν χωρίς τους οπαδούς μας.

Δηλαδή, με δύο αποφάσεις, μία της ΚΟΠ και μία της αστυνομίας, καταδικάστηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ για το υπόλοιπο της σεζόν ουσιαστικά, αφού το πλήγμα ήταν μεγάλο, τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά.

Η σύγκριση με τα πρόσφατα επεισόδια στο Τσίρειο και τις ποινές τη ΚΟΠ είναι αναπόφευκτη. Για τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όσο υψηλό και να είναι το πρόστιμο, δεν παύει ναι είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι του προϋπολογισμού τους. Όσο για την ποινή του κεκλεισμένων με αναστολή ας μην τη σχολιάσουμε.

Είναι, πραγματικά, προκλητική η αντιμετώπιση της πολιτείας στα δύο περιστατικά. Για να μην παρεξηγηθούμε, δε θέλουμε ν’ αρχίσουν να τιμωρούνται όλες οι ομάδες με εξωντοτικές ποινές. Άλλωστε, πιστεύουμε πως η πρόληψη καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της βίας από την καταστολή.

Θέλουμε να σταθούμε στην πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζεται από τους αρμόδιους, με σκοπό την εύνοια κάποιων ομάδων και την εξόντωση κάποιων άλλων, αναλόγως συμφερόντων.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.