Αδάμος Ευσταθίου, Εκτελεστικός γραμματέας Ομόνοιας 29Μ:

“Η επικράτηση της “ΕταιρειοΜανίας – ΕταιρειοΛαγνείας” στη Κύπρο

Εδώ και δύο χρόνια βλέπουμε το Αποέλ να παραπαίει και έχουν γραφτεί εκατοντάδες αναλύσεις για τους λόγους. Ούτε και μία ανάλυση όμως δεν ασκεί κριτική στο μοντέλο λειτουργίας του (ποδοσφαιρική εταιρεία).
Εκατομμύρια ήρθαν και έφυγαν ο κόσμος του Αποέλ δεν έχει ιδέα για τίποτα, αλλά κανένας δημοσιογράφος δεν βρέθηκε να εστιάσει την κριτική του στο ότι μέσω της εταιρείας (ακόμα και την πολυμετοχική) ο κόσμος του Αποέλ δεν έχει καμία παρέμβαση στα εσωτερικά της ομάδας του.

Όχι δεν με έπιασε ο πόνος για το Αποέλ, όμως με εκνευρίζει αφάνταστα που όταν ο ΑΣΟΛ λόγω των εγκληματικών χειρισμών των διοικούντων του παράπαιε, είχαν χύσει τόνους μελάνι να μας πείσουν ότι έφταιγε το μοντέλο λειτουργίας (Σωματείο) και έπρεπε να αλλάξει.
Όλα όμορφα στη νήσο Κύπρο, όταν αποτυγχάνουν ποδοσφαιρικές εταιρείες φταίει η διαχείριση, όταν αποτυγχάνουν ποδοσφαιρικά Σωματεία φταίει που είναι Σωματεία. Τέτοιο παραμύθι μας πούλησαν το 2018 τα ΜΜΕ και όσοι εκ των έσω ήθελαν να καλύψουν τα εγκλήματα τους.

Ξεπούλησαν 70 χρόνια ιστορίας ενός Λαϊκού Σωματείο για να έρθουν οι ξένοι να κάνουν τα απλά και τα βασικά και να πετύχουν. Κάθε λέξη που τολμούσαμε να πούμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση μας απαντούσαν με παράδειγμα την επιτυχημένη εταιρεία του Αποέλ.

Τολμήσαμε το 2018 να βάλουμε στο πλάνο σωτηρίας του Σωματείου το να δωθεί θέση στα παιδιά των ακαδημιών του ΑΣΟΛ και μας είπαν απένταρους, ναι απένταρους. Επειδή έτσι πάει, όταν είσαι Σωματείο και βάζεις μικρούς είσαι απένταρος όταν είσαι Εταιρεία τους βάζεις γιατί έχεις πλάνο.
 
Τέτοια εταιρειολαγνεία επικρατεί στη Κύπρο κάνοντας τους πάντες να θεωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις μονόδρομο. Για αυτό και επιβάλλεται ακόμα πιο μεγάλος αγώνας να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στα χέρια των οπαδών. #reclaim_the_game
Ακόμα και ομάδες που παραδοσιακά δεν έχουν προιστορία Λαϊκής συμμετοχής ο κόσμος τους πρέπει να αντιληφθεί ότι μονόδρομος είναι το να πάρει την ομάδα του στα χέρια του. Εδώ να σημειώσω ότι στο SD Europe (ομοσπονδία ομάδων Λαϊκής βάσης) που συμμετέχουμε ως ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ, συμμετέχουν και οι Supporters Apoel Trust που είναι μια προσπάθεια οπαδών (όχι οργανωμένων) του Αποελ για να έχουν περισσότερη παρέμβαση στα εσωτερικά της ομάδας τους.
 
Το κίνημα για fan owned clubs σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο μεγαλώνει ας ελπίσουμε ότι θα αφυπνίσει κι άλλους στη Κύπρο.
 
Ιστοσελίδες για περισσότερη ενημέρωση: www.sdeurope.euwww.reclaimthegame.eu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.