Η ιστοσελίδα AEK Live, γράφει για την ΘΥΡΑ 9 και τη χθεσινή της ανακοίνωση σε σχέση με το άλλοτε ντέρμπι Ομόνοια-Αποέλ!

 

«Η κερκίδα της Ομόνοιας είναι μια από τις πιο πολιτικοποιημένες της Ευρώπης και οι οπαδοί της είναι περήφανοι γι αυτό.

Η Θύρα 9 μέσα στο χρόνο είναι θεματοφύλακας της ταξικότητας, του αντιφασισμού και της αγωνιστικής ιστορίας της ομάδας στην Κύπρο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει εναντιωθεί στη σύνδεση της ομάδας με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που αλλοιώνουν το χαρακτήρα της αλλά και το γεγονός ότι δεν ξεχνάει τι πρεσβεύουν σωματεία με εντελώς αντίθετα χαρακτηριστικά όπως ο ΑΠΟΕΛ…

Έτσι, λοιπόν, χωρίς να μασάει τα λόγια της, λίγο πριν το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, η Θύρα 9 εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση παράδειγμα για το πώς το οπαδικό κίνημα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από πατροναρίσματα και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων…

Στην ΑΕΚ τόσα χρόνια είχαμε κάνει σημαία τον αγώνα ενάντια στο υπαλληλίκι… Ελπίζουμε να μην το ξεχάσαμε…Άλλος ένας λόγος λοιπόν να διαβάσουμε την παρακάτω ανακοίνωση» :

“Ομόνοια ποδόσφαιρο ΛΤΔ
VS
Aποέλ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ

ΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΙΔΙΟΙ

Η σημερινή ανακοίνωση σκοπό έχει να δηλώσει ότι εμείς θα παραθέτουμε τις απόψεις μας κόντρα στους καιρούς. Για αυτό και σήμερα που 10 και πλέον χιλιάδες Ομονοιάτες θα βρίσκονται στο γήπεδο, σήμερα που η εταιρεία Παπασταύρου κάνει την καλύτερη πορεία της τελευταίας 10ετίας για όσους θεωρούν ότι είναι η συνέχεια της Ομόνοιας, σήμερα λοιπόν θα γράψουμε την θέση μας κόντρα στο κλίμα των ημερών γιατί τα πιστεύω μας δεν αλλάζουν ανάλογα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα

Πριν από κάθε ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ στις ανακοινώσεις μας εδώ και χρόνια πάντα έβρισκες μια συγκεκριμένη φράση, ότι “Δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιρικός αγώνας αλλά είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων”. Τα τζάκια της Λευκωσίας ενάντια στην ομάδα της εργατικής τάξης, η εταιρεία εναντίων του Σωματείου, το κατεστημένο ενάντια στους κυνηγημένους, οι ευκαιριακοί οπαδοί ενάντια στην αγνή αγάπη και η ντροπή των οπαδών ενάντια στη περήφανη ΘΥΡΑ 9.

Το άλλοτε καμάρι της εργατικής τάξης ξεπουλήθηκε από τους γνωστούς κύκλους στο κεφάλαιο με την πιο ακραία μορφή ιδιωτικοποίησης, το άλλοτε περήφανο Σωματείο έγινε ακόμη μία εταιρεία ιδιοκτησίας μάλιστα αποκλειστικά ενός ξένου, η άλλοτε ομάδα της αντίστασης έγινε το καλύτερο τσιράκι του κατεστημένου προσφέροντας καθημερινά της υπηρεσίες της, κρατώντας στη ζωή τον τρομονόμο και σιωπώντας για όλα όσα συμβαίνουν. Οι άλλοτε περήφανοι οπαδοί σε χαρές και λύπες έγιναν φίλαθλοι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα (ακόμη και την ομάδα τους) για μερικές επιτυχίες και οι άλλοτε περήφανοι οργανωμένοι έγιναν μια καθοδηγούμενη χορωδία με κάρτες οπαδού την ώρα που ακόμη και η ντροπή των οπαδών θα απέχει από το παιχνίδι για τον τρομονόμο και την Κάρτα.

Όλα τα πιο πάνω που πλέον έχουν χαθεί έκαναν κάθε ΟΜΟΝΟΙΑ- Αποέλ να σημαίνει πολύ περισσότερα από τις 4 γραμμές του γηπέδου για αυτό και ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι για εμάς το σημερινό παιχνίδι στην μετά ξεπούλημα εποχή δεν είναι τίποτα παραπάνω από ακόμα ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Όλα όσα αναδείκνυαν τα ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ σε κάτι πιο μεγάλο δεν υπάρχουν πια και όσοι αρνούνται να το δουν είναι γιατί απλά θέλουν να εθελοτυφλούν απομονώνοντας μερικές διαφορές για να πείσουν τους εαυτούς τους αρνούμενοι να δουν την μεγάλη εικόνα.

Η ανακοίνωση δεν έχει σκοπό να ανοίξει ένα αχρείαστο κύκλο συζητήσεων αλλά να τονίσει ότι δυστυχώς για κάποιους τα πιστεύω μας δεν αλλάζουν με τις επιτυχίες της οποιασδήποτε εταιρείας, δυστυχώς για κάποιους που πόνταραν ότι στις πρώτες νίκες θα τρέξουμε στην ΛΤΔ οι ιδέες μας είναι πιο μεγάλες από την οποιαδήποτε αγωνιστική επιτυχία.

Οι ιδέες μας κύριοι είναι τόσο μεγάλες που προτιμήσαμε τις πρόσφατες ήττες στην 4η Κατηγορία από τις οποιεσδήποτε νίκες στη 1η γιατί Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΕΙΝΑ ΙΔΕΑ και ο Ανυπότακτος Λαός την ακολουθεί για το τι πρεσβεύει και όχι για το τι θα του προσφέρει.

ΖΗΤΩ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
1948% ΑΝΤΙ-Αποέρλ

Υ.Γ – Ίσως μια νίκη της ΛΤΔ να προσφέρει χαρά σε ένα ταλαιπωρημένο κόσμο που δεν τον νοιάζουν (αν και θα έπρεπε) τα όσα γράψαμε πιο πάνω. Μακάρι να τους την δώσει, εμείς όμως δεν έχουμε τίποτα να χαρούμε από ένα αγώνα που το μόνο που μας θυμίζει ακόμα πιο έντονα είναι το πόσο έχουν αλλάξει όλα.”

Πηγή: https://www.aek-live.gr/oi-opadoi-tis-omonoias-epimenoyn-kontra-sto-reyma/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.