Η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Πάφο στο παιχνίδι για τον Α’ Γύρο του Κυπέλλου Coca-Cola. Η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά στην παρθενική της συμμετοχή στο θεσμό και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό από τον δικό μας.

Δυστυχώς, η ατμόσφαιρα του προχθεσινού παιχνιδιού θύμιζε περισσότερο κλειστό φιλικό προετοιμασίας παρά αγώνα Κυπέλλου. Το προχθεσινό παιχνίδι σημαδεύτηκε από την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες, καθώς η Θύρα 9 κάλεσε τον Πράσινο Λαό σε αποχή και συμμετοχή σε πορεία ενάντια στην κάρτα οπαδού, που πραγματοποιήθηκε την ώρα του αγώνα από το πάρκινγκ της Κρατικής Έκθεσης μέχρι τα γραφεία του ΚΟΑ.

Οι ποδοσφαιριστές μας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια απέναντι στην Πάφο και λύγισαν δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Είναι πολύ πιθανόν να ήταν διαφορετικό το χθεσινό αποτέλεσμα εάν υπήρχαν και 1000 τρελαμένοι ΟΜΟΝΟΙΑτες στην κερκίδα του Μακαρείου. Εκεί που η μπάλα καίει, εκεί που το καθαρό μυαλό χάνεται και η κούραση καταβάλλει τους ποδοσφαιριστές, έρχεται ο 12ος παίκτης να σπρώξει την ομάδα προς το θετικό αποτέλεσμα.

Πέραν, όμως, από τον χθεσινό αγώνα, ας δούμε τα πράγματα σε ένα πιο γενικό πλαίσιο. Είναι ξεκάθαρο, και φάνηκε από τον πρώτο καιρό εφαρμογής της, ότι η κάρτα οπαδού είναι ένα μέτρο που δεν έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, του έβαλε την ταφόπλακα, αφού έδιωξε από τα γήπεδα τους οργανωμένους, το μόνο κομμάτι που κρατούσε με τον παλμό του τον κόσμο και τον έκανε να πηγαίνει να δει την ομάδα του τα σαββατοκύριακα. Ταυτόχρονα, μόνο οι αδαείς μπορούν να πάρουν στα σοβαρά το παραμυθάκι που πλασάρεται, ότι, δηλαδή, η κάρτα εξάλειψε τα επεισόδια.

Η μόνη λύση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να θυμηθούμε έστω και λίγο τις παλιές καλές εποχές, είναι η αναστολή του τρομονόμου και η έναρξη διαλόγου μεταξύ των οργανωμένων οπαδών και των υπεύθυνων για το ποδόσφαιρο. Οι οργανωμένοι να υποβάλουν τις προτάσεις τους και οι αρμόδιοι να τις ακούσουν και όχι να τις γράψουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, όπως γίνεται συνήθως.

Ζούμε στο 2021 και είναι ντροπή να μένει ο κόσμος μακριά από τα γήπεδα για ηλίθιους νόμους που δεν αποσκοπούν σε τίποτα. Ας παραδειγματιστούμε μια φορά από το πώς ενεργούν οι σοβαρές χώρες. Εκεί όπου οι οργανωμένοι οπαδοί και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα με τις φωτοβολίδες, τα καπνογόνα, τα κορεό και τα συνθήματα δεν είναι ούτε παράνομα, ούτε θεωρούνται κάτι κακό. Αντίθετα, είναι το μέσο για προσέλκυση κόσμου στα γήπεδα και περαιτέρω ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, τόσο ως άθλημα όσο και ως «προϊόν».

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται από το διαλυμένο κυπριακό ποδόσφαιρο…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.