36 χρόνια πέρασαν από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και η Ομόνοια θυμάται και στηρίζει την μάχη για επανένωση. Πιο κάτω, η ανακοίνωση από την Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948:

Η Κύπρος στους Κύπριους

36 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από το κατοχικό καθεστώς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ένα μόρφωμα υποτελές στην Τουρκία που ενέτεινε τις αποσχιστικές μεθοδεύσεις για τη διχοτόμηση του χρυσοπράσινου φύλλου. Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ των διχοτομικών σχεδίων ενάντια στο σύνολο του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ένα κατοχικό μόρφωμα που κρατεί το λαό μας μοιρασμένο, όπως μεθόδευσαν οι ιμπεριαλιστές και εκτέλεσαν μαζί με τις φασιστικές μαριονέτες τους, ένθεν κακείθεν του συρματοπλέγματος. Ένα μόρφωμα που κρατά τους Ε/κ και Τ/κ πρόσφυγες μακριά από τον τόπο τους και διατηρεί τους Τ/κ αιχμάλωτους-όμηρους της κατοχικής Τουρκίας και των εποίκων που κουβάλησε.

45 χρόνια μετά το δίδυμο ΝATOϊκό έγκλημα του 1974 και 36 χρόνια μετά την παράνομη αποσχιστική ενέργεια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο αγώνας του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και απελευθέρωση συνεχίζεται.

Εμείς δεν ξεχνάμε την προδοσία και το διπλό ιμπεριαλιστικό έγκλημα εις βάρος του λαού μας, όπως ανέδειξε και η πρόσφατη εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε με τους οργανωμένους οπαδούς μας για το 1974.

Ως σωματείο επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή η σημαία της Κύπρου να κοσμεί τη φανέλα μας υπενθυμίζοντάς μας τον κοινό αγώνα για το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού και ξένων επιβουλών.

Ως λαϊκό σωματείο με μέλη Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριος, Αρμένιους και Μαρωνίτες, δεν μπορούμε παρά να στηρίζουμε την κοινή πάλη του λαού μας για πραγματική επανένωση. Μια πάλη που για να έχει πραγματικό νόημα πρέπει να αγκαλιάζει τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας στο σύνολό τους,

Ανεξαρτήτως εθνοτικής και κοινοτικής προέλευσης. Μια κοινή πάλη αντικατοχική, αντι-ιμπεριαλιστική, ταξική και ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού. Μια πάλη όλων όσων νιώθουν Κύπριοι για μια πραγματική λύση του Κυπριακού που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των ντόπιων εκπροσώπων τους και των λεγόμενων «μητέρων πατρίδων».

Μια κοινή πάλη για πραγματική επανένωση του νησιού και του λαού μας, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και βάσεις. Μια κοινή παλή που θα ανατρέπει τα αποτελέσματα του δίδυμου εγκλήματος του προδοτικού φασιστικού πραξικοπήματος και της εισβολής και θα επιτρέπει στο λαό μας να ζήσει ειρηνικά σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.