Το πιο κάτω άρθρο απευθύνετε σε όλο τον Πράσινο Λαό, λέει χωρίς περιστροφές στυγνές αλήθειες και αναφέρεται στην τραγική ιστορία που οδήγησε στο ξεπούλημα του ΑΣΟΛ. Όσοι δεν  αντέχουν τις αλήθειες καλύτερα να σταματήσουν να διαβάζουν εδώ.

Το χρονικό του ξεπουλήματος: Ας κάνουμε για αρχή, μια εισαγωγή για να μπορέσουμε να θυμίσουμε σε όσους ακόμα κρατούν στη μνήμη τους θολά τα γεγονότα και να υπενθυμίσουμε το πως φτάσαμε ως εδώ. Η ιστορία αρχίζει 12 μήνες πριν και εξελίσσεται σε δύο διαφορετικά μέτωπα. Στο ένα μέτωπο είναι αυτά που βλέπαμε και διαβάζαμε από τον Ιανουάριο μέχρι την ημερομηνία που εμφανίστηκε ο “μεσσίας” από την Αμερική. Στο δεύτερο μέτωπο έχουμε όλα αυτά που γίνονταν παρασκηνιακά και πραγματικά δεν τα γνώριζε κανένας παρά μόνοι οι «εκλεκτοί», για να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή τους. Αφενός για να καλύψουν τα εγκλήματα τους και αφετέρου για να μην χάσει τον έλεγχο ο μηχανισμός που είχαν σχεδιάσει πολύ καλά την τελευταία εικοσαετία και στο μόνο που εξυπηρετούσε ήταν να κρατά όμηρο τους την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Όπως είναι φυσιολογικό όμως όλα ήρθαν στο φως αναγκαστικά λίγες βδομάδες πριν τις μεγάλες εκλογές. Ας βάλουμε μια σειρά για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε το puzzle και στα μυαλά όσων ακόμα φοβούνται να τοποθετήσουν τα κομμάτια στη σωστή τους θέση. Λίγο η (άλλη μια) χαμένη χρονιά πέρσι, λίγο η μεγάλη αύξηση των ΟΜΟΝΟΙΑτων που φωνάζαν διαχρονικά, ώθησαν τον μηχανισμό να πάρει αποφάσεις και να μην περιμένει την Εκλογική Συνέλευση του Ιούνη. Στόχος του να μην βγει τίποτα προς τα έξω μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές. Την ίδια ώρα με μπροστάρη τη ΘΥΡΑ 9, μια πολύ μεγάλη μάζα ταυτίζεται και απαιτεί να γίνουν αλλαγές στην επόμενη εκλογική συνέλευση. Μετά την τεράστια ανοιχτή συγκέντρωση της ΘΥΡΑ 9 στα τέλη του Φλεβάρη, η ΘΥΡΑ 9 πιέζει για αλλαγή της ημερομηνίας της εκλογικής συνέλευσης και έτσι γίνετε, καθώς μετατοπίζεται από τον Ιούνη σε Απρίλη ούτως ώστε να υπάρχουν άμεσες αλλαγές και να δημιουργηθεί ένα ΚΟΙΝΟ-ΔΥΝΑΤΟ σύνολο ανθρώπων που θα μπορεί να φέρει ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ στη θέση που της αξίζει.

Οι ζυμώσεις γίνονται και όπως φαίνονταν τα πράγματα τη δεδομένη στιγμή όλα παίρνουν τον δρόμο τους και η ΟΜΟΝΟΙΑ ενισχύεται σημαντικά με όλα τα δυνατά της χαρτιά. Στόχος της ΘΥΡΑ 9 ήταν ένα κοινά αποδεκτό συμβούλιο για να μπορέσει να φτιάξει όλες αυτές τις ετοιμόρροπες γέφυρες επικοινωνίας, μιας και ήδη υπήρχαν ρήγματα στις τάξεις του Πράσινου Λαού. Oι βδομάδες προχωρούν, μέχρι που η διάθεση για κοινή συνισταμένη από μερίδα του κόμματος αρχίζει να εξαφανίζεται. Εκεί που όλα έδειχναν και οι περισσότεροι πίστευαν πως θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ενωμένοι κάνοντας πίσω εγκληματίες που ήταν στα προηγούμενα συμβούλια έρχεται σαν φήμη από το πουθενά και σχεδόν αμέσως ανακοινώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο η θέληση του Λώρη Κυριάκου για εμπλοκή στα διοικητικά. Αμέσως μετά από μερικές μέρες αρχίζει να «ψήνετε» μέσα από το μηχανισμό του κόμματος και η εισήγηση για επενδυτή. Η ψιθυρολογία δεν κράτησε πάνω από ένα δεκαήμερο, σε χρόνο μηδέν είχαν ήδη μάθει στα παπαγαλάκια την κασέτα και ξεκίνησε η διάδοση της πρόθεση του «κύριου» Λώρη να παρουσιάσει στην γενική συνέλευση πρόταση με επενδυτή από το εξωτερικό. Προτού λοιπόν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση επί του μονο-επενδυτικού μοντέλου που προσπαθούσαν να εισάγουν πλαγίως στον κόσμο, σημάνει και η έλευση του μεσσία από την Αμερική.

Φτάνοντας στα τέλη του Μάρτη, το πράγμα αρχίζει να βρωμά. Αρχίζουν τα δύο μέτωπα να γίνονται ένα και οι αλήθειες ξεπροβάλουν η μία μετά από την άλλη. Η συντριπτική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου τότε παραιτείτε ελέω διαφωνιών αλλά και λόγω της παράδοσης οικονομικών καταστάσεων που οι ίδιοι δεν γνώριζαν σε τρίτους! Το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει και εκεί που δεν υπήρχαν άτομα να εμπλακούν, ξαφνικά ξεφυτρώνουν αρκετά (εντελώς από το πουθενά) πρόσωπα που μερικούς μήνες πριν ήθελαν GPS για να βρουν το ΓΣΠ.

Η ΘΥΡΑ 9 βγαίνει στα ράδια και με καυστικά σχόλια εξηγεί τα πάντα γύρω από όλα όσα συμβαίνουν στην αγαπημένη μας ομάδα. Παράλληλα, πάρα τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με ανακοίνωση της στις 31 του Μάρτη ξεκαθαρίζει και αδειάζει τους πάντες με το εξής: «Ως Θύρα 9, παραμένουμε προσηλωμένοι στην ΕΝΟΤΗΤΑ και τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού συνδυασμού, ο οποίος θα αποτελείται από ανθρώπους άξιους, επαγγελματίες και ικανούς. Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε την οποιαδήποτε πρόταση για το καλό και το μέλλον αυτού του σωματείου. Θα το κάνουμε όμως με τον σωστό τρόπο. Υπάρχει Συνέλευση, υπάρχουν μέλη, υπάρχουν οργανωμένα σύνολα, υπάρχουν Εκλογές. Τις οποιεσδήποτε επαφές ή συμφωνίες με ενδιαφερόμενους επενδυτές, μόνο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να τις κάνει. Διαδικασίες εξπρές δεν πρόκειται να ανεχθούμε». Όπως ήταν φυσικό δεν εισακούγεται η άποψη περί ενότητας και συνεχίζεται το έργο του μηχανισμού να εξελίσσεται κανονικά, μπροστά στα έντρομα μάτια ολόκληρου του ΛΑΟΥ, που ουσιαστικά δεν είχε φωνή και τα χέρια δεμένα, αφού όλα αυτά τα χρόνια έβρισκε τις πόρτες κλειστές στην προσπάθεια του για να εγγραφεί μέλος (εκτός φυσικά αν άνηκε σε γνωστή κομματική νεολαία). Αγνοώντας όλο αυτό τον κόσμο που φώναζε για ενότητα και σωστές διαδικασίες το σχέδιο τους προχωρά κανονικά.

Η ΘΥΡΑ 9 αναγκάζεται να κατέβει στις εκλογές και έτσι να διαμορφώνονται δύο επιλογές μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων. Το αποτέλεσμα γνωστό, ο Λώρης Κυριάκου με τις συνηθισμένες διαδικασίες εκλέγεται πρόεδρος του ΑΣΟΛ και μαζί του εκλέγονται και οι άλλοι 14 του συνδυασμού του! Τις επόμενες μέρες για να μην κακοφανίσουν κανένα από τα πιστά «σκυλιά» τους έρχονται και βάζουν ακόμα δύο από τους ανεξάρτητους βγάζοντας προς τα έξω για κίνηση ενότητας αγνοώντας τα μέλη της Πορείας αλλαγής που ακολουθουσών στις θέσεις 16 και 17 σε ψήφους. Επίδειξη δύναμης από τον μηχανισμό που μετά από το 17-0 πάει φορτσάτο για την τελική διαμόρφωση της δολοφονίας της ποδοσφαιρικής ΟΜΟΝΟΙΑΣ και συνάμα της πιο μεγάλης πληγής στο ήδη ταλαίπωρο από τα εγκληματικά λάθη τους, σώμα του ΑΣΟΛ.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την νίκη του μηχανισμού ο Λώρης Κυριάκου με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τονίζει πως η εκχώρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας στον Παπασταύρου και η ίδρυση εταιρείας είναι απολύτως νόμιμη. Μετά από λίγες ώρες το παίρνει πίσω και οδηγούμαστε στην περίφημη καταστατική συνέλευση, ένα τεράστιο φιάσκο, όπου τα μέλη κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα οδηγηθούμε στην μορφή εταιρείας που πρόκρινε ο μηχανισμός ή στο να αξιολογηθούν πρώτα διάφορα μοντέλα πριν την τελική απόφαση. Με το πιστόλι στον κρόταφο απειλούν εμμέσως πλην σαφώς τον ΛΑΟ πως αν δεν προχωρήσει του Παπασταύρου και συνάμα του μοντέλου του ενός επενδυτή (για να ελέγχεται πιο εύκολα λέμε εμείς) πάμε για κλείσιμο. Την ίδια ώρα ο μηχανισμός συνεχίζει την επίδειξη δύναμης. Αγνοώντας το τεταμένο κλίμα αποφασίζει να πετάξει την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού για να θυμίσει ποιος κάνει κουμάντο κατεβάζοντας τον Παπασταύρου στο γήπεδο και μετά στα αποδυτήρια για να μιλήσει σε παίχτες και προσωπικό αγνοώντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα είναι η καταστατική συνέλευση και ενδιαφέρον για τα ινία της εταιρείας είχε επιδείξει και δεύτερος επενδυτής (που μάλλον δεν τους είχε τάξει θέσεις και προνόμια).

Αηδιασμένη η συντριπτική πλειοψηφία των μελών απαξιώνει τη γενική συνέλευση και γυρίζει την πλάτη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Την ίδια ώρα η ΘΥΡΑ 9 γνωρίζοντας πως τα τυπικά έχουν μείνει για να ”αναλάβει” και επίσημα ο Παπαστεύρου ορίζει την ίδια ώρα και μέρα την δική της συγκέντρωση για να αποφασίσει ο ΛΑΟΣ το μέλλον της οργανωμένης μας κερκίδας. Η απόφαση είναι συντριπτικά υπέρ της συνέχειας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέσω ίδρυσης ενός νέου σωματείου, απόλυτα πιστού στα ιδανικά ίδρυσης του ΑΣΟΛ (που κάποιοι άλλοι έχουν ξεχάσει εδώ και χρόνια), έτσι ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ 1948.

Ο Λώρης Κυριάκου αμέσως μετά την δημιουργία της εταιρείας και κατά συνέπεια της ταφόπλακας στον ΑΣΟΛ όπως τον ξέραμε κάνει μια δήλωση που πλέον μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. “Το σωματείο δεν θα χάσει το χαρακτήρα του, η εταιρεία θα ακολουθά κανονικά το σωματείο.” Η συνέχεια σε όλους μας γνωστή αλλαγή του σήματος μας, παραχάραξη της ιστορίας μας, φωτογράφιση με την κάρτα φιλάθλου, αλλαγή στάσης με την ΚΟΠ και πάρε δώσε με τα μέλη της παράγκας, φωτογράφιση του Κούμα με την φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πελατειακή σχέση όσων έμειναν να βλέπουν την ΛΤΔ. Αυτά τα λίγα πρόλαβαν οι κύριοι μέσα σε μόλις 6 μήνες. Το τι μπορεί άλλο να ακολουθήσει μόνο εμετό μας προκαλεί. Κλείνουμε με το εξής: Πλέον δεν μπορείτε να δικαιολογηθείτε, δεν έχετε καν τη δυνατότητα να πείσετε τους ΟΜΟΝΟΙΑτες που στην άγνοια τους συνέχισαν να υποστηρίζουν την ΛΤΔ. Οι μόνοι που έμεινα να χειροκροτούν από κάτω είναι τα ανεγκέφαλα γλυφτρώνια σας, που ανήμπορα να σκεφτούν ως φυσιολογικοί άνθρωποι, πιστεύουν το ένα ψέμα σας μετά το άλλο. Αυτούς λοιπόν, αυτούς τους 1000 θα έχετε για πάντα στο πλευρό σας, χάρισμα σας. Εμείς ταχθήκαμε στο πλάι του Λαού, του ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΑΟΥ, που ‘μαθε πως το μέτωπο το ‘χει για να το κρατά ψηλά και όχι να γλύφει τα οπίσθια του κάθε τοκογλύφου. Που στο μέτωπο του καταδέχεται μόνο τον ιδρώτα του κόπου του, τον ιδρώτα που σπαταλά για να κερδίσει το βιός του. Τόσο χαζοί ήσασταν όμως που νομίζατε πως μπορείτε να τον ξεγελάσετε. Σας θυμάται και θα σας θυμάται για πάντα, θα σας δείχνει με το δάχτυλο στο δρόμο: «Κοίτα γιε μου, αυτοί ξεπούλησαν ότι πιο ακριβό είχαμε, την ΟΜΟΝΟΙΑ»

Η ιστορία πιο πάνω δεν είναι φανταστική αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Το τι θα κάνετε είναι στο χέρι σας. Εμείς οφείλαμε να τοποθετηθούμε.

 

«Αυτά τα χέρια τα σκληρά

Που χτίζουνε ψηλά ψηλά τα μέγαρα σας,

Δίνονται και μπορούν να σκάψουνε

Βαθιά βαθιά τα μνήματα σας»

– Τ.Α

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.