Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εξέδωσε το Σωματείο μας:

“Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου
 
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κοινωνική κινητοποίηση για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
 
Η ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει σε μια κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.
 
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο οι συνάνθρωποι μας που είδη αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, να αντιμετωπίζουν και τις εκάστοτε αβλεψίες της πολιτείας. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο για παράδειγμα στην εποχή που ζούμε ακόμα να υπάρχουν μη προσβάσημα κτίρια ή να πρέπει ένα άτομο με αναπηρία να πρέπει να το σκέφτεται 2 και 3 φορές να βγει έξω από το σπίτι μήπως δεν βρει μέρος για παρκάρισμα κοντά στον προορισμό του.
 
Εμείς από τη πλευρά μας θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι εν δύναμη όλοι μπορεί να είμαστε εμποδιζόμενος πληθυσμός! Βάλτε στην εξίσωση τους ηλικιωμένους , τους γονείς με παιδικά καροτσάκια, τις έγγειες γυναίκες ή ακόμα και τους πρόσκαιρους τραυματισμούς και θα καταλάβετε ότι ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε ένα προσβάσιμο περιβάλλον.
 
Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!”
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.