Με όλα αυτά που έχουν ξεσκεπαστεί μετά τις κατηγορίες του Ν. Κληρίδου, ο αγαπημένος μας Νίκος δίνει ξανά ρεσιτάλ.
Την άνοιξη του 2016 όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με επίκεντρο τον Ρίκο Ερωτοκρίτου, ο αγαπημένος όλων μας Νίκος τοποθετήθηκε επί του ζητήματος (που προφανώς αφορούσε τη δικαιοσύνη και όχι την εκτελεστική εξουσία). Ο Νίκος μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος Καλλή, βάσει του οποίου ο γενικός εισαγγελέας αποφάσισε πως θα προχωρήσει σε ποινική δίωξη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ανακοίνωσε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενδέχεται να διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, για να διερευνήσουν εκ νέου την όλη υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και τη νέα κατάθεση του Ρίκου. Ο Νίκος κλήθηκε στο δικαστήριο σαν μάρτυρας και με την κατάθεση του αν και προσπάθησε να διατηρήσει όσο γίνεται τις ισορροπίες, δεν “έριξε” το φιλαράκι του τον Ρίκο, που εν τέλει κρίθηκε ένοχος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Τότε υπήρξε δημόσια κατακραυγή κατά του Νίκου, αφού δεν σεβάστηκε τον διαχωρισμό εξουσιών και εμμέσως επέμβηκε για να “σώσει” το φιλαράκι του.
Δυόμιση χρόνια μετά όμως και αφού ο αγαπημένος μας Νίκος μεγάλωσε και ωρίμασε διαχειρίστηκε καλύτερα τη νέα κρίση στη δικαιοσύνη. «Γιατί πρέπει να καλείται η Κυβέρνηση διερωτώμαι. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο που αντιλαμβάνομαι θα επιληφθεί, υπάρχει το Ανώτατο [Δικαστήριο] που θα πρέπει να τοποθετηθεί, υπάρχει ο Γενικός Εισαγγελέας», είπε ο Νίκος όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τις δράσεις της κυβέρνησης επί του νέου σκανδάλου μετά τις κατηγορίες του Ν. Κληρίδη. Θυμήθηκε ξαφνικά τον Γενικό Εισαγγελέα, που πριν μια διετία ήθελε να προσπεράσει και να διορίσει ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για τα “μάτια” του Ρίκου.
«Να κατανοήσουμε επιτέλους ότι υπάρχει διάκριση εξουσιών σε αυτή τη χώρα», είπε μετά και συνέχισε: «επί του παρόντος, έχω την εντύπωση ότι το να καλείται η Κυβέρνηση να παρέμβει γιατί έγινε μια καταγγελία, όσο σοβαρή και αν είναι, αν δεν τεκμηριωθούν στοιχεία, να έρθουν δηλαδή αποδείξεις ότι υπήρξε εκβιασμός της Δικαιοσύνης, αντιλαμβάνεστε ότι στο τέλος θα έχουμε παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία και αντί να λύσουμε, θα πολλαπλασιάσουμε το πρόβλημα». Ο αγαπημένος Νίκος λοιπόν μη θέλοντας να υποπέσει στα ίδια λάθη του παρελθόντος ζήτησε αποδείξεις πρώτα, περίμενε δηλαδή να αποδειχθεί πως οι υπάλληλοι του γραφείου Πολυβίου και Χρυσαφίνη είναι παιδιά των δικαστών του Ανωτάτου.
Και ενώ ο Νίκος περίμενε τα αποτελέσματα των τεστ DNA για να πεισθεί για τη συγγένεια πρώτου βαθμού μεταξύ των δικαστών του Ανωτάτου και των δικηγόρων υπεράσπισης της Τράπεζας Κύπρου, ξαφνικά η GRECO ανακοινώνει την κάθοδο της στο νησί. Για να μην γίνει όμως ρεζίλι παγκοσμίως, ο Νίκος πανικόβλητος σπάει με κόκκινο σφυρί το γυαλί που έχει εντοιχισμένο στον τοίχο του γραφείου του με την επιγραφή “Σπάσε σε περίπτωση που ανακαλυφτούν οι βρωμιές μας”. Από μέσα βγάζει σχέδιο μεταρρυθμίσεων προ δεκαετίας, που είχε ετοιμαστεί για κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Δεν προνοεί ιδιαίτερες αλλαγές, δυο-τρεις διαφοροποιήσεις… μη συγχύσουμε και τον κόσμο άδικα.
Καλεί όλους τους φίλους του λοιπόν στο αρχηγείο για να καταστρώσουν σχέδιο αντιμετώπισης της GRECO, αφήνει απ’ έξω όμως τον “μαρτυριάρη” Γενικό Ελεγκτή, που όποτε παίζανε μαζί τον “έφτυνε”…
* * *
Μασκαρά, Νίκο μασκαρά
μασκαρά, GRECO μασκαρά.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.