Πρεμιέρα αύριο για την ομάδα μας στο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας και η πρώτη μας αντίπαλος είναι η ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου-Νήσου. Πρόκειται για μια παραδοσιακή δύναμη στις Κατηγορίες Β’, Γ’ και Δ’, ενώ μετρά και μια συμμετοχή στη φάση των 16 του Κυπέλλου Κύπρου τη σεζόν 2006-07. 

Η ιστορία της ομάδας της ΜΕΑΠ ξεκινά με την ίδρυση του Σωματείου Αθλητικός Όμιλος Νεολαίας (Α.Ο.Ν) Πέρα Χωρίου το 1958. Ένα χρόνο αργότερα και μετά από φιλοξενία προς τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, το όνομα της ομάδας αλλάζει σε Ερυθρό Αστέρα Πέρα Χωρίου. Παράλληλα στο γειτονικό χωριό της Νήσου ιδρύεται η Πρόοδος. Οι 2 ομάδες είχαν αντιπαλότητα καθώς αγωνίζονταν στην ίδια Ομοσπονδία (ΠΟΕΛ). 

Το 1980 οι 2 ομάδες ενοποιούνται και έτσι δημιουργείται η Μικτή Ερυθρού Αστέρα Προόδου ή όπως έχει μείνει γνωστή, η ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα αφού η ομάδα αρχίζει να διεκδικεί την άνοδο στη Γ’ Κατηγορία που ήταν η μικρότερη τότε πριν το Αγροτικό, αφού η Δ’ Κατηγορία δημιουργήθηκε το 1984. Το 1986 η ΜΕΑΠ καταφέρνει να πάρει την άνοδο στη Δ’ Κατηγορία όπου θα παραμείνει μέχρι το 2000. 

Ως πρωταθλήτρια της Δ’ Κατηγορίας για τη σεζόν 1999/2000, η ΜΕΑΠ ανεβένει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Κατηγορία, ενώ το 2004 ανεβένει στη Β’. Εκεί μένει μέχρι το 2010 με αρκετά καλές παρουσίες. Για τις επόμενες τρεις χρονιές η ΜΕΑΠ θα περάσει αρκετά δύσκολα. Το 2010 υποβιβάζεται στη Γ’ Κατηγορία και ένα χρόνο αργότερα στη Δ’. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο να έχει 3ο συνεχόμενο υποβιβασμό, αφού σώθηκε χάρη στην καλύτερη διαφορά που είχε στα παιχνίδια μεταξύ αυτής, της Δυναμό Περβολιών και του Κέδρου Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας. Από εκεί και έπειτα, η ΜΕΑΠ βρήκε ξανά το δρόμο της. Το 2013 ανέβηκε στη Γ’ Κατηγορία και το 2018 στη Β’ όπου παρέμεινε για μια σεζόν. 

Στην περσινή χρονιά, η ΜΕΑΠ ήταν στην 6η θέση, 4 βαθμούς πίσω από το ΘΟΪ που ήταν στην 4η, με 8 αγώνες να απομένουν. Λόγω της διακοπής του Πρωταθλήματος, η ομάδα της ΜΕΑΠ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ Κατηγορία. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η ΜΕΑΠ είχε 10 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ είχε πετύχει 47 γκολ και είχε δεχθεί 31. Ήταν η 3η καλύτερη επίθεση μετά τον Αχυρώνα Λιοπετρίου και την ΠΑΕΕΚ Κερύνειας που είχαν 49 και 48 αντίστοιχα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας και της Γ’ Κατηγορίας ήταν ο Νικόλας Πέππος με 21 τέρματα, ο οποίος θα αγωνίζεται και φέτος στην ΜΕΑΠ. 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.