Το Αθλητικό Λαϊκό Σωματείο Ο29Μ καθώς και το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 και πάλι πρωτοπορούν έχοντας το δικό τους Ερευνητικό Τμήμα!

Αποστολή του Τμήματος Ερευνών είναι να προάγει την ισότητα, να θωρακίσει τις δημοκρατικές αξίες και να ενισχύει την ανθεκτικότητα μέσω συνεργατικής έρευνας με γνώμονα την κοινότητα. Με ρίζες στις δημοκρατικές αρχές και την κοινωνική ευθύνη, αρχές με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ, φιλοδοξούμε να γίνουμε φάρος έρευνας χωρίς αποκλεισμούς που ανυψώνει τις περιθωριοποιημένες φωνές. Στο κέντρο Έρευνας γιορτάζουμε το αξιοσημείωτο ταξίδι του Σωματείου μας και του Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948!

Με περηφάνια το Τμήμα μας την παρούσα φάση συμμετέχει σε τρία Ευρωπαϊκά προγράμματα. Το πρώτο είναι το Football4Reconciliation που έχει θέσει σαν στόχο την συμφιλίωση μέσω του ποδοσφαίρου και πραγματοποιείται από το Σωματείο μας και το Τουρκοκυπριακό Σωματείο Gençlik Gücü TSK. Μέσω του F4R φιλοδοξούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε το λαϊκό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον αθλητισμό και τις αξίες του. Το δεύτερο είναι το Voices of Change (VOC), το οποίο στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή των κοριτσιών μεταναστών σε συμβουλευτικές διαδικασίες και λήψης αποφάσεων. Επιπλέον, προωθεί τη στενή συνεργασία μεταξύ κοριτσιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο και Ευρωπαίων κοριτσιών. Τέλος, το τρίτο πρόγραμμα είναι το Medmas, το οποίο αποβλέπει στο να ενισχυθεί η παιδεία στα μέσα επικοινωνίας μεταξύ διαφόρων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών σχολικής ηλικίας, φοιτητών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων σε εννέα χώρες της Ε.Ε., ενισχύοντας παράλληλα μια κουλτούρα ανοιχτού λόγου και συζήτησης.

Το Ερευνητικό μας Τμήμα συνεχίζει να στοχεύει σε νέες συνεργασίες και να διευρύνει το πεδίο ερευνών του. Οι μελλοντικές δράσεις αφορούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων προγραμμάτων προπόνησης, την συμμετοχή των υπόλοιπων αθλητικών τμημάτων του Σωματείου μας αλλά και την ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε ένα κόσμο ισότητας, συμπερίληψης και σεβασμού!

Ονειρευόμαστε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε άτομο έχει την ευκαιρία να ευδοκιμήσει, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο του.

Στηρίζοντας το Ερευνητικό τμήμα και τη δράση του, στηρίζουμε το Σωματείο και την ομάδα μας!

Φόρμα Εγγραφής Εθελοντών για το F4R εδώ.

Facebook Page: O29M & CF 1948 – R&D Department

LinkedIn Page: O29M & CF 1948 – R&D Department 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.