Υπάρχει μια γενική πεποίθηση, ότι η στρουθοκάμηλος, αυτό το γιγάντιο πτηνό με τα δύο πόδια και τον μακρύ λαιμό, μόλις διαισθανθεί κίνδυνο, κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, νομιζόμενο πως, από τη στιγμή που δεν έχει οπτική επαφή μαζί του, δεν μπορεί να το βλάψει. Κάποιοι λένε ότι αυτό ισχύει, άλλοι ότι είναι ένας αστικός μύθος.

Μεταφορικά πάντως, ο όρος “στρουθοκαμηλίζω”, χρησιμοποιείται για όσους εθελοτυφλούν, για όσους αρνούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.

Χθες το πρωί ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, “Κάνε παιχνίδι” με τη Στέλλα Σωκράτους, με τηλεφωνική παρέμβαση, ο Επικεφαλής ΔΣ του Σωματείου μας, Αδάμος Ευσταθίου.

Αφορμή βέβαια, η απόφαση της ΚΟΠ να απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών στο κυριακάτικο ΟΜΟΝΟΙΑ – αποελ και να δώσει μόνο 150 εισιτήρια στην ομάδα μας.

Ακούσαμε την Στέλλα Σωκράτους να ρωτά αν θα γίνει πορεία οπαδών για την κάρτα οπαδού (η ανακοίνωση της κοπ έλεγε για οπαδούς έξω από το γήπεδο και όχι για πορεία), γιατί εγκρίθηκε το Γήπεδο της Περιστερώνας ως έδρα της ομάδας μας και αν έχει συζητήσει η ομάδα μας το συγκεκριμένο θέμα, γιατί η αστυνομία να μη θέλει να αστυνομεύσει παιχνίδι με τους οπαδούς και των δύο ομάδων, γιατί να υπάρχει πιθανότητα επεισοδίων και οπαδικές κόντρες, για το αν το παιχνίδι παιζόταν στο ΓΣΠ αν θα γινόταν κανονικά και αν υπάρχει περίπτωση η ομάδα μας να αλλάξει έδρα!

Μα πού ζείτε κυρία Σωκράτους και όλοι οι δημοσιογράφοι που πέσατε από τα σύννεφα με την απόφαση της ΚΟΠ για “κεκλεισμένων”; Πού ήσαστε όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ προσέγγισε τον ΓΣΠ για να αγωνίζεται εκεί φέτος ακριβως γι’ αυτούς τους λόγους που επικαλούνται σήμερα η ΚΟΠ και η αστυνομία; Πού ήσαστε όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν έτοιμη να προπληρώσει για το ΓΣΠ για όλη τη χρονιά και ο Φοίβος Κωνσταντινίδης επικαλέστηκε το… γρασίδι; Ζούσατε σε άλλο πλανήτη και προσγειωθήκατε χθες το πρωί στην Κύπρο;

Γιατί δε ρωτάτε την αστυνομία για το λόγο που δε θέλει να αστυνομεύει αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων και γιατί διαρριγνύει τα ιμάτια της για να επιβληθεί απαγόρευση μετακίνησης;

Ρώτησε, επίσης, η κυρία Σωκράτους ποιες είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στη νομοθεσία για την κάρτα οπαδού. Το Σωματείο μας είχε βγάλει ανακοίνωση από τις 9 Σεπτεμβρίου μετά και τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέροντας τι λέχθηκε στη συνάντηση και τι θα περιλαμβάνουν οι συγκεκριμένες αλλαγές (νέο λογισμικό, νέα πλαστική κάρτα με φωτογραφία, νεα συστήματα με face recognition κλπ).

Κανένα μέσο δεν ασχολήθηκε με την ανακοίνωση, παρά μόνο με την αναμετάδοση της, με ένα απλό copy-paste στις σελίδες τους και μέχρι εκεί.

Αυτή είναι η δουλειά σας ως δημοσιογράφοι; Να αναμεταδίδετε ανακοινώσεις σαν παπαγάλοι; Ρώτησε κάποιος να μάθει τι ετοιμάζει η κυβέρνηση να πλασάρει; Το έψαξε κανείς; Και έρχεται 2 εβδομάδες μετά (!) η Στέλλα Σωκράτους να κάνει αυτή την ερώτηση στον Επικεφαλής ΔΣ του Σωματείου μας;

Ο οποίος βέβαια απάντησε αλλά και πάλι δεν ασχολήθηκε κανείς. Αλλά θα έρθουν ξανά με την πρώτη στραβή και την πρώτη δυσλειτουργία στην εφαρμογή των νόμων (που είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν εν τη γένεση τους) να μας παίζουν τους μετά Χριστόν προφήτες.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει “ύστερα που το παναΰρι, ήρτεν τζ ο χασάνης”. Κάπως έτσι λειτουργούν οι πλείστον σε αυτό τον τόπο. Από δημοσιογράφους και Ομοσπονδία μέχρι αστυνομία και κυβέρνηση. Αντί να προσπαθήσουν να προλάβουν μια κατάσταση, τρέχουν ξωπίσω της αφου συμβεί να μαζέψουν τ’ ασυμμάζευτα.

ΥΓ. Το άρθρο δεν αποτελεί προσωπική επίθεση ή κριτική προς τη Στέλλα Σωκράτους. Απλά έτυχε να είναι στην εκπομπή εκείνη την ώρα. Οι πλείστοι δημοσιογράφοι στο νησί λειτουργούν πάνω – κάτω με τον ίδιο τρόπο.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.