Χθες βράδυ, βγήκε προς τα έξω από την ιστοσελίδα protathlima.com, ότι ο Απόλλωνας βρήκε στο πρόσωπο που Γιώργου Λοΐζου, τη λύση που έψαχνε για να πλαισιώσει τον Γιοβάνοβιτς και τον Δημητρίου στην τριάδα των τερματοφυλάκων για τη φετινή σεζόν.
 
Βλέποντας κάποιος το άρθρο, μπορεί πολύ εύκολα να νομίσει ότι ο Λοΐζου πέρσι αγωνιζόταν στον Άρη Λεμεσού, αφού η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε ήταν από τότε που ο τερματοφύλακας έπαιζε στην “ελαφρά ταξιαρχία”.
 
Τι πιο λογικό, όταν θέλεις να βγάλεις είδηση για τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή, να βάλεις μια πρόσφατη φωτογραφία του στο κείμενο σου. Κι όμως ο δημοσιογράφος που έγραψε την είδηση, επέλεξε μια προπέρσινη εικόνα.
 
Δεν έβρισκε πρόσφατη φωτογραφία με τον Λοΐζου να φορά τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ; Με μια επίσκεψη του στην επίσημη σελίδα του Σωματείου στο Facebook, θα έβρισκε αρκετές. Δεξί κλικ, save as και upload στην ιστοσελίδα. Τα τρία λεπτά περισσότερο που θα του έπαιρνε η διαδικασία θα του στοίχιζαν την αποκλειστικότητα; Δε νομίζω.
 
Επίσης, μέσα στο άρθρο γίνεται μια απλή αναφορά στο ότι “ο Λοΐζου την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στην Ομόνοια 29Μ”. Καμία αναφορά για το ότι ένας Κύπριος τερματοφύλακας πήρε μεταγραφή από ομάδα της Β’ Κατηγορίας στην πρωταθλήτρια Κύπρου, η οποία θα παίξει 3ο προκριματικό Champions League και στη χειρότερη θα συμμετάσχει στους ομίλους του Conference League. Αλήθεια, θυμάται κανείς να έχει γινει ποτέ ξανά αυτό;
 
Ακόμα, καμία αναφορά στο ότι η ομάδα μας από την ημέρα ίδρυσης της δίνει ευκαιρίες στους Κυπρίους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ομάδες της πρώτης κατηγορίας όπως ο Απόλλωνας που έχει 17 ξένους/κοινοτικούς στον κατάλογο Α’, γυρεύουν με το σταγονόμετρο για να κλείσουν “τρύπες” στο ρόστερ τους.
 
Πριν από δύο εβδομάδες, και μάλιστα ανήμερα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας (!), ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος του themasports που φαίνεται στη φωτογραφία, επέλεξε να γράψει ένα άρθρο στο οποίο αποκαλούσε την ομάδα μας ως “ΟΜΟΝΟΙΑ των Αδαμοαλέκων”.
 
Μάλιστα είχε και το θράσος να υπογράψει το άρθρο, για να δει όλη η Κύπρος ποιος τηλεκατευθυνόμενος το εγραψε και να το κοινοποιεί και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μπας και χάσει το Πούλιτζερ.
 
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που αποκαλείς τον εαυτό σου δημοσιογράφο. Τέσσερα χρόνια μετά και ακόμα προσπαθείτε να μειώσετε το τι πέτυχε αυτή η ομάδα και να το καταλογίσετε σε δύο άτομα; Είναι προσβολή προς όσους δούλεψαν για αυτό το Σωματείο, εθελοντές, διοικητικά συμβούλια, παίκτες, προπονητές, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, φροντιστές αλλά και για το μεγάλο Πράσινο Λαό.
 
Εάν ήμαστε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου θα ήταν φαινόμενο και στην Κύπρο την απαξιώνετε σε κάθε ευκαιρία;
 
Κάτι τρελοί οπαδοί που αρνήθηκαν τα πλούτη και τις επιτυχίες. Μια ομάδα που ξεκίνησε από το αγροτικό και πήρε 3 ανόδους σε 3 χρόνια, έφτασε στη Β’ Κατηγορία και βάζει πλώρη για ακόμα πιο πάνω. Ένα Σωµατείο με διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες, στο οποίο μπορεί ο καθένας να γραφτεί μέλος χωρίς να περνά από ιερά εξέταση.
 
Μια ομάδα που ξεκίνησε όχι από μηδέν, αλλά υπό το μηδέν, που δεν είχε γήπεδο να παίξει και ομοσπονδία να γραφτεί τώρα έχει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο και τρεις ομάδες ακαδημιών και είναι ένα βήμα μακριά απ’ τα σαλόνια.
 
Μια ομάδα που, λίγες ώρες μετά που γράφτηκε εκείνο το άρθρο – έκτρωμα, είχε γενική συνέλευση η οποία μεταδόθηκε μέχρι και διαδικτυακά για τα μέλη που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν, τη στιγμή που ομάδες της πρώτης κατηγορίας κάνουν συνελεύσεις μεταξύ συγγενών και φίλων.
 
Απαιτούμε σεβασμό κύριοι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Σεβασμό για μια ομάδα που ξεκίνησε από το τίποτα. Σεβασμό για έναν κόσμο που έχτισε ό,τι έχτισε με τον κόπο του και χωρίς τη βοήθεια κάποιου τρίτου.
 
Αλλά τι λέω; Εσείς μάθατε να γλείφετε τους κώλους του κάθε ματσωμένου μπας και σας πετάξει κι εσάς ένα κοκαλάκι, πού να καταλάβετε από συλλογικότητα και λαϊκή συμμετοχή;
 
ΥΓ. Καλή επιτυχία στον Γιώργο Λοΐζου στο νέο του ξεκίνημα. Ένας τερματοφύλακας που φάνηκε άτυχος στο τελευταίαο φιλικό προετοιμασίας πέρσι, όμως δούλεψε και επανήλθε, κέρδισε θέση βασικού και συνάμα μεταγραφή στην πρωταθλήτρια. Γιατί όχι να ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές από την ομάδα μας.
 
*Κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση.

 

*Η παρούσα στήλη εκφράζει ΜΟΝΟ τον αρθρογράφο και σε καμία περίπτωση το Σωματείο ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ ή τη σελίδα www.olaomonoia.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.