Την απόκτηση του Νιγηριανού τερματοφύλακα Francis Uzoho ανακοίνωσε το Σωματείο μας.
Ο Uzoho γεννήθηκε στις 28/10/1998 και έχει ύψος 1,96.
Ξεκίνησε την καριέρα του από την Campos FA της Νιγηρίας, ενώ το καλοκαίρι του 2015 πήγε στην Aspire FD της Σενεγάλης. Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Deportivo La Coruna. Έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα του συλλόγου καταγράφοντας 2 συμμετοχές. Από το καλοκαίρι μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε δανεικός στην Elche (8 συμμετοχές, 3 clean sheets),ενώ τον Ιανουάριο του 2019 ήρθε στην Κύπρο και την Ανόρθωση, επίσης ως δανεικός.
Αγωνίστηκε συνολικά 3 φορές με την Ανόρθωση, με τη γνωστή υπόθεση με το πλαστό δελτίο υγείας να μην του επιτρέπει να παρκέ συμμετοχές.
Τη σεζόν 2019-2020 πήγε δανεικός στην Ομόνοια ΛΤΔ, και πρόλαβε να παίξει σε 5 ματς (3 ανέπαφες εστίες) προτού τραυματιστεί σοβαρά σε παιχνίδι της εθνικής Νιγηρίας και μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.
Το καλοκαίρι του 2020 το αποελ έδωσε 250 000 ευρώ στην Deportivo (η οποία μετά από 2 μήνες έκλεισε λόγω οικονομικών προβλημάτων) για να τον αποκτήσει. Έπαιξε σε 25 ματς, κρατώντας την εστία του ανέπαφη στα 9.
Το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε ως ελεύθερος στην Ομόνοια ΛΤΔ, όπου και αγωνιζόταν μέχρι χθες. Κατέγραψε συνολικά 72 συμμετοχές κια κράτησε την εστία του ανέπαφη στις 26. Πέρσι έπαιξε σε 12 ματς (5 ανέπαφες εστίες), ενώ φέτος ήταν στην αποστολή σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδι της παλιάς του ομάδας.
Ειναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Νιγηρίας με 37 συμμετοχές (12 clean sheets).
Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ!
Δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου μας:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.