Μήνυμα από την Θύρα 9 και την Ομόνοια

Μια 24χρόνη γυναίκα στην Θεσσαλονίκη βρήκε το θάρρος να καταγγείλει δημόσια ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, αφού πρώτα τη νάρκωσαν, με αποκαλύψεις κι από ακτιβιστές που ξετυλίγουν το κουβάρι ενός κυκλώματος βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης που φτάνει μέχρι την Κύπρο!

Στην πραγματικότητα μέσα από όλες αυτές τις φρικαλεότητες αναδύεται η δυσωδία της σήψης του καπιταλιστικού συστήματος και της «υψηλής κοινωνίας» που απολαμβάνει τα προνόμια του.

Κι αυτό γιατί οι βιαστές που προέρχονται από τα ανώτερα στρώματα της αστικής τάξης, μεγαλοεπιχειρηματίες και παιδιά βιομηχάνων και εφοπλιστών, μπορούσαν μέχρι τώρα με τις διασυνδέσεις τους, την δύναμη και την εξουσία που τους δίνει το χρήμα και η κοινωνική τους θέση, να δρουν ανενόχλητοι, βιάζοντας και κακοποιώντας γυναίκες με την συγκάλυψη των κρατικών μηχανισμών και των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Δεν ήταν τυχαίο ότι πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ΜΜΕ έθαψαν την είδηση, όπως επίσης και το ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής καμιά κίνηση για δίωξη των βιαστών από τις αρχές. Παράλληλα το σύμπλεγμα εξουσίας επιχειρεί να υποσκάψει τον αξιοθαύμαστο αγώνα που δίνει αυτή η γυναίκα για να δικαιωθεί.

Όπως καταγγέλλει η ίδια ενώ δέχθηκε επίθεση από τον δικηγόρο των κατηγορούμενων, πέρασαν 14 μέρες για να την δει ανακριτής και εισαγγελέας, 3 για να την δει ιατροδικαστής, ακόμα δεν της έχουν πάρει εξετάσεις αίματος, ενώ της πήραν μόνο για ούρα που επιβεβαιώνει ότι της χορηγήθηκε ουσία που επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Οι καταγγελίες ότι σε αυτό το κύκλωμα εμπλέκονται επιχειρηματίες και μαφιόζοι στην Κύπρο, από την μια δεν μας εκπλήσσει γιατί είναι γνωστοί οι δεσμοί του κεφαλαίου μα και του παρακράτους στην Κύπρο, από την άλλη όμως οφείλουμε να παραμείνουμε άπαντες σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις γιατί απ’ ότι φαίνεται η υπόθεση βρωμάει ήδη για κουκούλωμα από το επίσημο κράτος!

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θεωρούμε ότι το φαινόμενο της έμφυλης βίας, των βιασμών και των γυναικοκτονιών, είναι πρόβλημα αποκλειστικά ταξικό, καθώς δυστυχώς ο σεξισμός και η κακοποίηση των γυναικών διαπερνά όλα τα κοινωνικά στρώματα, όμως η ασυδοσία που απολαμβάνουν τα συγκεκριμένα κυκλώματα προκύπτει αδιαμφισβήτητα από την ταξική τους θέση και ισχύ.

Είναι επιτακτική ανάγκη και στην Κύπρο να συγκροτηθεί ένα ευρύ δίκτυο αλληλεγγύης με τα θύματα, αλλά και μαχητικό κίνημα που να συνδέει την πάλη για την γυναικεία χειραφέτηση με την ταξική απελευθέρωση, για την ανατροπή του σάπιου συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Υ.Γ – ΟΜΟΝΟΙΑ και ΘΥΡΑ 9, στεκόμαστε στο πλάι της Γεωργίας και της κάθε Γεωργίας και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η έμφυλη βία δεν είναι ούτε ανεκτή ούτε αποδεκτή.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.