ΟΜΟΝΟΙΑ:

“ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΖΩΗ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Με αφορμή τις επιστολές της AEL Limassol FC και του APOEL FC, με τις οποίες ζητούν αναστολή της Κάρτας Φιλαθλου, τη δημόσια στήριξη του Ethnikos Achnas FC στο αίτημα αλλά και την θέση του Apollon FC για κατάργηση της, τοποθετούμαστε σήμερα για να επαναλάβουμε τη δική μας πάγια θέση.

Ως ένα Σωματείο το οποίο θα επηρεαστεί άμεσα από την Κάρτα φιλάθλου μέσω της συμμετοχής μας στο θεσμό του Κυπέλλου Κύπρου, θεωρούμε ότι η άμεση αναστολή της θα βοηθήσει στο να επιστρέψει ο παλμός και οι όμορφες εικόνες στις κερκίδες.

Παράλληλα όμως, θέση μας είναι όπως ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων μέσω της οποίας να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενάντια στη βία στα γήπεδα, έτσι με την αναστολή της Κάρτας Φιλάθλου να επιστρέψει ο κόσμος, το πάθος, η οπαδική ατμόσφαιρα και να μείνει έξω η βία.

Πάγια μας θέση, είναι η πλήρης κατάργηση της Κάρτας Φιλάθλου, που σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την βία, αλλά τη μεταφέρει σε άλλους χώρους και παράλληλα διώχνει τους οπαδούς από το φυσικό τους χώρο με μελλοντικά επικίνδυνα αποτελέσματα για το χαρακτήρα που θα αποκτήσει η οπαδική σκηνή στην Κύπρο.

Για πιο λεπτομερές ανάλυση της άποψης μας για τα αποτελέσματα της Κάρτας, αλλά και για προτάσεις ενάντια στη βία είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων φορέων.

Κλείνοντας, να καλέσουμε όλα τα Σωματεία και ποδοσφαιρικές εταιρείες όπως στηρίξουν το αίτημα για αναστολή.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.