Ο γενικός γραμματέας της Ομόνοιας, Μιχελής Φιλίππου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι».

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για το αν περίμεναν στην ομάδα να βρεθούν σε θέση να διεκδικούν την άνοδο: «Να σας πω την αλήθεια το περιμέναμε το καλοκαίρι. Μέσα στον χειμώνα είχαμε κάποιες συμπληγάδες με τα αποτελέσματά μας αλλά μετά από συνεχόμενες νίκες πιστεύαμε ότι θα είμαστε εδώ σήμερα».

Για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει με σχεδόν όλο κύπριους την ίδια ώρα που άλλες ομάδες στην Β΄ κατηγορία χρησιμοποιούν ξένους: «Γνωρίζαμε αυτά τα δεδομένα αλλά από την μέρα ίδρυσης της ομάδας είχαμε το μέταλλο νικητή. Η στήριξη του κόσμου και γενικά το όλο οικοδόμημα της ομάδας μας δίνουν άλλη δυναμική και σήμερα είμαστε σε θέση να διεκδικούμε άνοδο».

Για την απίστευτη στήριξη του κόσμου και το γεγονός ότι το γήπεδο στο Δάλι είναι σε κάθε ματς κατάμεστο: «Αυτή την στιγμή ο κόσμος δίνει άλλη ώθηση στην ομάδα. Στο Παραλίμνι με τον Αχυρώνα παίζαμε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο και ο κόσμος ήταν εκπληκτικός με την στήριξη του. Επίσης χθες στον αγώνα με την Πέγεια είχαμε 1700 άτομα στο Δάλι».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έβγαλε και κατά πόσον τα επόμενα ματς με ομάδες που είναι κάτω από αυτήν θα είναι πιο δύσκολα: «Εμείς αυτή την στιγμή είμαστε σε σημείο που ελέγχουμε την τύχη μας. Φέτος περάσαμε τις δύσκολες στιγμές με την αγωνιστική κοιλιά. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολη η κατηγορία και όταν οι άλλες ομάδες παίζουν με εμάς που έχουμε τέτοιο κόσμο τότε έχουν κίνητρο να μας κερδίσουν».

Για το αν το όπλο της ομάδας είναι η καλή αμυντική λειτουργία: Η καλή αμυντική λειτουργία κερδίζει πρωταθλήματα. «Η καλή μας λειτουργία στην άμυνα είναι ομαδική δουλειά και γενικά βγαίνει όλο αυτό μέσα από το πλάνο του προπονητή. Μέχρι στιγμής στα πλέι οφς σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ και εφόσον δεν δεχόμαστε γκολ κερδίζουμε».

Για το αν τους φοβίζει η άνοδος στην Α΄ κατηγορία: «Όταν κάναμε ομάδα να παίξουμε στην Κακοπετριά πριν πέντε χρόνια δεν μας φόβισε, άρα ούτε και τώρα θα μας φοβίσει η άνοδος στην Α΄ κατηγορία. Έτσι όπως είναι δομημένος ο οργανισμός μας μπορεί να ανταποκριθεί στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν ο κόσμος της ομάδας θα βγάλει κάρτα οπαδού σε περίπτωση ανόδου στην Α΄ κατηγορία: «Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κόσμο αλλά αυτό που ισχύει είναι ότι η θέση του σωματείου μας είναι ενάντια στην κάρτα όπως και του οπαδικού συνόλου. Η προοπτική ανόδου μας στην Α΄ κατηγορία είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξουμε και πάλι την συζήτηση περί κάρτας οπαδού. Η ομάδα μας με τέτοιο κόσμο που έχει είναι για την Α΄ κατηγορία άρα όταν έρθει η στιγμή της ανόδου θα ξαναμιλήσουμε για την κάρτα».

Ακούστε όλη την συζήτηση και όλα όσα είπε:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.