Χρέος όλων μας να βρεθούμε την Κυριακή στο Παλιομέτοχο και στην συνέχεια να συναντηθούμε στην ΠΑΣΥΔΥ για την δική μας πορεία. Πιο κάτω η σχετική ανακοίνωση από το σωματείο μας:

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ

Εδώ Πολυτεχνείο, παντού Πολυτεχνείο

Ελλάδα, Nοέμβρης του 1973. Τα τανκ των φασιστών επιτίθενται στην ελληνική νεολαία που αγωνίζεται για ελευθερία και ανεξαρτησία ενάντια στη φασιστική δικτατορία και τον ιμπεριαλισμό.
Ελλάδα, Νοέμβρης του 2019. Τα όργανα της κρατικής καταστολής χτυπούν φοιτητές για να μπουν σε ακαδημαικά ιδρύματα σπάζοντας το άσυλο.

46 χρόνια μετά το Νοέμβρη του ’73, το Πολυτεχνείο εμπνέει και τα οράματά του παραμένουν επίκαιρα. Η καλύτερη τιμή στην εξέγερση και την πάλη του Πολυτεχνείου είναι η συνέχιση της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, η ένταση της ταξικής πάλης, η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και στη δικτατορία των μονοπωλίων, η πάλη για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η πάλη για ρήξη και ανατροπή της δικτατορίας του κεφαλαίου.
Τι άλλο παρά επίκαιρα είναι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ»;
Κι όχι μόνο μουσειακά, επετειακά κι ακαδημαϊκά. Όχι μόνο ως ευχολόγια. Τα οράματα του Πολυτεχνείου έμειναν ανεκπλήρωτα, αλλά η πάλη για αυτά τα οράματα παραμένει επίκαιρη στο σημερινό κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Όπως επίκαιρη παραμένει και η αναγκαιότητα απόκρουσης του φασισμού, ότι χειρότερο έχει γεννήσει ο καπιταλισμός.

Στη δε σημερινή συγκυρία στην Ελλάδα με τα ΜΑΤ να εισβάλουν σε πανεπιστήμια και να ξυλοκοπούν φοιτητές η αναγκαιότητα για αντίσταση και αλληλεγγύη είναι ακόμη πιο έντονη, για αυτό και διοργανώνουμε πορεία την Κυριακή 17/11/2019.
Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, στα πλαίσια της σκυτάλης των αντιλαϊκών πολιτικών που έλαβε στην υπηρεσία του κεφαλαίου, στοχοποίησε τους λαϊκούς αγώνες και όσες κατακτήσεις δεν κατάργησαν οι ίδιοι, οι πρώην συγκυβερνώντες τους (χώρια και μαζί) και οι προκατόχοι τους. Μέσα σε αυτά και το πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε κυριολεκτικά με αίμα και θυσίες. Σκοπός τους είναι το τσάκισμα κάθε κοινωνικής αντίστασης της νεολαίας και ιδιαίτερα η πειθάρχηση και υποταγή της σπουδάζουσας σε πανεπιστήμια που θα υπηρετούν τους νόμους της αγοράς, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα μονοπώλια. Οι πρόσφατες επιθέσεις των ΜΑΤ σε πανεπιστήμια και οι ενέργειες για lock-out μέσω φασιστικών διαταγμάτων με στόχο να μην πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και ενδεχόμενες καταλήψεις, αποτελούν επίθεση στο λαϊκό κίνημα.

Η πρόσφατη επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλει «σιγή ιχθύος» μέσα στα ιδρύματα, να καταστέλλεται κάθε κινητοποίηση, που εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικεί τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το έδαφος της καταστολής που έχει στρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο κίνημα στην Ελλάδα που δεν αποδέχεται καμία παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή των φοιτητικών αγώνων.

Στεκόμαστε απέναντι στην κλιμάκωση της καταστολής της εξουσίας του κεφαλαίου. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν τον Νοέμβρη του 1973 αγωνιζόμενοι ενάντια στο φασισμό.

Ως σωματείο καλούμε τον κόσμο μας, αφού κατακλύσει τις κερκίδες στο γήπεδο του Παλιομετόχου την Κυριακή, να συμμετάσχει ακολούθως στην πορεία που συνδιοργανώνει το ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 1948 και η ΘΥΡΑ 9 με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου και τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Μετά τον αγώνα αναχωρούμε μαζικά από το γήπεδο και δίνουμε ραντεβού στις 17:15 στον χώρο στάθμευσης της ΠΑΣΥΔΥ από όπου θα εκκινήσει μια δυναμική πορεία προς την ελληνική πρεσβεία. Τιμώντας τους αγώνες του παρελθόντος και εκφράζοντας αλληλεγγύη στους αγώνες που δίνει σήμερα το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα.

Επιτροπή Μορφωτικής Δράσης Αθλητικού Λαϊκού Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ 1948

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.