Συνέντευξή στο Sportime είχε σήμερα ο οικονομικός υπεύθυνος της ομάδας μας , Μάριος Αντωνίου. Μίλησε για το νέο προπονητικό κέντρο που απέκτησε η ομάδα, για τα οικονομικά του σωματείου και για αρκετά άλλα. 

Υπήρχε από την αρχή στο μυαλό σας μια τέτοια κίνηση; Την σκεφτόσασταν καιρό ως Συμβούλιο;
«Η αλήθεια είναι ότι μετά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στο γηπεδικό για προπονήσεις και αγώνες, και επειδή ξέραμε τον στόχο μας που είναι η Γ’ Κατηγορία, άρα θα έπρεπε να είχαμε και Κ19 άρα δύο ομάδες, η σκέψη για αγορά ή ανέγερση προπονητικού υπήρχε. Συζητήσαμε διάφορες ιδέες χωρίς να έχουμε κάτι χειροπιαστό μπροστά μας. Το ποδοσφαιρικό τμήμα, του είχε ανατεθεί πριν 2-3 μήνες, όταν ξεκαθάρισε πως πάμε για Γ’ κατηγορία, να σκεφτεί που θα γίνονταν οι προπονήσεις της Ανδρικής ομάδας και της Κ19.

Όπως ξέρουν τα μέλη μας, ένα μεγάλο κομμάτι από τα έξοδα του σωματείου και πέρσι και φέτος ήταν τα έξοδα που δίναμε για ενοικίαση γηπέδων για προπονήσεις. Ήταν ένα σημαντικό ποσό του προϋπολογισμού. Η αλήθεια είναι ότι ενημερωθήκαμε για αυτή την ευκαιρία για απόκτηση του προπονητικού κέντρου που βρισκόταν σε αδράνεια. Τα μελετήσαμε σωστά και αποφασίσαμε ως Δ.Σ να προχωρήσουμε στην απόκτηση του με τις κατάλληλες συμφωνίες, για τις οποίες θα ενημερώσουμε τον κόσμο στη Γενική Συνέλευση. Αν δεν υπήρχε η πανδημία θα γινότανε πιο νωρίς η Γενική, και θα ανακοινωνόταν πιο νωρίς η απόκτηση του γηπέδου».

Είναι και μια κίνηση που δείχνει και τους στόχους σας για το μέλλον.
«Σίγουρα γιατί στο μυαλό μας είναι η επόμενη χρονιά (2 ομάδες), αλλά και το ευρύτερο μέλλον. Σε τυχόν άνοδο στη Β’ Κατηγορία, θα απαιτούνται ακαδημίες όλων των ηλικιών και είναι αναγκαίο».

Ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί σαφώς αρκετά χρήματα, και στην ανακοίνωση σας αναφέρεται ότι ‘’Τα κεφάλαια που απαιτούνται για την αγορά του γηπέδου έχουν εξασφαλιστεί από φίλους και Μέλη του Σωματείου’’. Αυτό σας αφήνει ικανοποιημένους ως προς την ανταπόκριση που βρήκατε;
«Σίγουρα αυτό θα διευκρινιστεί στον κόσμο στη Γ.Σ. Θα του πούμε πως θα μπορεί να συμμετέχει στην αποπληρωμή, λίγη υπομονή και θα τους ενημερώσουμε».

Τι απαντάτε στους επικριτές σας; Επειδή είδαμε και το υστερόγραφο της ανακοίνωσης σας.
«Το μόνο σχόλιο είναι πως από τη μέρα ίδρυσης μας έχουμε πλήρη διαφάνεια. Ο προϋπολογισμός εγκρίνεται από τα μέλη και κάνουμε ενδιάμεσες Γ.Σ για να τους ενημερώσουμε πλήρως για τα έσοδα και τα έξοδα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τέλος, παρουσιάζονται οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της προηγούμενης χρονιάς, και γίνεται ανάλυση σε όποιον ζητήσει. Αυτό θα γίνει με διαφάνεια και για το γήπεδο. Η Ομόνοια 1948 δεν είχε και δεν θα έχει σχέση με αυτά που μας κατηγορούν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα».

Βλέπουμε την Ομόνοια 1948 να κάνει μια καλή πορεία και να ανταποκρίνεται με σχετική ευκολία στην κατηγορία όπου βρίσκεται. Είστε έτοιμοι για τα δύσκολα που έρχονται, εννοώντας ότι ανεβαίνοντας, ψηλώνουν και τα εμπόδια.
«Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο ποδοσφαιρικό τμήμα για τη δουλειά που κάνει και δείχνει ότι πετυχαίνει. Πήραν δύο ανόδους σε 2 χρόνια με εκπληκτικά αποτελέσματα, είχαμε διαφορά από τον 2ο. Πέρσι κατέκτησε τα πάντα και φέτος ήταν το πρώτο και ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Όπως είπα και πριν, η εφορία ποδοσφαίρου ετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και τους έχει δοθεί συγκεκριμένο μπάτζετ που θα μπορούν να καταρτίσουν την ομάδα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στη Γ.Σ θα γίνει συζήτηση με τα μέλη για τη νέα χρονιά».

Μπορούμε να μιλήσουμε και για πλάνο που φτάνει μέχρι την 1η κατηγορία, σωστά;
«Αυτό είναι πολύ νωρίς, έχει πολλές παραμέτρους. Βλέπουμε χρονιά με χρονιά. Προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί το προπονητικό κέντρο και να είναι σε καλή κατάσταση. Σίγουρα χρόνο με τον χρόνο θα τα βλέπουμε τα δεδομένα μας με τα μέλη μας και θα αποφασίζουμε».

Έχετε κάποια ενημέρωση από την ΚΟΠ για το θέμα των μικρότερων κατηγοριών; Εννοώ πόσοι θα βγουν, τι θα γίνει γενικότερα.
«Υπεύθυνη για εμάς είναι η ΣΤΟΚ και περιμένει ενημέρωση από την ΚΟΠ. Πόσες ομάδες θα είναι σε κάθε κατηγορία. Θα μας ενημερώσει και εμάς επίσημα, αυτό αναμένουμε να γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Στο οικονομικό κομμάτι, πόσο σας επηρέασε ο κορονοϊός;
«Σίγουρα επηρέασε αρκετά, από τη πλευρά ότι από τον Μάρτιο και μετά δεν είχαμε ματς και δεν ήρθε ο κόσμος να ενισχύσει την ομάδα οικονομικά. Όπως είχαμε πει και ξανά, δύναμη είναι ο κόσμος μας και η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων είναι από εκεί, άρα αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Από την 1η στιγμή κάναμε το πλάνο μας για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας τις οικονομικές μέχρι το τέλος Μαΐου, και χάρης στη βοήθεια του κόσμου μας τα καταφέραμε, με στόχο να βγει η χρονιά χωρίς να έχουμε υποχρεώσεις».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχετε κρατήσει τον βασικό κορμό. Πιστεύεται ότι ο κορμός αυτός μπορεί να σταθεί και στη Γ’ Κατηγορία;
«Σαν οικονομικός υπεύθυνος δεν έχω ανάμειξη με αυτά, ο κάθε ένας στον τομέα του. Είμαι σίγουρος ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα αν χρειαστεί θα κάνει τις κατάλληλες προσθήκες για να μπορεί να σταθεί επάξια η ομάδα σαν Ομόνοια 1948 και στην Γ’ Κατηγορία».

Η καλή πορεία της Ομόνοιας 1948, θεωρείται ότι τράβηξε περισσότερο κόσμο κοντά σας;
«Θεωρούμε ότι η στήριξη ήρθε από τις ιδέες που πρεσβεύει το σωματείο μας. Αυτό έδειξε και η Συνέλευση του Ιούλη το 2018 όταν ήρθαν 600 άτομα ενώ περιμέναμε λιγότερους. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι ο κόσμος μας ακολουθεί για αυτά που πρεσβεύομαι και όχι για περιστασιακές επιτυχίες. Νιώθουμε ευχαρίστηση όταν έρχεται και άλλος κόσμος και εκτιμά την προσπάθεια. Φάνηκε και πέρσι όταν είχαμε και προσέλευση 2000 οπαδών σε παιχνίδι μας».

Πηγή: https://sportime.sigmalive.com/podosfairo/kypros/epilekti/93974_antonioy-sto-sportime-ypirhe-i-skepsi-i-omonoia-1948-den-ehei-shesi

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.