Στο πλευρό των απεργών εργατών στο λιμάνι της Λεμεσού τάσσονται ΟΜΟΝΟΙΑ, Θύρα 9 και Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948. Η Θύρα 9, μάλιστα, σήκωσε και πανό συμπαράστασης στο χθεσινό φιλικό της ομάδας μας απέναντι στον Ερμή στην Αραδίππου.

Δείτε το post της επίσημης ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

“Ανακοίνωση Συντονιστικού

Αλληλεγγύη στους απεργούς
 
Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απεργών εργατών στο λιμάνι της Λεμεσού και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα τους για απόσυρση των απολυσέων των συναδέλφων τους από τη διαχειρίστρια εταιρεία.
 
Η ταξική αλληλεγγύη είναι για εμάς σημαντικό όπλο στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες ζωής πάντοτε σε συνάρτηση με την ευρύτερη πάλη για ανατροπή του βάρβαρου συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
 
Πέραν από τις ανίατες επιπτώσεις της νόσου του καπιταλισμού, αξίζει να αναδειχθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι επιπλέον επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος των εργαζομένων και του λαού. Εμείς που βιώσαμε στο πετσί μας την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ομάδας μας, δεν μπορούμε παρά να υπογραμμίσουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις τάσσονται ενάντια στην εργατική τάξη και στο κοινό όφελος και αποτελούν ακόμη μια πολιτική ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου από το αστικό κράτος που ιδιωτικοποιεί τα κέρδη των αφεντικών και εθνικοποιεί τις απώλειες τους, όπως διαφάνηκε από τις διαδικασίες διάσωσης των τραπεζών.
 
Η αλληλεγγύη μας προς τους απεργούς στο λιμάνι εκφράστηκε χθες με ανάρτηση πανό στο φιλικό αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του Λαού στην Αραδίππου, ενώ ταυτόχρονα αν η εταιρεία συνεχίσει την προκλητική της στάση και δεν αναστείλει έστω τις απολύσεις, θα προβούμε το επόμενο διάστημα σε κοινή συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης με τους απεργούς έξω από το λιμάνι Λεμεσού.
 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας όπως παραμείνουν σε εγρήγορση, παρά το δύσκολο των ημερών, για να είναι έτοιμοι να συμμετέχουν στη δράση αλληλεγγύης όταν αυτή θα πραγματοποιηθεί.
 
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.