‘Γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε Ομονοιάτες’. Αυτή ήταν η απάντηση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ομάδας μας σε όλους όσους μας χαρακτηρίζουν σαν μη Ομονοιάτες. Ο Αδάμος μίλησε για τα πάντα. Για την κάρτα οπαδού, για το σωματείο, για δημιουργία ακαδημιών και για το πλάνο της ομάδας. 

Πιο κάτω η συνέντευξη όπως έχει παραχωρηθεί στην ιστοσελίδα του alphanews.live.

 

Σε ποια φάση βρίσκεται η Ομόνοια 1948 σε σχέση με την ημέρα ίδρυσης της;

«Πλέον το σωματείο έχει πάρει σάρκα και οστά. Έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που αγαπούν το σωματείο. Δεν κρύβω ότι ένα από τα στοιχήματα που είχαμε, ήταν πέρα από το να περάσουμε τις ιδέες και τα ιδεώδη του στον κόσμο, ήταν να αγαπηθεί και ποδοσφαιρικά αυτό το σωματείο.

Θεωρούμε ότι η πρώτη μας χρονιά αλλά και η μέχρι τώρα παρουσία μας έχει βοηθήσει στο να αγαπήσει ο κόσμος το σωματείο, στο να αγαπήσει τους παίκτες της ομάδας και πλέον να νιώθει την ομάδα που ανήκει στο λαό της ως την δική την δική του ομάδα. Να την νιώθει όχι απλά σαν ένα project πίσω από μια ιδέα αλλά σαν την ομάδα που αγαπά και στηρίζει κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο».

Για το αν ο κόσμος συνεχίζει να ακολουθεί ή κόπασε κάπως το ενδιαφέρον;

«Θεωρώ ότι αν εξαιρέσεις κάποια παιχνίδια περσινά, όπως το πρώτο παιχνίδι αλλά και τα παιχνίδια ανόδου όπου υπήρχαν χιλιάδες κόσμου, ο κόσμος που παίρνουμε στο γήπεδο είναι περισσότερος και φαίνεται το Σωματείο να πλατειάζει.

Αυτό που βλέπουμε και μας χαροποιεί είναι ότι εκτός από τις νεαρές ηλικίες που αναμέναμε ότι θα είχαμε, βλέπουμε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών και οικογένειες να υποστηρίζουν την ομάδα».

Αν υπάρχουν μέλη που υποστηρίζουν την Ομόνοια 1948 αλλά και την ποδοσφαιρική εταιρία της Ομόνοιας; 

«Υπάρχει αυτός ο κόσμος. Είναι κόσμος ο οποίος ενώ νιώθει ξεκάθαρα πως σε ότι λέμε έχουμε απόλυτο δίκαιο καθώς ασπάζονται τα όσα λέγαμε πριν την ίδρυση του σωματείου αλλά και τώρα. Είναι κόσμος ο οποίος δυστυχώς ακόμη δεν είναι έτοιμος να αποδεχτεί πως η ομάδα με το πράσινο και το τριφύλλι που παίζει στην πρώτη κατηγορία πέρα από την εξωτερική όψη δεν έχει τίποτα άλλο που να μοιάζει της Ομόνοιας η οποία ιδρύθηκε το 1948».

Η σχέση με την ποδοσφαιρική εταιρεία της Ομόνοιας και αν έχει αλλάξει κάτι;

«Η σχέση με την εταιρία δεν έχει διαφοροποιηθεί, έχει παραμείνει η ίδια. Και αν κάτι μας χαρακτηρίζει είναι η σταθερότητα στις απόψεις και στις θέσεις μας. Άρα το να άλλαζαν για τον οποιοδήποτε λόγο αυτά που λέγαμε ή αυτά που πιστεύαμε δεν είναι προϊόν του χαρακτήρα μας». 

Για τα όσα γράφτηκαν στο παρελθόν για επιστροφή της Θύρας 9 στην Ομόνοια;

«Τότε η ανακοίνωση της γραμματείας της Θύρας 9 εμάς μας καλύπτει. Με καλύπτει και εμένα προσωπικά σαν Αδάμο. Η ανακοίνωση τότε έγραφε ότι δεν υπάρχει επιστροφή σε κάτι το οποίο δεν έχουμε στηρίξει ποτέ. Η μοναδική επιστροφή που μπορεί να συζητηθεί κάποτε είναι η επιστροφή της Ομόνοιας στο λαό της. Τίποτα άλλο.».

(σ.σ: Ο Αδάμος μας ξεκαθάρισε πως από την μέρα ίδρυσης τους σωματείου δε συμμετέχει στη γραμματεία της Θύρας 9 αφού θεωρούν ότι πρέπει να εξακολουθήσει να υφίσταται αυτή η αυτονομία που είχε πάντα η Θύρα 9.)

Τι απαντάτε σε αυτούς που τους λένε πως πλέον δεν είστε Ομονοιάτες;

(σ.σ: Μετά από τα αρχικά γέλια ο Αδάμος μας απάντησε)

«Ομονοιάτες γεννηθήκαμε, Ομονοιάτες θα πεθάνουμε. Ομονοιάτες μεγαλώσαμε μέσα στα γήπεδα και πάνω στα τσιμέντα, τραγουδώντας για την ιδέα της Ομόνοιας, την ώρα που κάποιοι λόγω των αγωνιστικών αποτυχιών δεν έρχονταν ούτε γήπεδο. Δε θα μπω στη διαδικασία να μπω σε αντιπαράθεση με τον οποιοδήποτε. Δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους αλλά ο κόσμος της Ομόνοιας γνωρίζει αν είμαστε Ομονοιάτες ή όχι».

Η σχέση που έχετε με το σωματείο;

«Όσον αφορά το σωματείο και τα υπόλοιπα αθλήματα, δυστυχώς η ύπαρξη της κάρτας οπαδού αποκλείει τον κόσμο της Ομόνοιας 1948 και τους οργανωμένους της Θύρας 9 από το να στηρίξει τα υπόλοιπα αθλήματα του σωματείου.

Δυστυχώς, ντρέπομαι αλλά θα το πω ότι ο ΑΣΟΛ μετά από το ξεπούλημα της Ομόνοιας, δεν προτάσσει καμία θέση ενάντια στην κάρτα οπαδού. Όχι μόνο δεν προτάσσει καμία θέση αλλά έχουν βολευτεί αφού έχουν καταφέρει να διώξουν το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του κόσμου της Ομόνοιας ακόμη και από τα αθλήματα του σωματείου χωρίς να τα έχουν ξεπουλήσει εκείνα. Άρα τους βολεύει και δε φωνάζει κανένας».

Η θέση για την κάρτα φιλάθλου και αν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσετε σε μελλοντική φάση;

«Είναι πολύ μακρινό το σενάριο της πρώτης κατηγορίας και δε θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Όμως αν τίθεται αυτό το ερώτημα σήμερα για το τι θα κάναμε όταν είμασταν εκεί, η απάντηση είναι ότι την απόφαση θα την έπαιρνε ο λαός της ομάδας, τα μέλη της ομάδας, μέσα από μια γενική συνέλευση η οποία θεωρώ ότι μπορεί να έπαιρνε μέχρι και μέρες για να ολοκληρωθεί.

Από εκεί και πέρα, η θέση μας για την κάρτα οπαδού, σαν σωματείο και σαν Ομόνοια 1948 είναι ότι δεν μπορεί να αποτρέψει τη βία στα γήπεδα. Δεν έχει δημιουργηθεί για τη βία στα γήπεδα. Θεωρούμε ότι πρέπει να καθίσουν όλοι οι φορείς κάτω και να δημιουργηθεί ένα νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, το οποίο θα χτυπά όντως τη βία και όχι το οπαδικό κομμάτι. Επιτέλους να γεμίσουν τα γήπεδα, να υπάρχει ζωντάνια, να υπάρχει οπαδική κουλτούρα, που πάντα υπήρχε στην Κύπρο, μακριά όμως από τις ακρότητες και τις βίαιες συμπεριφορές.

Υπάρχουν οι τρόποι, υπάρχουν τα παραδείγματα στο εξωτερικό. Δυστυχώς εμείς στην Κύπρο προτιμήσαμε να εφαρμόσουμε το πιο αποτυχημένο μοντέλο, αδειάζοντας τα γήπεδα. Όχι μόνο από κόσμο αλλά περισσότερο από παλμό.»

Είστε έτοιμοι να δώσετε λύσεις για την Κάρτα Φιλάθλου;

«Άμεσα. Όσο αφορά τις λύσεις είμαστε άμεσα έτοιμοι σαν σωματείο. Ο μόνος λόγος που δεν το κάνουμε σήμερα είναι επειδή θεωρούμε ότι δε θα έχει καμία σημασία αν ένα σωματείο που βρίσκεται στην τέταρτη κατηγορία έρθει να προτείνει λύσεις για την πρώτη κατηγορία. Για να μη γίνουμε και γραφικοί, προτιμάμε να κρατάμε τις λύσεις μέχρι την ώρα που ίσως κάποτε ρωτηθούμε ή αναγκαστούν κάποιοι να μας λάβουν υπόψιν λόγω της θέσης που θα έχει το σωματείο».

Τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλάνα της ομάδας;

«Βραχυπρόθεσμα εννοείται ότι είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της επίλεκτης κατηγορίας. Μιας δύσκολης κατηγορίας, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, που αν δει κάποιος τη βαθμολογία έχει πάρει “φωτιά”. Όλες οι ομάδες έχουν χάσει βαθμούς, όλες οι ομάδες προσπαθούν κάθε παιχνίδι για το τρίποντο. Εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα, μας αξίζει. Γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά από το τεχνικό επιτελείο και το τεχνικό τιμ.

Από εκεί και πέρα, όσο αφορά τα μακροπρόθεσμα πλάνα της ομάδας εννοείται είναι η δημιουργία ακαδημιών. Έτσι και αλλιώς από του χρόνου θα είναι αναγκαστική αλλά και η στέγαση αυτού του σωματείου. Δυστυχώς τα ποσά που δίνουμε κάθε μήνα για να καταφέρνει η ομάδα να προπονείται είναι πολύ αποτρεπτικά. Είναι χιλιάδες ευρώ τα οποία σπαταλούμε πάνω σε γήπεδα για προπονήσεις. Προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο όταν βρίσκεις παντού κλειστές πόρτες αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Περισσότερο όμως έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο που ακολουθεί αυτή την ομάδα, ότι όταν χρειαστεί θα βοηθήσει για να αποκτήσει κάτι αυτό το σωματείο».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας, αν πρέπει να παίζει πάντα ένας Ομονοιάτης στο αρχικό σχήμα;

«Δεν έχουμε καταγράψει το οτιδήποτε ακόμα, επειδή δε χρειάστηκε να καταγραφεί. Έχουμε πολλά στο μυαλό μας. Αυτό που θα πούμε είναι ότι αυτό το σωματείο μέσα από τους πολλούς στόχους που έχει είναι η στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Των παιδιών που μεγαλώνουν μέσα στις Κυπριακές ακαδημίες και δεν παίρνουν ποτέ την ευκαιρία να παίξουν ποδόσφαιρο. Δε θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι. Δε θα μπλέξουμε με μανατζεριλίκια. Θα προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αν θα είμαστε αληθινοί σε αυτό που λέμε σήμερα θα το δείξει ο χρόνος όμως δεν συνηθίζουμε να αλλάζουμε αυτά που λέμε».

Για τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στην ΑΠΕΠ;

«Ήταν μια νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, βάζει ξανά την ομάδα μας όχι απλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά ως φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αυτό πρέπει να είναι η ομάδα μας, βάση της δουλειάς που γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός γηπέδου».

Για το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Κόρνο;

«Μιλούμε για ακόμα ένα ντέρμπι, άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κόρνος βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω από την ομάδα μας και δύο βαθμούς από την κορυφή. Έχει δείξει ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα.

Με τον Κόρνο αγωνιστήκαμε και πέρσι σε φιλικό παιχνίδι, μέσα στην έδρα τους και είδαμε ότι έχει πολύ καλά στοιχεία. Πέρσι μάλιστα ήταν από τις δυνατές ομάδες. Άρα θεωρούμε ότι θα γίνει άλλο ένα πανέμορφο παιχνίδι, με τη μόνη διαφορά ότι η ομάδα μας θα έχει αρκετές απουσίες ελέω τραυματισμών αλλά και καρτών. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Θεωρούμε ότι θα πάρουμε τη νίκη και θα μείνουμε εκεί που μας αξίζει».

Για την παρουσία του κόσμου στο παιχνίδι με την ΑΠΕΠ;

«Ο κόσμος είναι συγκλονιστικός. Δείχνει ότι αυτή η ομάδα δεν είναι μόνο ένα Σαββατοκύριακο για εκείνον αλλά είναι η μεγάλη του αγάπη. Όταν ήρθαν τα δύσκολα αποτελέσματα ο κόσμος έμεινε και τραγούδησε με τους παίκτες. Για αυτό να τους αφιερώσουμε και τη νίκη κόντρα στην ΑΠΕΠ γιατί αυτοί μας οδήγησαν στη νίκη καθώς μας πείσμωσαν ακόμη περισσότερο για να κερδίσουμε».

link: https://www.alphanews.live/sports/omonoia-1948-gennithikame-kai-tha-pethanoyme-omonoiates-foto 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.