Την έναρξη του προγράμματος “Football For Reconciliation” ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ομάδα μας.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη συμφιλίωση μέσω του ποδοσφαίρου και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια το Σωματείο μας θα συνεργαστεί με το τουρκοκυπριακό σωματείο Dumlupinar TSK.

Δείτε την ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

“Το νεοσύστατο Τμήμα Έρευνας μας, ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος Football4Reconciliation στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης.

 Το F4R όπως μπορεί να γίνει αντιλητπό και από το όνομα έχει σαν στόχο την συμφιλίωση μέσω του ποδοσφαίρου και πραγματοποιείται από το Σωματείο μας (Ο29Μ) και το Τουρκοκυπριακό σωματείο (Dumlupinar TSK). 

Μέσω του F4R φιλοδοξούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε το λαϊκό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τον αθλητισμό και τις αξίες του.

Κυρίως όμως ευελπιστούμε να φέρουμε κοντά τις δύο κοινότητες, καλλιεργώντας και ενισχύοντας το διάλογο, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μέσα στην Κυπριακή κοινωνία μέσω της συμμετοχής και της ένταξης του λαού στις διαδικασίες, στην λήψη αποφάσεων, τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των συλλόγων τους. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τρέχει από την 1η Μαΐου 2023 με προπαρασκευαστικές δράσεις αρχικά και θα έχει διάρκεια δύο χρόνων. Μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στοχεύουμε στην εκπλήρωση των πιο κάτω στόχων των οποίων έχουμε θέσει: 1. Προώθηση του εθελοντισμού και της συμμετοχής των πολιτών (ιδιαίτερα των νέων) σε κοινές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δύο κοινότητες. 2. Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στον τομέα του αθλητισμού, δημιουργώντας έναν «ασφαλή χώρο» που να επιτρέπει, να τροφοδοτεί και να προωθεί αυτήν την συνθήκη. 3. Προώθηση και διάδοση της συμμετοχής και της ενεργούς εμπλοκής του Λαού στις διαδικασίες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ποδοσφαιρικών σωματείων και κατ’ επέκταση των κοινοτήτων τους.

Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη. Ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ανακοινώσεις και δράσεις που αφορούν το συγκεκριμένο έργο.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094270033027 “

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.