Α. Ευσταθίου: “Με ιδιαίτερη προσοχή είδα τις δηλώσεις του Δήμος Γεωργιάδης – Demos Georgiades διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕΕΚ και υίου του προέδρου του προσφυγικού σωματείου. Όπως ανάφερε στον αγώνα απέναντι στην Ομόνοια ποδόσφαιρο ΛΤΔ (OMONOIA FC) δεν έγινε αποδεκτό από οπαδούς της ομάδας να σηκωστεί κοινό πανό για την Κερύνεια.

Δεν μου πέφτει λόγος (μετά την ιδιωτικοποιηση του ‘18) για το γιατί επέλεξαν να μην το σηκώσουν, όμως με ενοχλεί ιδιαίτερα το ότι βρήκαν ευκαιρία πολλοί να επιτεθούν σε όλο το κόσμο της Ομόνοιας με διάφορους χαρακτηρισμούς. Σε όλους αυτούς δεν μπορώ παρά να απαντήσω με το πανό που την Τετάρτη 28/10/2015 σε αγώνα Κυπελλου απέναντι στη ΠΑΕΕΚ είχαμε επιλέξει να ανεβάσουμε. Χωρίς να μας ζητηθεί από τους παράγοντες του προσφυγικού σωματείου, χωρίς την οποιαδήποτε συννενόηση με κανένα, με απόφαση της Γραμματείας της Gate 9 (Official), στον αγώνα ανέβηκε το πανό «Κερύνεια Επιστροφή».

Δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν για το συγκεκριμένο πανό, που με απόφαση ανέβηκε, αλλά όλοι γνωρίζουν π.χ για μια καμένη Ελληνική σημαία ή μια σημαία του ψευδοκράτους από ένα ανεγκέφαλο. 

Σήμερα 6 χρόνια μετά, η θέση της ΘΥΡΑ 9 αλλά και της People’s Athletic Club “Omonoia 29M”, δεν έχει αλλάξει ούτε ένα χιλιοστό. Καρτερούμεν και αγωνιζόμαστε για την επιστροφή στους τόπους μας, για την επανένωση του νησιού μας και του Λαού μας, μέσω δικοινοτικού, αντι-ιμπεριαλιστικού, αντικατοχικού και αντι-εθνικιστικού αγώνα. Σίγουρα σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι τα σύνορα μας είναι τα οδοφράγματα αλλά ήταν και είναι τα γεωγραφικά όρια του νησιού όπως η Κερύνεια. Θέσεις και συνθήματα που δεν απευθύνονται μονο στο κατοχικό στρατό αλλά και σε όσους Ελληνοκύπριους μέλη της ελιτ ή όχι βολεύονται με την διχοτόμηση και το μονοπώλιο που έχουν στην εκμεταλλευση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι τις ενδοξότερες στιγμές του το Σωματείο μας τις έζησε στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ, στο «Κερύνεια Επιστροφή». Στο γήπεδο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε σαν έδρα και την Κυριακή η ώρα 14:30 θα αγωνιστούμε με την Αλκή Ορόκλινης.

Υ.Γ – Ένα από τα ωραιότερα τραγούδια για την Κερύνεια «Τ’ όνειρον» είναι σε στίχους και μουσική Ευαγόρα Καραγιώργη τον οποίο είχα την τύχη να έχω σαν δάσκαλο μουσικής στο Δημοτικό. Απολαύστε το

Αδάμος Ευσταθίου

Εκτελεστικός Γραμματέας «Αθλητικού Λαϊκου Σωματείου Ομόνοια 29ης Μαϊου»

Πρώην Γενικός Συντονιστής «ΘΥΡΑΣ 9» “

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.