Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Ποδόσφαιρο: εμπορικό προϊόν ή λαϊκό αγαθό;” διοργανώνει σήμερα το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Εκτελεστικό Γραμματέας του Σωματείου μας, Αδάμος Ευσταθίου, Γιώργος Γρηγορίου, εκπρόσωπος ΣΥ.ΦΙ Red Rebels Νέα Σαλαμίνας Αμμοχώστου και Αντώνης Γκιόκας, Δημοσιογράφος. Συντονίζει ο Ηλίας Κάνια, μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται από την επίσημη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook και το κανάλι του στο Youtube.

Δείτε την ανακοίνωση του Ιδρύματος:

“Το λαοφιλέστερο άθλημα στην Κύπρο αλλά και σε όλο τον κόσμο στις μέρες μας αποτελεί μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων. Η πλήρης εμπορευματοποίηση του και η εκμετάλλευση που υπέστη στα χέρια του κεφαλαίου το καθιστούν ένα από τα πιο μεγάλα κεφάλαια/επιχειρήσεις στον κόσμο. Παρόλα αυτά, διάφορα στοιχεία που παρατηρούνται στις διάφορες του εκφάνσεις και σε διαφορετικά πεδία αποδεικνύουν ότι η λαϊκότητα του αθλήματος δεν έχει ακόμα πεθάνει.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και την πρόθεση 12 ποδοσφαιρικών ομάδων να αποσχιστούν και να δημιουργήσουν την European Super League επικαιροποιώντας με τον πλέον επίσημο τρόπο τις ανισότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 διοργανώνει συζήτηση με θέμα την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και την λαϊκότητα του που ακόμα είναι ζωντανή.
 
Συζητάμε με τους Αδάμο Ευσταθίου (Ομόνοια 29Μ), Γιώργο Γρηγορίου ( ΣΥ.ΦΙ Red Rebels Νέα Σαλαμίνας Αμμοχώστου.) και Αντώνη Γκιόκα (Δημοσιογράφο). Συντονίζει ο Ηλίας Κάνια (μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Ιδρύματος 1948).
 
Η συζήτηση θα είναι ζωντανή για το κοινό και θα προβάλλεται από την επίσημη σελίδα μας στο facebook. Το κοινό θα μπορεί κατα την διάρκεια να μοιραστεί σκέψεις και προβληματισμούς αλλά και ερωτήσεις προς τους καλεσμένους.”
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.