Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Αριστερά και 1821” διοργανώνει απόψε το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Βαγγέλης Καραμανωλάκης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κωστής Καρπόζηλος, Διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννος Κατσουρίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα προβληθεί διαδικτυκά από τη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook αλλά και μέσω του Youtube.

Δείτε την ανακοίνωση του Ιδρύματος:

“Η ελληνική επανάσταση, όπως και κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός, «φιλτράρεται» μέσα από συγκεκριμένους ιδεολογικούς, θεωρητικούς και πολιτικούς φακούς. Μπορεί τα γεγονότα να είναι αντικειμενικά, οι προσλήψεις και οι ερμηνείες τους όμως δεν είναι. «Ουδέτερες» και «αντικειμενικές» ιστοριογραφίες δεν υπάρχουν. Υπάρχει τρόπος θέασης ανάλογα με τη θέση του καθενός στον κοινωνικό σχηματισμό. Σε μια διαφορετικού χαρακτήρα συζήτηση για την ελληνική επανάσταση και αφορμούμενοι από τα 200 χρόνια της που συμπληρώνονται φέτος, το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου μια συζήτηση όπου θέτει στο επίκεντρο την επανάσταση του 1821 μέσα από τον φακό της ελληνικής αριστεράς. Πως δηλαδή η ελληνική αριστερά «διάβασε» σε διαφορετικές χρονικές περιόδους την ελληνική επανάσταση.

Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά στη σελίδα μας στο facebook και στο κανάλι μας στο youtube ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ 1948 – https://www.youtube.com/channel/UCDMXCTQoBAFTcRiW5uwFBGA. “

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.