Θ9: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ
47 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή που ακολούθησε του προδοτικού πραξικοπήματος της ελληνικής χούντας και της Ε.Ο.Κ.Α. Β’. Ένα δίδυμο Νατοϊκό έγκλημα που στήθηκε στις πλάτες του Κυπριακού λαού το οποίο και ακόμα συνεχίζεται και διαιωνίζεται.
 
47 Ιούληδες μετά και οι πρωινές σειρήνες εξακολουθούν ακόμα να ηχούν για να μας υπενθυμίζουν ότι όσα χρόνια κι΄αν περάσουν δεν πρέπει να ξεχνάμε μα κυρίως δεν πρέπει να σταματήσουμε να παλεύουμε ενάντια σε αυτά που πλήγωσαν και εξακολουθούν να πληγώνουν την πατρίδα μας και το λαό της. Να μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις αιτίες και τις συνέπειες αυτού το δίδυμου εγκλήματος που είναι η κατοχή, οι χιλιάδες νεκροί, οι πρόσφυγες, οι καταστροφές αλλά και ο εθνοτικός διαχωρισμός μεταξύ Τ/Κ και Ε/Κ. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι το δικό μας γήπεδο, το γήπεδο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ξεκίνησε να κτίζει ο λαός με τα δικά του χέρια και με εθελοντική εργασία στη Μια Μηλιά ότι σταμάτησε με το προδοτικό πραξικόπημα και την τούρκικη εισβολή. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε για να μην καλλιεργηθούν και οι αυταπάτες στον αγώνα μας.
 
47 χρόνια μετά και με τις εξελίξεις στο Βαρώσι και το Κυπριακό εν γένει να εντείνονται και με τους διάφορους καλοθελητές να το οδηγούν σε αδιέξοδο, πρέπει να γίνουν οι φετινές «μαύρες επέτειοι» η αφορμή για να ενδυναμώσουμε το αφήγημα και την θέση μας ότι η μοναδική λύση για όλα τα παιδιά και τις κόρες αυτού του βασανισμένου τόπου είναι η λύση η οποία θα επέλθει μακριά από τα σχέδια και τα χέρια των ιμπεριαλιστών και των φασιστών ένθεν κακείθεν του κατοχικού συρματοπλέγματος.
 
47 χρόνια μετά και η κοινή πάλη Τ/Κ και Ε/Κ ενάντια σε κάθε μορφή ιμπεριαλισμού και φασισμού αλλά και ενάντια στην κατοχή και τα συμφέροντα των «μητέρων πατρίδων» είναι πιο αναγκαία από ποτέ για να μπορέσουμε επιτέλους να συνυπάρξουμε ειρηνικά σε αυτό τον παράδεισο της Μεσογείου.
 
ΩΜΟ ΜΕ ΩΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ – FAŞİZME VEİŞGALE KARŞI OMUZ OMUZA
Υ.Γ – Χθές στην εκδήλωση του Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων αντιστασιακών στην Λεμεσό.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.