Στο πλευρό των απεργών της Interamerican στέκεται η Θύρα 9. Οι οργανωμένοι μας ανέβασαν πανό στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Πέγεια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Δείτε τι έγραψαν οι οργανωμένοι μας:

“ANYTIME-INTERAMERICAN ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ 

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, η ασφαλιστική εταιρεία anytime-interamerican απόλυσε την Ιωάννα μετά από χρόνια εργασίας στο τηλεφωνικό κέντρο χωρίς καμιά προειδοποίηση. 

Ο λόγος της απόλυσης της ήταν το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ιωάννα, ως συνδικαλίστρια-εργαζόμενη, βοηθούσε τις συναδέλφισσες της να οργανώνονται για να διεκδικούν τα αυτονόητα εργατικά τους δικαιώματα. 

Η οργάνωση των εργατριών, η κάθοδος τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την ΑΤΑ, η ένταξη τους στη συντεχνία της ΠΕΟ, ανάγκασε την ασφαλιστική εταιρεία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. 

Η εταιρεία έδωσε απάντηση στη συνεχώς αυξανόμενη συνειδητοποίηση και οργάνωση των εργαζομένων προβαίνοντας σε μία στοχευμένη και εκδικητική απόλυση, η οποία δεν στοχεύει απλά την Ιωάννα αλλά και την δυνατότητα των εργαζομένων να οργανώνονται για τα βασικά τους δικαιώματα. 

Αποτελεί μια κίνηση εκφοβισμού προς τις συγκεκριμένες εργαζόμενες και μια επίθεση στην εργατική τάξη από μια πολυεθνική εταιρία του παρασιτικού κεφαλαίου. 

Η Ιωάννα όμως δεν βρέθηκε μόνη. Αντιθέτως, με την ανακοίνωση της απόλυσης της η πλειοψηφία των συναδελφισσών της σταμάτησαν αμέσως να δουλεύουν και βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 9 Μαρτίου μέχρι σήμερα, συγκεντρωμένες κάθε μέρα έξω από το τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας τους. Απλές καθημερινές εργάτριες κάποιες εκ των οποίων είναι και μητέρες.

Παρά την απεργία, παρά την συνάντηση στο υπουργείο εργασίας με την συντεχνία της ΠΕΟ, η εταιρία παραμένει αδιάλλακτη ως προς την απόλυση, μα το ίδιο αποφασισμένες παραμένουν και οι εργαζόμενες συνεχίζοντας την απεργία τους. 

Είναι λοιπόν στο χέρι μας με ταξική αλληλεγγύη να σπάσουμε τον αυταρχισμό της εταιρίας και να ενδυναμώσουμε τις απεργούς. Αυτοί θέλουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες υποταγμένους και εξαθλιωμένους για τα κέρδη τους αλλά οι εργαζόμενες στη συγκεκριμένη εταιρία έχουν ήδη αποδείξει ότι αυτό δεν θα γίνει αποδεχτό και πως οι ταξικοί αγώνες είναι ακόμα ζωντανοί.

Ως οργανωμένο οπαδικό σύνολο με ξεκάθαρες καταβολές στην εργατική-λαϊκή τάξη τούτου του τόπου, στεκόμαστε δίπλα στους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι απέναντι στο κεφάλαιο και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους. 

Άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης της Ιωάννας

Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλο το εργατικό δυναμικό”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.