Την αλληλεγγύη της στον Κουρδικό Λαό, ο οποίος βομβαρδίζεται από την Τουρκία του Ερντογάν, εξέφρασε η Θύρα 9, με πανό στον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας απέναντι στον Οθέλλο. 

Δείτε την ανάρτηση:

“Με αφορμή την παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στο Κομπανί, αλλά και τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους με χημικά όπλα, ενάντια στους αντάρτες του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, αναρτήσαμε προχτές στο γήπεδο 2 πανό, ενάντια στην τουρκική κατοχή και επιθετικότητα.

Η 1η Νοέμβρη καθιερώθηκε παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στο Κομπανί, μετά την ηρωική αντίσταση της μαρτυρικής πόλης ενάντια στο ISIS το 2014. Το Κομπανί, είναι μια μικρή πόλη 45.000 κατοίκων, με κουρδικό κυρίως πληθυσμό, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Στις 15 Σεπτέμβρη 2014 δέχθηκε μια λυσσαλέα επίθεση των βαριά εξοπλισμένων μισθοφόρων του ISIS. Πάνω από 100 χωριά στην περιοχή ισοπεδώθηκαν και σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της πόλης έγιναν πρόσφυγες. 

Τότε χιλιάδες αντάρτες και αντάρτισσες των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας YPG/YPJ, αποφάσισαν να αντισταθούν και να υπερασπιστούν την πόλη, με την βοήθεια εθελοντών από πολλές χώρες. Την 1η Νοεμβρίου 2014, έγιναν κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, για τους αντάρτες που μάχονταν τότε για 45 μέρες, έτσι καθιερώθηκε αυτή η μέρα. 

Μετά από 133 μέρες, απελευθερώθηκε τελικά η πόλη, κάτι που ανακοίνωσαν επίσημα στις 26 Γενάρη 2015, οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας YPG/YPJ της Ροζάβα. 

Σήμερα, ότι δεν κατάφερε να κάνει το ηττημένο πια ISIS, το κάνει τώρα η Τουρκία του Ερντογάν. Η κατοχή, λεηλασία και εθνοκάθαρση στο Αφρίν αποτελούν άμεση συνέχεια των έργων του ISIS. Γι αυτό και μεις καταγγέλλουμε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στις περιοχές της Ροζαβά, που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Οι επιθέσεις αυτές, δεν περιορίζονται μόνο ενάντια στον κουρδικό πληθυσμό στην Συρία, αλλά και στο Ιράκ. Πριν λίγες μέρες Κούρδοι αντάρτες δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο περιγράφουν τις επιθέσεις που δέχθηκαν με χημικά όπλα από τον τουρκικό στρατό. Στα πλαίσια αυτής της επίθεσης, δολοφονήθηκαν 17 αντάρτες με τοξικά αέρια. 

Οι Διεθνείς Ιατροί για την Πρόληψη του Πυρηνικού Πολέμου (IPPNW), μια διεθνής οργάνωση η οποία αντιπροσωπεύει χιλιάδες γιατρούς σε όλο τον κόσμο, ανακάλυψαν αρκετά στοιχεία σχετικά με την χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία κατά τις διασυνοριακές στρατιωτικές της επιχειρήσεις. Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει πέντε τύπους απαγορευμένων χημικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων ασφυκτικών αερίων, εμπρηστικών αερίων, αναισθητικών και δακρυγόνων, εκτός από τη χρήση απαγορευμένων όπλων θερμικής διασποράς. 

Την επίθεση με χημικά όπλα, επιβεβαίωσε ακόμα και η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου στην Τουρκία, η Σεμπνέμ Κορούρ Φινκάνσι, καθηγήτρια ιατροδικαστικής, η οποία μάλιστα μετά από τις σχετικές δηλώσεις της, συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη και τέθηκε υπό κράτηση, κατηγορούμενη για «τρομοκρατική προπαγάνδα»! Αριστερές και κουρδικές οργανώσεις κινητοποιούνται σε όλη την Τουρκία για την απελευθέρωση της. 

Παράλληλα οι κουρδικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται με διαδηλώσεις ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις με χημικά όπλα. Στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία Κούρδων έξω από το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Γενεύη, ενάντια στην σιωπή του ΟΗΕ γι αυτά τα γεγονότα. 

Κινητοποιήσεις έγιναν και εδώ στην Κύπρο από την κουρδική κοινότητα. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για υπεράσπιση του λαού τους, για αυτοδιάθεση και απελευθέρωση από την τουρκική κατοχή, όπως το απαιτούμε και για την πατρίδα μας, για απελευθέρωση και επανένωση Ε/Κ και Τ/Κ.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.