Τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Παλαιστίνη δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα. Φαίνεται το κράτος του Ισραήλ εκτός από την επίδειξη στον τομέα της υγείας με τον ταχύ εμβολιασμό και την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής, με τα πρόσφατα γεγονότα αποδεικνύει ότι επέστρεψε για τα καλά στην “κανονικότητα” και σε άλλους τομείς. Συνεχίζοντας από εκεί που είχε αφήσει την γενοκτονία και το ολοκαύτωμα προς τον Λαό της Παλαιστίνης με κύρια βάση για όλα αυτά την συνεχιζόμενη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών. Μια παράνομη κατοχή από το 1967 η οποία με ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και την στήριξη της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. προβαίνουν από έκτοτε σε κλοπή της Παλαιστινιακής γης αλλά και σε γενοκτονία. Γι’ αυτό και η πρόσφατη αιματοχυσία δεν αιωρείται στο κενό αλλά εμπίπτει στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αφορούν την περιοχή.
 
Οι φονικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς καθώς και εκατοντάδες τραυματίες όπου ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Προκλήσεις που κυμαίνονται από επιθέσεις της αστυνομίας στους Άραβες προσκυνητές στο τέμενος Αλ Ακσά, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με δακρυγόνα, κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες, ετσιθελικά διωγμός των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους με βάση την καλά στρατευμένη τακτική του Ισραήλ για εποικισμό, φονικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας. Ένα σκηνικό το οποίο συγκαλύπτει πολύ καλά από την διεθνή κοινότητα το κράτος του Ισραήλ με καλοστημένη προπαγάνδα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια χαρακτηρισμού της αντίδρασης και αντίστασης των Παλαιστινίων στις προαναφερθέντες προκλήσεις ως τρομοκρατικές ανακοινώνοντας στη συνέχεια ετοιμότητα για κλιμάκωση της σφαγής.
 
Γενοκτονία που ενοχοποιεί και όλους τους ευρωατλαντικούς συμμάχους του Ισραήλ όπου ανάμεσά τους η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία. Η στάση της Κυβέρνησης στο όλο θέμα δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση και δεν είναι και άμοιροι ευθυνών καθώς σαν καλοί τσιράκια της αστικής τάξης και του κεφαλαίου, υπηρετούν εδώ και χρόνια την συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ (π.χ. Τριμερείς συνεργασίες Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ) με απώτερο σκοπό την προσκόμιση ωφελημάτων για την εγχώρια αστική τάξη, τα μονοπώλια και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
 
Στον αντίποδα έρχονται και δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να καπηλευτεί τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και να αναδειχθεί ως ο “εκπρόσωπος” και ο “ηγέτης” στον μουσουλμανικό κόσμο και προσπαθεί να εμφανιστεί ως προστάτης των Παλαιστινίων και κατά της κατοχής από το Ισραήλ. Την ίδια ώρα που η Τουρκία συνεχίζει την παράνομη κατοχή της στην Κύπρο και εντείνει τις προσπάθειες της για διχοτόμηση του νησιού, την ίδια ώρα που φυλακίζει και σκοτώνει Κούρδους αντάρτες και πολεμά την προσπάθεια τους για ίδρυση του δικούς τους κράτους. Είναι σαφέστατα μια κίνηση που εμπίπτει στα πλαίσια ενδοϊμπεριαλιστικών διαφωνιών και μοναδικός της στόχος είναι η ενδυνάμωση της δικής της κυριαρχίας στην περιοχή, του δικού της κεφαλαίου και της δικής της αστικής τάξης.
 
Εμείς σαν ΘΥΡΑ 9 εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας αλλά και τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, για ακόμα μια φορά, προς τον καταπιεσμένο αλλά και μαχόμενο Λαό της Παλαιστίνης ο οποίος δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά. Επίσης θέλουμε να καταδικάσουμε την Ισραηλινή επιθετικότητα και να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της φονικής κατοχής και τον εποικισμό και τερματισμό των πολιτικών απάρτχαιντ. Μια κατοχή και τα αποτελέσματά της που στηρίζονται και διατηρούνται από τον ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του Ισραήλ (ένας από αυτούς και η Κύπρος).
 
Για ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος και την αυτοδιάθεση του Παλαιστινιακού Λαού.
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.