Οι οργανωμένοι μας, όπως και κάθε χρόνο, θυμούνται την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δείτε τη δημοσίευση τους:

“Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία – εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία 

 

“Πάνω σε τούτη την πεσμένη πόρτα δώσαμε ξανά τον όρκο

όρκο της νιότης, της ζωής, της λευτεριάς,

όρκο του ονείρου και της πράξης.”

Γιάννης Ρίτσος

 

Κάθε 17 Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην ηρωική εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας, τον Νοέμβριο του 1973. Αυτή η εξέγερση ήταν που έτριξε τα θεμέλια της χούντας, στον αγώνα για την ανατροπή της.  

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ως κορυφαία στιγμή και εκδήλωση της αντιιμπεριαλιστικής και αντιφασιστικής πάλης, εξακολουθεί και σήμερα να συγκινεί, να εμπνέει και να αφυπνίζει. Τα μηνύματα και αιτήματα της εξέγερσης, είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, μα και αδικαίωτα.

Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι το χουντικό καθεστώς που υλοποίησε τους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ήταν η απαρχή των δεινών που οδήγησαν στην διχοτόμηση της Κύπρου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα, που με πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις έχει καταφέρει να μπλοκάρει μέχρι στιγμής (παρά το όργιο καταστολής και την κατάργηση του ασύλου από την κυβέρνηση) τους κρατικούς σχεδιασμούς για τη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η δική μας γενιά καλείται σήμερα να δώσει τους δικούς της αγώνες και να αντισταθεί ενάντια στην χούντα της δικής μας εποχής, την δικτατορία του κεφαλαίου με δημοκρατικό μανδύα, που οδηγεί τον λαό στην φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, που η ασυδοσία των τραπεζών αφαιρεί ακόμα και το δικαίωμα στην στέγη.

Καλούμαστε να ορθώσουμε ανάστημα και να δώσουμε σύνθημα ταξικής αντεπίθεσης ενάντια στον αυταρχισμό του αστικού κράτους και του κεφαλαίου, την επέλαση του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού. Για να ζήσουμε στο μέλλον τις δικές μας εξεγέρσεις και επαναστάσεις.

Ο αγώνας αυτός προϋποθέτει να μπορούμε να κρατάμε την μνήμη ζωντανή, τιμώντας όπως αξίζει όσους έδωσαν την ζωή τους και εξεγέρθηκαν ενάντια στον φασισμό και την δικτατορία. Να αποτελέσουν αυτοί οι ιστορικοί αγώνες, οδηγό για τις δικές μας μάχες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.