Τοποθέτηση της Θύρας 9 για τους πρόσφατους και καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Δείτε την τοποθέτηση:

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους λαούς του Κουρδιστάν, της Συρίας και της Τουρκίας που θρηνούν χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από τους καταστροφικούς σεισμούς. Ανάμεσα στα θύματα είναι και αρκετοί Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, καθώς και πολλοί αγνοούμενοι που ελπίζουμε να βρεθούν ζωντανοί και να σωθούν.

Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι η ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και της ασυδοσίας του κεφαλαίου. Ο σεισμός μπορεί να είναι ένα φυσικό γεγονός, όμως οι καταστροφές και οι θάνατοι από αυτόν, δεν είναι νομοτελειακό φαινόμενο, μα αποτέλεσμα της πολιτικής της εκμετάλλευσης και της υποβάθμισης των συνθηκών στέγασης στον καπιταλισμό.

Είναι η απληστία των καπιταλιστών που εμποδίζει για παράδειγμα την εφαρμογή κανόνων αντισεισμικής προστασίας, σε σεισμογενείς περιοχές. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι τα σπίτια που κατοικεί η εργατική τάξη, οι φτωχογειτονιές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Στην Τουρκία είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα θύματα είναι στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές και στις περισσότερες από αυτές η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Κούρδοι εργάτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Είναι αυτά τα φτωχά στρώματα που πλήρωσαν τον μεγαλύτερο φόρο αίματος. Ο Ερντογάν και το κόμμα του το ΑΚΡ αφήνουν τους λαούς της περιοχής απροστάτευτους από τους σεισμούς. 

Παράλληλα αυτοί οι σεισμοί και οι τραγικές συνέπειες, μας δείχνουν ότι η αλληλεγγύη και η πάλη για την ζωή, είναι η υπέρτατη αξία ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στους ιμπεριαλιστές που τους δολοφονούν και τους εθνικιστές που υποκινούν το μίσος. Εχθρός μας στην Τουρκία, είναι το φασιστικό καθεστώς, το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία, αυτοί που δολοφονούν καθημερινά με τις πολιτικές τους τα λαϊκά στρώματα, μα και όσους αντιστέκονται στην καταπίεση τους, όπως αναφέρουν αυτές τις μέρες οι ταξικές δυνάμεις στην Τουρκία, η μαχόμενη αριστερά και ο ηρωικός κουρδικός λαός που μετρούν χιλιάδες νεκρούς τόσα χρόνια από το καθεστώς και άλλοι τόσοι βρίσκονται στις φυλακές και την εξορία.

Για την Συρία να σημειώσουμε ότι οι σεισμόπληκτοι έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο αυτή την τραγωδία και όσους την προκάλεσαν με τις πολιτικές τους, αλλά και το δολοφονικό εμπάργκο που συνεχίζεται από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο στο να δοθεί βοήθεια σε έναν λαό που δίνει μάχη επιβίωσης. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το εμπάργκο και να αρθούν όλα τα εμπόδια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας.

Εμείς τις επόμενες μέρες θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να εκφράσουμε έμπρακτα και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας προς τους σεισμόπληκτους και να συμβάλουμε στην αποστολή βοήθειας προς αυτούς. Η διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, όπως και ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.