14 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό αστυφύλακας Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η Θύρα 9 τίμησε τη μνήμη του Αλέξη με μια φωτογραφία και λίγα λόγια στο χώρο δολοφονίας του.

Δείτε τη δημοσίευση των οργανωμένων μας:

“Στις 6 Δεκέμβρη 2008, o 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από το όπλο του μπάτσου Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία προκάλεσε μια εξέγερση της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα και έβγαλε χιλιάδες κόσμο στους δρόμους σε όλη την γη.

Ήταν ουσιαστικά η μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης μέχρι τότε, λίγο πριν ξεκινήσουν να επιβάλλονται τα μνημόνια και ενώ η οικονομική κρίση είχε αρχίσει ήδη να πλήττει τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία. 

Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και η όξυνση της κρατικής καταστολής απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας, αφού είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν, ένα μεγαλειώδης φοιτητικό κίνημα με καταλήψεις σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια και δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους κάθε βδομάδα που πάλευαν ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Η προκλητική απόφαση του εφετείου (με την συμμετοχή ενόρκων μάλιστα) φέτος τον Ιούνιο που αφήνει οριστικά ελεύθερο τον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επ. Κορκονέα, σαν συνέχεια της απόφασης πριν δύο χρόνια για αποφυλάκιση λόγω δήθεν έντιμου βίου(!) είναι μια απόφαση που οπλίζει τους νέους δολοφόνους που θα σκοτώνουν στο όνομα του νόμου. 

Κάτι που επιβεβαιώθηκε δυστυχώς για ακόμα μια φορά χτες στην Θεσσαλονίκη, όταν μπάτσος πυροβόλησε στο κεφάλι ένα παιδί 16 χρονών κατά την διάρκεια καταδίωξης στον δρόμο, με αποτέλεσμα σήμερα να χαροπαλεύει…

Εμείς όπως ήμασταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν τότε στην Κύπρο μετά την δολοφονία του Αλέξη, κάτι που πράξαμε και τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα απέναντι σε κάθε έκφανση της κρατικής καταστολής, από τον αθλητικό τρομονόμο μέχρι τα σχολικά και εργασιακά κάτεργα, έτσι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την κοινωνική ανατροπή, για να δημιουργήσουμε τους όρους για τις δικές μας αντιστάσεις και εξεγέρσεις. 

Το οφείλουμε στον Αλέξη και σε όλα τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους από τους δολοφόνους και τα γρανάζια του συστήματος.

Αδέρφια μας που βρίσκονται στην Αθήνα και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, άφησαν αυτή την φωτογραφία στον χώρο της δολοφονίας στα Εξάρχεια, με λίγα λόγια και την υπογραφή της ΘΥΡΑΣ 9 εις μνήμη και προς τιμή του Αλέξη.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ – ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.