“Αδέλφια της ΘΥΡΑ 9 – Περήφανε ανυπότακτε Πράσινε Λαέ,

Ο τελευταίος χρόνος, είναι ένας χρόνος που μας έχει δοκιμάσει σαν κοινωνία ως το μεδούλι καθώς η πανδημία που ταλανίζει την πατρίδα μας αλλά και όλο τον κόσμο έχει επηρεάσει την καθημερινότητα μας, με έναν τρόπο απόλυτο.
 
Η πανδημία έχει φέρει στην επιφάνεια και έχει αποδείξει σε όλους μας με τον χειρότερο τρόπο, τις ελλείψεις που έχουν κρίσιμοι για την χώρα μας τομείς, όπως αυτός της υγείας. Οι ελλείψεις αυτές είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας του κυβερνώντος κόμματος να δαπανήσει χρήματα ούτως ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που θα παρέχουν τα νοσοκομεία μας, μέσω της αύξησης των ιατρών, των νοσηλευτών καθώς και μέσω της αγοράς εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.
 
Και ενώ θα περίμενε κανείς πως μετά από το πρώτο κύμα της πανδημίας, και ύστερα από τα κολακευτικά λόγια των κρατικών αξιωματούχων προς του ήρωες ιατρούς και νοσηλευτές που μέρα και νύχτα τρέχουν για να σώσουν ζωές, θα αποφάσιζαν μία αναβάθμιση των νοσοκομείων, τελικά με την χαλάρωση των μέτρων ξέχασαν και την υγεία. Ανταυτού, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να γίνει χαλί στα πόδια των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και να δώσει όση βοήθεια χρειάζονται. Όχι, δεν είναι ηλίθιοι, απλούστατα έχουν επιλέξει ξεκάθαρα ταξικό στρατόπεδο.
 
Ένας ακόμα τομέας που φάνηκε η ανικανότητα τους, είναι αυτός της παιδείας, που ενώ είχαν όλο τον χρόνο να προετοιμαστούν για το δεύτερο κύμα που ήξεραν ότι θα ερχόταν και να προσαρμόσουν τις τάξεις εργονομικά και αποδοτικά, άφησαν τον χρόνο να κυλά και το δεύτερο κύμα να τους βρει απροετοίμαστους, αδιαφορώντας για τον πανικό που θα έφερνε όλο αυτό τόσο στα παιδιά, ειδικά του λυκείου, όσο και στους γονείς τους. Όχι δεν είναι ηλίθιοι, απλούστατα είναι επικίνδυνα αδιάφοροι.
 
Και ενώ η πανδημία καλπάζει με ταχείς ρυθμούς, οι κυβερνώντες έχουν καταφέρει να συγχύσουν ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς τους με τα μέτρα που αποφασίζουν με αποτέλεσμα ο κόσμος να δυσφορεί με όλη αυτή την κατάσταση. Η ασυνέπεια τους είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας τους να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον του Λαού και όχι το κέρδος των αφεντικών. Αυτό το δείχνουν ξεκάθαρα και τα μέτρα που έχουν αποφασίσει τόσο καιρό. Μερικά από αυτά τα ταξικά μέτρα είναι η συνέχιση της πρώτης κατηγορίας στον αθλητισμό που επιφέρει ψηλό τζίρο στα ταμεία, αλλά η απαγόρευση της διεξαγωγής των μικρών κατηγοριών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το άνοιγμα των mall αλλά η απαγόρευση βόλτας στα μονοπάτια της φύσης. Η προσέλευση 50 ατόμων στην εκκλησία και η τέλεση της θείας κοινωνίας με το ίδιο κουταλάκι και από την άλλη η απαγόρευση της συγκέντρωσης στα πάρκα 5 φίλων για να πιούνε ένα ποτηράκι κρασί από διαφορετικό ποτήρι. Η απαγόρευση λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων, που έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι μικροϊδιοκτήτες, φτάνοντας στο σημείο μέχρι και την απόλυση ανθρώπινου δυναμικού και από την άλλη η απροθυμία να προστατεύσει τους μικροϊδιοκτήτες και τους εργαζομένους που βρίσκονται χωρίς εισόδημα, από τις εκποιήσεις των τραπεζών, φέρνοντας σε απελπισία ολόκληρες οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την απειλή να μείνουν χωρίς σπίτι. Όχι δεν είναι ηλίθιοι, υπηρετούν απλά τα αφεντικά τους.
 
Και δεν φτάνουν όλα αυτά τα παράλογα, βρήκαν την ευκαιρία και προσπαθούν υπόγεια και με γνώμονα δήθεν την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας, κηρύσσοντας τες ως παράνομες και ότι στρέφονται ενάντια της κοινωνίας. Έχουν και το θράσος οι εν λόγω κύριοι που δεν έχει μείνει παρανομία όπου δεν την έχουν κάνει, που το όνομα τους είναι συνυφασμένο με την διαφθορά, να μιλάνε εκ μέρους τις κοινωνίας. Όχι κύριοι, δεν εκπροσωπείτε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος της Κύπρου δεν είναι πλεγμένος σε παρανομίες και σκάνδαλα εκατομμυρίων. Εκπροσωπείτε μόνο την τάξη σας και δείχνετε σε όλους μας από τι πάστα είσαστε φτιαγμένοι. Οι πορείες, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες είναι αναφαίρετο δικαίωμα κατοχυρωμένο τόσο από το σύνταγμα μας όσο και από την ευρωπαϊκή ένωση. Ναι, η πανδημία που έχει αλλοίωση την καθημερινότητα μας, μας φοβίζει. Μας φοβίζει ακόμη περισσότερο όμως η στέρηση της ελευθερίας μας κάτω από υποκριτικά προσχήματα. Μας φοβίζει ακόμη περισσότερο η νέα πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλλουν. Δούλεψε, κατανάλωσε και σκάσε.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, και για ακόμη παραπάνω, λέμε ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ. Καλούμε όλο τον κόσμο μας να λάβει μέρος στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/02. Καλούμε όλα τα στελέχη μας μικρά και μεγάλα να σταθούν στο πλάι μας, στον δρόμο, για να σπάσουμε τον φόβο που προσπαθούν ντε και καλά να μας επιβάλουν οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους στα διάφορα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Ας γίνει το επερχόμενο Σάββατο η αρχή για κάτι μαζικό που να μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας.
 
Η δική μας προσυγκέντρωση θα είναι στον κεντρικό μας Σύνδεσμο στην Αρχέρμου 10 η ώρα 15:00. Από εκεί θα ξεκινήσουμε μαζικά για να κατευθυνθούμε προς την κύρια προσυγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη μία ώρα αργότερα. Καλούμε όλα τα στελέχη μας να είναι εφοδιασμένα με μάσκα και να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, καθώς σε αντίθεση με τα όσα θα προσπαθήσουν εσκεμμένα να μας καταλογίσουν, δεν είμαστε αρνητές του ιού. Δεν είμαστε ούτε όμως πρόθυμοι, να γίνουμε τα πειραματόζωα τους.
 
ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΙ;”
 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.