ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΟΛ
 
Σήμερα αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια συμβολική παρέμβαση στην τακτική γενική συνέλευση του Α.Σ.Ο.Λ για να υπενθυμίσουμε σε όλους, στους διοικούντες αλλά και σε όσους ευθύνονται για το ξεπούλημα του ποδοσφαιρικού τμήματος, πως εμείς δεν αφήσαμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε το Σωματείο ανυπεράσπιστο.
 
Η φυσική μας απουσία από τα κλειστά δεν πρέπει να παρερμηνευθεί με αδιαφορία καθώς μόνο τέτοια δεν είναι. Είναι πολλά τα παραδείγματα σε αυτά τα 3 χρόνια που όποτε χρειάστηκε σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με τον οποιοδήποτε τρόπο θεωρήσαμε εμείς σωστό το εκάστοτε τμήμα.
Η φυσική μας απουσία από τα γενικές συνελεύσεις του Σωματείου δεν πρέπει να παρερμηνευθεί με παραίτηση, καθώς όσα λιγοστά μέλη έγιναν δεκτά με χίλια βάσανα από το Σωματείο πριν από το 2018, τα πλείστα διαγράφηκαν εν μια νυκτί με συνοπτικές διαδικασίες μετά το ξεπούλημα.
 
Ο σκοπός της σημερινής μας παρέμβασης ήταν για τους πούμε ξανά κατάμουτρα τις αλήθειες που προσπαθούν με μανία να κρύψουν κάτω από το χαλί κάθε χρόνο τέτοια μέρα.
• Από την ημέρα που ξεπουλήθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα στον επενδυτή από την Αμερική, τίποτα δεν είναι το ίδιο στο Σωματείο. Οι γενικές συνελεύσεις γίνονται πλέον με την παρουσία 30-50 ατόμων που και αυτοί από συνήθεια μάλλον βρίσκονται εκεί αφού δεν γίνεται και καμία ουσιαστική συζήτηση. Το Σωματείο όπως το είχαμε προβλέψει και επισημάνει πάμπολλες φορές, έγινε κομπάρσος της εταιρείας, μη μπορώντας και μη θέλοντας να ασκήσει κριτική και έλεγχο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
• Το Σωματείο μετά και το ξεπούλημα του ποδοσφαιρικού τμήματος και την χυδαία προς την ιστορία του ίδιου του Σωματείου, φωτογράφηση-προώθηση της κάρτας οπαδού, όχι μόνο έχασε τα ηνία του αγώνα ενάντια στην φακελοποίηση και τον τρομονόμο που έφερε το κυβερνών κόμμα στον αθλητισμό, αλλά έχει παραιτηθεί τελείως από τον αγώνα αυτό, αφήνοντας άλλες ομάδες να φιγουράρουν σαν η προμετωπίδα του αγώνα. Αυτό είναι αλλοίωση των ιδανικών που πρέσβευε ο Α.Σ.Ο.Λ. Έχει καταντήσει ένα σωματείο ξένο, προς τις αρχές του 1948, ένα σωματείο κόντρα στον ίδιο του ιστορικό σκοπό.
• Οπως και αυτό το είχαμε αναφέρει και κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου από την αρχή, το σωματείο έχει δεχτεί μια ανεπίτρεπτη συμφωνία που ζημιώνει το ίδιο το Σωματείο σε βαθμό κακουργήματος. Έχει δώσει το μεγαλύτερο ‘’brand name’’ της κυπριακής αγοράς σε τιμή μικρομάγαζου. Η συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν επιτρέπει την αποπληρωμή των χρεών που άφησε η εταιρεία αλλά δεν καλύπτει ούτε τα λειτουργικά έξοδα του Α.Σ.Ο.Λ., και αυτό ακούστηκε από τα επίσημα χείλη του προέδρου του Σωματείου όπου μεταξύ άλλων είπε και το χαρακτηριστικό «Έχουμε ένα έλλειμμα 600.000 κάθε χρόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί το σωματείο». Μάλιστα το Σωματείο έχει δανειστεί από τον Σταύρο Παπασταύρου πέραν των 300.000 ευρώ μέχρι στιγμής για να μπορέσει να καλύψει κάποια από τα έξοδα του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο ο Α.Σ.Ο.Λ. βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο χρεοκοπίας και στο έλεος της βοήθειας του αμερικανόφερτου επενδυτή. Εξου και το γεγονός ότι από το 2018 που ανακοινώθηκε ότι το χρέος του Σωματείου είναι 3,6 εκατομμύρια ευρώ, έφτασε στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ το 2019 και στα 4,5 το 2020. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, έχουν και το θράσος οι διοικούντες να αναφέρουν ότι κάθε χρόνο υπάρχει και μείωση των χρεών του σωματείου.
• Ως φυσικό επακόλουθο του πιο πάνω, τα τμήματα του Σωματείου έχουν αφεθεί στο έλεος τους χωρίς καμία βοήθεια από το Δ.Σ. και όσες επιτυχίες έχουν να επιδείξουν τα τελευταία χρόνια, είναι πραγματικά από τις προσπάθειες ελάχιστων ανθρώπων που έχουν επωμιστεί το βάρος της επιβίωσης τους.
 
Αυτά εμείς τα λέγαμε από την αρχή, καθώς γνωρίζαμε το τι θα επακολουθήσει. Τα λέμε και τώρα που η επένδυση Παπασταύρου τα πηγαίνει καλά. Θα τα λέμε μια ζωή χωρίς να κουραστούμε λεπτό.
Η ΘΥΡΑ 9 θα παραμείνει το κακό αγκάθι στα σχέδια σας. Έχουμε χρέος και σκοπό ιερό να διαφυλάξουμε το ένδοξο 48. Θα μας ξανά δείτε, θα μας ξανά νιώσετε…
 
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.