Την αλληλεγγύη της στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, ο οποίος συνελήφθη από τις κυπριακές αρχές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, εξέφρασε η Θύρα 9, με πανό που σήκωσε στο παιχνίδι απέναντι στην Πέγεια. 

Δείτε τι έγραψαν οι οργανωμένοι μας:

“ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΕΝΑΝ ΑΓΙΑΖ

Ο Κούρδος αγωνιστής Κενάν Αγιάζ συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ενώ ήταν έτοιμος να ταξιδέψει προς Αυστρία και μετά Σουηδία ώστε να επανενωθεί με την οικογένεια του. 

Ο Κενάν είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Κύπρο και έχει περάσει εδώ τουλάχιστον 13 χρόνια. Η σύλληψη του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έγινε από την κυπριακή αστυνομία στη βάση εντάλματος που εκδόθηκε από το γερμανικό κράτος, το οποίο τον κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Η παράδοση του στη Γερμανία από το κυπριακό κράτος θα σημαίνει ταυτόχρονα και έκδοση του στην Τουρκία, αφού το γερμανικό κράτος βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό, ειδικά σε θέματα ποινικής δίωξης Κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών.  

Ο Κενάν, είναι ένας σημαντικός άνθρωπος του κουρδικού κινήματος ελευθερίας και έχει ήδη περάσει 20 χρόνια στις τουρκικές φυλακές αντέχοντας φρικτά βασανιστήρια. 

Παρά τα όσα πέρασε, μετά την αποφυλάκιση του έφυγε από την Τουρκία και συνέχισε να κάνει διαλέξεις οπουδήποτε τον καλούσαν στην Ευρώπη διαδίδοντας τα μηνύματα της πανανθρώπινης χειραφέτισης και της αντικαπιταλιστικής αντίστασης του κουρδικού κινήματος ελευθερίας. 

Το να συνεχίσει ένας Κούρδος και μια Κούρδισσα τον αγώνα τους στην Ευρώπη μπορεί να σημαίνει φυλάκιση και έκδοση στην Τουρκία ή ακόμα και άμεση δολοφονία από μυστικές υπηρεσίες όπως μας έδειξαν οι δολοφονίες Κούρδων και Κούρδισων στο Παρίσι στις 23/12/22 και τις 9/1/13.

Η ιστορία του Κενάν είναι ίδια με την ιστορία του Κορμάζ Τσερκέζ το 2019 στην Κύπρο. Παρά την παρακαταθήκη που άφησε η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου να μην παραδοθεί στο γερμανικό κράτος ένας Κούρδος αγωνιστής όπως ο Τσερκέζ, βλέπουμε πάλι σήμερα το ίδιο παιχνίδι εις βάρος του κουρδικού λαού με την υπόθεση του Κενάν. 

Ο κύριος λόγος ποινικής δίωξης των Κούρδων και Κουρδισσών διεθνώς είναι το γεγονός ότι το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) στην πλειοψηφία των δυτικών χωρών, και ειδικά του ΝΑΤΟ, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. Γι’αυτό ανάμεσα στα πάγεια αιτήματα του κουρδικού κινήματος είναι να βγει το PKK από την λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στο πρόσωπο του Κενάν δικάζεται ο κουρδικός λαός και αγώνας του, ο οποίος είναι αγώνας για την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό. 

Το κυπριακό κράτος εκτελώντας το ένταλμα σύλληψης, και πόσο μάλλον αν τολμήσει να παραδώσει τον Κενάν στη Γερμανία, ευθυγραμμίζεται με τον πόλεμο του νατοϊκού τουρκικού κράτους κατά του κουρδικού λαού.

Εμείς ως Θύρα 9 είμαστε πάντα στο πλευρό των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους και την αυτοδιάθεση τους. Στεκόμαστε δίπλα σε όσες και όσους κρατάνε ακόμα ζωντανό το μήνυμα της επανάστασης και τρέφουμε αμέριστο σεβασμό σε αγωνιστές σαν τον Κενάν Αγιάζ που δεν λύγισαν στις φυλακές και αφιέρωσαν όλη τους την ζωή στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο.

Αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Λάρνακας θα εκδικαστεί η υπόθεση του Κενάν Αγιάζ, καλούμε όσους μπορούν να στηρίξουν με την παρουσία τους”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.