Η Θύρα 9 περίμενε υπομονετικά να περάσει από τα ΜΜΕ η συζήτηση περί των λεγόμενων του Λώρη Κυριάκου στην επικείμενη συνέντευξη τύπου, ώστε να τοποθετηθεί επί της ουσίας. Το οργανωμένο σύνολο της ομάδας μας κάνοντας μια απλή ανάγνωση των δηλώσεων του Λώρη επισυνάπτει βασικούς κινδύνους για την βιωσιμότητα του ΑΣΟΛ που δυστυχώς τα δημοσιογραφικά μέσα “δεν κατάφεραν” να εντοπίσουν.

Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτηση της Θύρας 9:

 

Περιμέναμε συνειδητά και με υπομονή να περάσουν κάποιες μέρες από τη συνέντευξη του κ. Λώρη Κυριακού, για να δούμε μήπως υπάρξει έστω μια αντίδραση, έστω ένας προβληματισμός, έστω μια κριτική για τα όσα είπε και τα όσα δεν είπε από τα κατά τα άλλα λαλίσταστα δήθεν “οργανωμένα σύνολα”, από τα κατά τα άλλα πολυγραφότατα και λαλίστατα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη για εμάς, δεν διαβάσαμε και δεν ακούσαμε τίποτα πέραν των «εξαιρετικών σχέσεων Εταιρείας-Σωματείου». Πάμε ξανά εμείς τότε το αγκάθι να διακόψουμε την ωραία ατμόσφαιρα. Τώρα που τέλειωσε και το θέμα του γηπεδικού της Λτδ για να μην μας πουν ότι αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο.

1. Ομόλογο: Ο κ. Λώρης μας είπε ότι επικαλούμενοι την αγάπη του κόσμου της Ομόνοιας για το Σωματείο, πέτυχαν να πείσουν ομολογιούχους να χαρίσουν τα λεφτά των τόκων. Με δεδομένο ότι σε συνέχεια των γνωστών αποφάσεων με την εταιρεία το σωματείο έχει μείνει χωρίς έσοδα, πως σκοπεύουν να αποπληρώσουν το αρχικό κεφάλαιο όταν έρθει η στιγμή; Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η στιγμή θα είναι σε λίγους μήνες. Να ξανά υπενθυμίσουμε ότι το ομόλογο θα πληρωνόταν από τις δόσεις της Prime Tel όμως αποδεσμεύτηκαν τα λεφτά για να πάνε στην Εταιρεία Παπασταύρου την ίδια ώρα που το χρέος του ομόλογου έμεινε στο Σωματείο.

2. Δάνειο από Παπασταύρου: Ο κ. Λώρης μας είπε για το δάνειο των 300 χιλιάδων από τον κ. Παπασταύρου, δεν μας είπε πως σκοπεύει να το αποπληρώσει έχοντας υπόψη τα δεδομένα που αναφέραμε πιο πάνω. Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το ξεπούλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας, η εξάρτηση γίνεται ολοένα και πιο εμφανής. Άραγε θα δανειστεί και του χρόνου άλλες 300; Άραγε όταν είσαι εξαρτώμενος από αυτόν που σε δανείζει, είσαι σε θέση να ελέγχεις συμφωνίες που έχεις συνάψει μαζί του; Με αυτό το δεδομένο, ποιος βρίσκεται σε θέση ισχύος; Δεν είδαμε κανένα πλάνο από τον κ. Λώρη, αν είναι με δάνεια από τον κ. Παπασταύρου που θα διοικήσουν, ας βάλουν την ταφόπλακα από τώρα.

3. Προϋπολογισμός Τμημάτων: Ο κύριος Λώρης προανήγγειλε ουσιαστικά ότι σπάζει τον δεσμό των τμημάτων μεταξύ τους και με το σωματείο. Ό,τι έκανε δηλαδή και με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάθε τμήμα θα είναι αυτόνομο λέει. Πάει περίπατο ένα σωματείο που λειτουργεί σαν ένα, ο καθένας το δρόμο του και ο νοών νοείτο. Ένα Σωματείο που έμεινε χωρίς έσοδα με δεκάδες εκατομμύρια χρέη ανακοινώνει ότι δεν έχει κανένα πλάνο για τα τμήματα και δεν ασχολείται κανένας.

4. Σχέση Σωματείου-Λτδ: Συμφωνούμε απόλυτα με όσα είπε ο κ. Λώρης, είναι εξαιρετική η σχέση υποταγής του Σωματείου στη Λτδ έναντι αντιτίμου. Σας βλέπει όλος ο κόσμος χειροκροτητές των αποφάσεων που λαμβάνουν κουμπάροι και φίλοι του ΕΝΟΣ στον οποίο παραδώσατε τα κλειδιά και τη ψυχή σας. Σας βλέπει ο κόσμος όλος να κάνετε το Σωματείο μαριονέτα μιας νεοσύστατης εταιρείας.

5. Κόσμος-Ταυτότητα της ομάδας: Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται οι αναφορές στον κόσμο της ομάδας. Τον κόσμο που διχάσατε συνειδητά, τον κόσμο που αποξενώσατε συνειδητά, τον κόσμο που κάνατε πελάτη σε μια μέρα και κάτοχο κάρτας φιλάθλου σε μια άλλη. Για να δούμε κύριε Λώρη την ανταπόκριση των μελών στην επόμενη ΓΣ. Λέτε οι κουβαλητοί να έχουν ξανά κίνητρο; Ο λαϊκός χαρακτήρας του σωματείου κύριε Λώρη σχετίζεται ΚΑΙ με τη συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις του, σχετίζεται και με την επαφή του με την κοινωνία, σχετίζεται με τις αρχές του τις οποίες δεν ξεπουλά. Το πρωί καφενείο, το μεσημέρι μαγειρείο και την νύχτα ταβερνάκι, δυστυχώς δεν αρκούν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ένα χρόνο μετά το ξεπούλημα μάθαμε ότι το χρέος του Σωματείου έχει αυξηθεί, μάθαμε ότι ο δήθεν επενδυτής ο οποίος ήρθε να μας σώσει κατάφερε τέτοια ζημιογώνα συμφωνία πέρσι που όχι μόνο δεν έσωσε το Σωματείο αλλά έχει ήδη ξεκινήσει να δίνει δανεικά δημιουργόντας μια σχέση εξάρτησης.

Μάθαμε επίσης την πιο ωραία κομπίνα. Δώσαμε τα έσοδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από την Prime Tel στον Παπασταύρου και το Σωματείο δεν μπορεί να αποπληρώσει το ομόλογο. Οπόταν το Σωματείο θα πάει να δανειστεί τα δικά του λεφτά που έδωσε στον Παπασταύρου για να το αποπληρώσει. Οπόταν δώσαμε τα λεφτά μας στον Παπασταύρου ο οποίος θα μας τα δώσει πίσω δανεικά.

Μάθαμε κι αλλα πράγματα ότι τα τμήματα θα είναι αυτόνομα ότι το χρέος του Σωματείου αυξάνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο εξυγίανσης πέραν των δανεικών από τον εκλεκτό τους. Τα μάθαμε μας τα είπαν μες τα μούτρα όμως κανένας δεν μιλά. Κρέμονται όλοι από κάτι στημένες κόντρες της Λτδ και από το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της εταιρείας την ίδια ώρα που το Σωματείο καταρέει. Ας πάει επιτέλους καλά αγωνιστικά η Λτδ να σας βλέπουμε να πανηγυρίζετε πάνω στο πτώμα ενός Σωματείου 71 χρόνων το ξέρουμε μόνο αυτό σας ενδιαφέρει μας το αποδείξατε πέρσι.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Υ.Γ 1: Θα κάνει λέει εκδήλωση για τα 71 χρόνια με τη λτδ. Αυτός που όταν έκλεινε πέρσι 70 χρόνια ζωής η ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ έκανε το απόλυτο τίποτα. Η μάλλον έκανε: Ξεπούλησε ή καλύτερα Χάρισε ότι πολυτιμότερο είχαμε.

Υ.Γ 2 Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Λαού έχει ξεκινήσει ήδη προγραμματισμό για την νέα χρονιά το ίδιο και εμείς σαν οργανωμένοι που ετοιμαζόμαστε να δώσουμε ζωή στο γήπεδα της Επίλεκτης (4ης) Κατηγορίας. Όλοι κοντά όλοι στους συνδέσμους.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.