Ανακοίνωση Θύρας 9 με θέμα κάρτα οπαδού:

“Προσεχώς κωλοτούμπα σηκώναμε σε πανί στις 21 Νοεμβρίου 2021 στον αγώνα με τον Ακρίτα χλώρακας. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν έρθει η μέρα γράφαμε. Πέντε μήνες μετά και το πιο κάτω πανό τα λέει σχεδόν όλα.

 Με μεγάλη υπομονή περιμέναμε από τους οπαδούς της ΝΤΡΟΠΗΣ την “μακροσκελή” ανακοίνωση που προανήγγειλαν για την κάρτα οπαδού για να δούμε και εμείς τι ψέματα θα αραδιάσουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την κωλοτούμπα τους. Οι μέρες πέρασαν και ακόμη περιμένουμε έστω και μια παράγραφο, έστω και 5 λέξεις. Φαίνεται ότι δεν τους ήρθε τίποτε καλό να πούνε και παρά να πούνε την αλήθεια που πονάει, προτίμησαν την σιωπή.

Παράλληλα, και ενώ περιμέναμε την ανακοίνωση των οπαδών της ΝΤΡΟΠΗΣ, ήρθε καπάκι και το άκουσμα της επιστροφής των οργανωμένων οπαδών του απόλλωνα. Αυτοί τουλάχιστον αποφάσισαν να ανακοινώσουν την επιστροφή τους πίσω στα γήπεδα, με ατυχές βέβαια τρόπο καθώς αντί να πουν σταράτα ότι θέλουν το “πολυπόθητο τσίγκενο” και γι’ αυτό επιστέφουν, αποφάσισαν να ρίξουν λάσπη σε όλους τους οργανωμένους όλων των ομάδων προσπαθώντας να φανούν σαν οι οπαδοί που βρέθηκαν σε μια συνεννοημένη από όλους πλεκτάνη με μοναδικό στόχο να πληγεί η ομάδα τους.

Μπορούμε να πούμε πολλά για πολλούς αλλά δεν θα το πράξουμε. Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια διαδικασία του να λέμε τι έκανε και τι δεν έκανε το κάθε οργανωμένο σύνολο, ούτε το που ήταν παρόν και απόν. Τέλος, δεν θέλουμε να μπούμε στην παγίδα του ξεκατινιάσματος, που βλέπουμε να δημιουργείται τις τελευταίες μέρες μεταξύ οργανωμένων οπαδικών συνόλων. Το ποιος είναι ο καθένας είναι εύκολα αντιληπτό και είναι αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών.

Δικαιολογήστε τα αδικαιολόγητα στους δικούς σας αλλά εμάς αφήστε μας έξω από τα παραμύθια σας. Γιατί το ποιοι είμαστε εμείς το ξέρει όλη η Κύπρος και δεν δεχόμαστε να μιλάει κανείς με υπαινιγμούς για την ΘΥΡΑ 9 και την στάση της στο θέμα της κάρτας οπαδού. Από την πρώτη στιγμή που συζητείτο στην Βουλή το θέμα της κάρτας και ο τρομονόμος για την πρόληψη και καταστολή της βίας στα γήπεδα, ταχθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις εναντίον του, και με συνεχείς ενέργειες κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε και να δεχτούμε αμαχητί τις αποφάσεις που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς οι εξουσιάζοντες. 

Οι δράσεις μας από το 2014 είναι δεκάδες, τόσο εντός γηπέδων όσο και εκτός, τόσο μόνοι μας όσο και συλλογικά με όποια οργανωμένα σύνολα επιθυμούσαν την συνεργασία για ένα θέμα που μας αφορούσε όλους. Και η αλήθεια είναι ότι δεν περίσσευε κανείς, άσχετα αν κάποιοι αποφάσισαν την μοναχική τους αδράνεια.

Και επειδή εμείς μιλάμε πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και την γουστάρουμε, το λέμε χωρίς ντροπή ότι ναι, σε σχέση με τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα, ήμασταν σε καλύτερη μοίρα γιατί είχαμε τις εκδρομές μας, τις Κυριακές μας, γεμάτες γήπεδο και μπάλα. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια και όποιος την λέει μέχρι εδώ, είτε γιατί φοβάται να την πει όλη είτε επειδή ετσιθελικά βλέπει ότι θέλει να δει κατά πόσο τον βολεύει, ψεύδεται. Εμείς χάσαμε την παρουσία μας στα ομαδικά τμήματα του Α.Σ.Ο.Λ. όπως της καλαθόσφαιρας, της πετόσφαιρας, του ποδοσφαίρου σάλας οπού είναι και ο μοναδικός μας τρόπος να μην χάσουμε την επαφή μας με το Σωματείο μας. Αυτό είναι τεράστιο πλήγμα για εμάς αλλά και για τα ίδια τα τμήματα, αφού εμείς δεν ήμασταν ποτέ μας οπαδοί του Σαββατοκύριακου καθώς η παρουσία μας στα κλειστά ήταν δεδομένη όπως την παρουσία μας στα γήπεδα. 

Εμείς, χρειάστηκε να πεθάνουμε για να ζήσουμε, χρειάστηκε να πάρουμε μια απόφαση που κανείς σας δεν έχει τα σωθικά να την ακολουθήσει, μια απόφαση που δεν πιστεύαμε ότι υπήρχε και όμως την βρήκαμε. Πήραμε την απόφαση να πορευτούμε μόνοι μας, με φάρο τα ιδανικά και τις αξίες μας και με ασπίδα το 1948, και γίναμε οι ίδιοι εκείνο που θέλαμε, κυρίαρχοι της ομάδας μας, καθοδηγητές των εαυτών μας. Για να φτάσουμε μέχρι εδώ όμως έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να ήμασταν συνεπείς με την ιστορία μας και πολλές φορές αυστηροί με το τι θα πρέπει να πράξουμε.

 Αυτό το δείξαμε και όταν απαρνηθήκαμε να γίνουμε κυνηγοί τροπαίων και αποφασίσαμε να μποϊκοτάρουμε το 2011 τον τελικό κυπέλλου με τον απόλλωνα λόγω του παράλογου ποσού που αποφασίστηκε το εισιτήριο, αδιαφορώντας για το αν οι απέναντι θα έστηναν πάρτι και η δική μας ομάδα δεν θα είχε την βοήθεια μας. 

Εδώ θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως εκείνο τον Μάη του 2018, που παίρναμε την ιστορική απόφαση για να δημιουργήσουμε άλλο αθλητικό Σωματείο μετά από το ξεπούλημα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Σ.Ο.Λ. σε έναν επενδυτή, δεν υπήρχε κάρτα οπαδού καθώς η κάρτα ήρθε στα γήπεδα τον Αύγουστο του 2018. Επομένως δεν μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι παίρναμε μια τέτοια απόφαση έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας το γεγονός αυτό. Αλήθεια, πόσο εύκολο θεωρείτε ότι είναι να παίρνεις μια τέτοια απόφαση; Πόσοι από εσάς μπορείτε να ακολουθήσετε μια τέτοια απόφαση και να έχετε για αντίπαλο αντί τον αιώνιο σας, ένα χωρίο στα βουνά της Κύπρου; Αλήθεια, αν μετά από τέσσερα χρόνια δεν είχαμε αυτή την πορεία θα ασχολείτο κανείς μαζί μας;

Παρόλες τις ‘‘ανέσεις‘‘ που είχαμε και έχουμε, δεν σταματήσαμε ποτέ μας να πολεμάμε την κάρτα οπαδού. Και πάλι τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, τόσο μόνοι μας όσο και με άλλα οργανωμένα σύνολα προσπαθούσαμε ανελλιπώς να πολεμήσουμε την άθλια αυτή απόφαση. Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΚΟΑ, με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, δημιουργήσαμε ομάδα δικηγόρων που ασχολείτο με το θέμα για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αλλά και ετοίμαζε προτάσεις για τροποποίηση του νόμου, βρεθήκαμε με όλα τα πολιτικά κόμματα του τόπου για να μιλήσουμε για την τροποποίηση του τρομονόμου, συναντιόμασταν με όσα οπαδικά σύνολα είχαν ενεργό δράση στο θέμα αυτό. Κατά κύριο λόγο η στάση μας αυτή σαν οργανωμένο οπαδικό σύνολο, και χωρίς να το παίξουμε οπαδοπατέρες, βασίζεται σε θέματα αρχών, ιδανικών και αξιών, και στην πεποίθηση ότι πρέπει να πολεμάς για το δίκαιο του αγώνα δίπλα σε αυτούς που υφίστανται την αδικία άσχετα με το βαθμό που επηρεάζεσαι εσύ την δεδομένη στιγμή. Γιατί ήρθε και ο καιρός που επηρεαστήκαμε και εμείς στον ίδιο βαθμό με όλους τους άλλους. Στον ιστορικό αγώνα μας που παίζαμε με την Πάφο στο Κύπελλο φέτος, και ήταν σε ισχύει η κάρτα οπαδού, κάναμε αποχή όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, από τους οπαδούς μέχρι την διοίκηση και πουλήθηκαν μηδέν εισιτήρια.

Ας κάνει λοιπόν ο καθένας την αυτοκριτική του και ας αφήσει τα ξεκατινιάσματα στην άκρη. Γιατί δεν συμφέρει κανένα σας να ανοίξουμε τα δεφτέρια μας.

Τέλος θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλα τα στελέχη και όλα τα μέλη της ΘΥΡΑ 9 ότι παρόλο το δύσκολο του αγώνα, παρόλο που οι κωλοτούμπες μερικών έφεραν τον αγώνα αυτό σε δυσμενής θέση και αδυνάτισαν την δυναμική των τελευταίων εβδομάδων για την τροποποίηση του νομοσχεδίου, εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να πολεμάμε τον άθλιο αυτό νόμο. Με όσα οπαδικά σύνολα αντέξουν ή ακόμη και μόνοι μας θα πολεμάμε μέχρι την τελική κατάληξη του αγώνα αυτού. Και αν αυτή η κατάληξη είναι η ήττα του οπαδικού κινήματος τότε ας αναλογιστεί ο κάθε ένας τι ενέργειες έκανε ή δεν έκανε και έφεραν το αποτέλεσμα αυτό.

ΠΕΡΗΦΑΝΗ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΘΥΡΑ 9”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.